3 övningar med gummiband

Jag frågade er om ni vill ha träningsövningar eller träningsprogram och majoriteten önskade träningsprogram – det kommer! De här tre övningarna kan ni sätta ihop på många olika sätt. Är ju gravid i typ vecka 20 här och övningarna fungerar ju såklart bra även för gravida, beroende på mående och dagsform.

Här är några förslag:

» Kör 1 min på varje övning och upprepa 3 ggr.
» Kör varje övning 15 x 4
» Lägg till en eller flera av övningarna i ditt befintliga träningspass.
» Kör som en cirkel: 30-45 sekunder på varje övning, gör ett varv, vila 2 minuter och upprepa 6 varv
» Gör en övning i reklampausen när du ser på TV
» Gör varje övning i en tabataintervall. Dvs. 20 sekunder aktivitet x 10 sekunder vila, upprepa x8 = en tabata. 

Sidosteg

Gör så här: a. Sätt gummibandet strax nedanför knäna. Aktivera stödet i magen, böj på benen och kliv isär med fötterna (så längt du kommer). b. Behåll spänningen i gummibandet och lyft ett ben i taget så att du ”vaggar” från sida till sida tills det bränner i låren.

Stärker: Benen

Utåtrotation

Gör så här: a. Håll gummibandet i händerna. Ha 90 graders vinkel i armbågen och behåll armbågarna nära kroppen. b. Dra gummibandet ut åt sidorna. Håll emot på vägen tillbaka. Upprepa i ett jämnt tempo tills det bränner över rygg, axlar och skulderblad.

Stärker: Skulderblad, axlar och armar.

Sidospark

Gör så här: a. Stå med en fot i gummibandet och håll det som en tygel. Böj armarna så det spänns och skapar ett motstånd. b. Böj benen och sparka eller pressa ut benen åt sidan, så högt du kan. Stanna till och gå långsamt tillbaka till startläget. Upprepa i jämn takt tills mjölksyran kommer.

Stärker: Ben, balans och rumpa.

Fotograf: Peter Knutsson
Bilder från amelia nr 16, 2017

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..