Ett inlägg med fokus på glädje

Jag fick ett önskemål för någon månad sedan som funnits med mig sedan dess. Någon ville att vi ska ägna ett helt inlägg åt det positiva och glädjefyllda. Hon menade att jag ofta tar upp det som är ångestfyllt, känslosamt och jobbigt och att det vore fint med även det som är tvärtom. Såklart ska vi det! Jag tänker att även tacksamhet kommer in här. Det här får fungera ungefär som månadens bikt men att vi riktar in oss på sådant som får att känna pirr, tacksamhet eller bara ro och livslust.

Tack för önskemålet! Har ni fler så berätta. Det är så fint att få input från er som läser.

Här är sådant som får mig glad och pirrig just nu:

» När jag betraktade vigseln under helgens bröllop och de började spela Sonja Aldéns ”Du är allt”. Kastades tillbaka till mitt och Kims bröllop när jag äntligen fick visa honom filmen jag gjort till honom, med just den låten. Fick ett sms där han direkt hade tänkt på samma sak och blivit lika känslosam. (Han gick på bröllopet och jag och Edith höll oss i kulisserna iom barnfritt).

» Vaknade inatt av att Edith hade rullat riktigt nära och gosat in sig med händer och ansikte mot min kropp. Obeskrivligt.

» Toscana. Är helt betagen av dess skönhet. Rekommenderar alla att åka hit. Det är något av det vackraste jag sett.

» Det faktum att jag har Elin som håller ställningarna i företaget där hemma så jag kan slappna av och verkligen ha semester när jag är iväg. Det betyder oerhört mycket.

» Det faktum att jag är upplevelsebakfull och riktigt längtar efter att komma hem. Och längtar efter att få stanna hemma så till den grad att jag tänkt göra om lite i sommarens planering.

Din tur! Vad gör dig glad, pirrig, tacksam eller bara ger en skön känsla just nu? 

Foto: Sara Holmberg

 1. Kul inlägg! Särskilt när man börjar fundera och inser hur mycket man vill skriva! Så vi börjar väl: jag är så enormt lycklig över att jag har min lillebror och mina vackra vänner. Jag är så glad att vi faktiskt hittar på en massa roliga saker tillsammans den här sommaren, och inte bara säger ”nån gång”.

  Jag blir pirrig över höstens kommande utmaningar, och är samtidigt tårögt glad över hur det senaste året har varit – livet tycks alltid lösa sig och lägga sig precis rätt!

  Ja, det var några glädjeljus ur min dag. Kram!

 2. Jag är fortfarande så otroligt kär i min sambo och varje dag som jag får vakna upp bredvid honom pirrar det av lycka.

 3. Jag är SÅ spänd för vad som komma skall. Är 21 år och äntligen uppnått en ålder där jag känner att folk tar mig seriöst.
  Kommer inom några månader förhoppningsvis flytta ihop med min kille, vi har varit tillsammans sen vi var 18 så jag känner bara ÄNTLIGEN!!!!
  Väldigt intresserad av hälsa och fått möjligheten att få skriva artiklar för Hälsa som livsstil, lite av en tonårsdröm som går i uppfyllelse!

 4. Vilket härligt inlägg och vad jag blir glad över allas kommentarer. Det är fint att ibland få sätta ord på vad man är tacksam eller glad över. Jag är glad och tacksam över:

  – Att bo i hus. Jag älskar det. Speciellt på sommaren då vi har en stor gård där barnen kan springa runt fritt och leka. Vår egen plätt på jorden som jag är så himla tacksam över.

  – Att jag hittat tillbaka till träningen det här senaste året efter två täta graviditeter. Att jag vill och orkar hålla i det för att det ger mig en sån underbar energi som krävs med två små barn.

  – Glad för att jag efter lång tid vågat släppa dåliga relationer med vänner som inte ger mig någon energi och där allt bara känns tvunget. Så mycket lättare att bara fokusera på de vänner som jag verkligen bryr mig om och som ger mig massor tillbaka. Tacksam för de få men väldigt fina vänner jag har.

 5. Åh, så glad över detta inlägg! Mer positivitet och må-bra inlägg önskar jag!

  Jag är just nu så tacksam över det här året. Förra året var ett riktigt skitår helt ärligt, men det har liksom vänt i år och när jag har lärt mig att lita på magkänslan o säga nej så har det hela tiden lett till något bättre. Tack livet 🙏🏼

 6. Sommaren har bara börjat och jag älskar att jag bara har en enda inbokad helg ända fram till November. Därmed får jag oceaner av tid till återhämtning och spontanitet som jag både tycker om och mår bra av. Den inbokade helgen ska jag åka och hälsa på en riktigt god vän, vilket i sig ska bli helt underbart.

 7. Jag är glad och tacksam att jag har min sambo vid min sida som inte skräms över mitt humör och att jag kan pendla mellan överlycklig till depression på en kort tid. Att han älskar mig för mig och inte vill ändra på mig. Att han är min trygga famn.

  Sen är jag otroligt glad över att jag just nu mår bra och känner att jag lägger mer tid åt att njuta av det positiva än att fokusera på det negativa och gräva ner mig själv. Att jag just nu inte kränker och nedvärdera mig själv.

  Jag är helt enkelt glad att jag är här på jorden även om det inte är soliga dagar varje dag.

 8. Precis tagit socionomexamen och varit på examensresa till Grekland med 5 underbara tjejer som jag lärde känna på socionomprogrammet. Nu har jag ytterligare 2 veckors semester och i övermorgon åker jag till min hemstad (Kalmar) och får återförenas med gamla barndomsvänner. Så himla tacksam för allt just nu <3

 9. Glad och tacksam över att min och min mans ljuvliga lilla dotter äntligen kom till världen i fredags morse. Frisk, kry och helt fantastisk på alla sätt 💛

 10. Är tacksam för att jag träffat en man som respekterar mig, vill lyssna på det jag har att säga och tittar på mig med inget annat än glädje och kärlek i blicke. Det känns som att han är mitt livs kärlek, men det är ännu nytt och tiden får utvisa även om jag inte kan föreställa mig ett liv utan honom ❤️ Tack för att jag fick sätta ord på detta i och med detta inlägg 😊

 11. Tacksam och glad över att jag äntligen tagit min sjuksköterskeexamen och fått komma ut till ett såå roligt arbete med massor av fina kollegor!

  Är också otroligt tacksam för min pojkvän. För det sättet han tittar på mig, för de drömmar vi har börjat våga drömma, för allt som han gör för mig och för det liv vi har byggt tillsammans. Tack livet för all generositet just nu <3

 12. Att semestern närmar sig. 6 veckor kvar.

  Att jag och min har börjat med söndagsutflykter , åker nånstans och umgås. Igår åkte vi och spelade minigolf och åt i en mysig park. Så mysigt!

  Att man kunnat bada så mycket det senaste, det gör mig glad!

  Kul med sånt här inlägg!!

 13. Tacksam och glad över att bo i hus. Livet med två små barn blev plötsligt mycket enklare.

  Tacksam över att vara föräldraledig i detta underbara väder.

  Pirrig inför en ledig sommar med noll planer.

 14. Jag är nyss hemkommen från Sweden Rock och är så himla glad och tacksam för de dagarna, jag var i ett sådant sällsynt, glädjerusigt tillstånd av all bra musik och alla färgstarka människor man träffar!

 15. Att jag precis flyttat och nu för första gången i mitt liv bor vid vattnet. Satte mig en stund och kollade på vågorna idag och kände bara ett stort lugn. Det här kommer bli bra.

 16. Träffat min äldsta, bästa vän idag. Ibland går det långt mellan gångerna pga livet i allmänhet. Inte nog med det tog vi ett dopp i en sjö. Tacksam!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..