Podcasten Ofiltrerat: Michaela Forni

I veckans avsnitt gästas jag av Michaela Forni! Hon gästade podden redan för två år sedan så nu när jag beslöt mig för att ta upp den igen så kändes självklart att bjuda tillbaka henne. Michaela har gått igenom vad som kan kännas som ett helt liv under de här två åren. Hon har berättat om sin utbrändhet, skrivit en bok som blev en storsäljare, designat skor, rest massor, medverkat i Tv-program, startat en podcast … ja bara för att nämna en del. 

I veckans avsnitt pratar vi om det faktum att hon blev utbränd, att ta en paus och en del annat. Men framförallt så kom vårt samtal att handla om något som fick Michaela att bli riktigt ledsen.

Såhär skriver hon själv om det som hände: ”Igår gästade jag PT-Fia och hennes podcast ”Ofiltrerat”. Det hände något som aldrig hänt mig förut under en inspelning. Jag började nämligen gråta på ett sätt som jag aldrig någonsin har gråtit på offentligt förut. Det var nästan förlösande och jag kunde knappt sluta. Fia frågade om hon fick ta med det och jag sa att det var okej, så jag säger till när det finns ute så får ni lyssna. Ibland känns det rätt att våga vara privat.”

Vad hände då? Jo, det här:

”Jag är tillbaka på skolgården. Där jag blev retad. Jag är tillbaka där som vuxen. Hela mitt liv längtade jag ifrån skolåren så jag kunde slippa bli retad hela tiden. Det enda som hände var att jag blev vuxen och fortsätter bli det. Det är helt sinnessjukt! Det har varit svinjobbigt, jag tänker inte hymla med det. Det sitter säkert folk som lyssnar som tycker ”men buhu, det måste vara så jobbigt att vara Michaela Forni”. Det här är jobbigt, jag vet inte vad jag ska säga mer än att det inte är kul. Och det är utan tvekan det jobbigaste och den värsta sidan med det här jobbet. Den är så pass illa att jag ibland känner att det inte är värt det. Att jag kanske skulle vara lyckligare om jag inte gjorde det här. ”

Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns!

https://media.acast.com/ofiltrerat/21-michaelaforni/media.mp3

    1. Det var lite långt så kortade ned det! 🙂 Och bättre att folk lyssnar på hela resonemanget så det inte tas ur sitt sammanhang.

  1. Fantastiskt avsnitt och jag lider med henne med det hon går igenom. Det fick mig att reflektera över hur många av oss som jobbar med människor faktiskt får gå till våra arbetsplatser varje dag och faktiskt höra det dagligen. Hur mycket skit får inte undersköterskor, lärare, kundservicepersonal, butiksbiträden, busschaufförer mfl ta varje dag för att de jobbar med människor. Själv har jag fått ta mordhot, utskällningar och anklagelser bara för att jag har den yrkesroll jag har. Tyvärr har klimatet blivit hårdare för oss alla oavsett om man jobbar med ett ”vanligt” jobb eller som offentlig person. Världen hade blivit bra mycket bättre om folk kunde tänkte efter lite innan de spyr galla på någon. Oavsett yrkesroll.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..