Några tankar om hälsa – vad är det ens?

Jag ser hälsa som något väldigt brett.
Hälsa handlar om livet och vår strävan efter att försöka hitta och skapa en vardag som vi trivs i och mår bra av, samtidigt som hälsa även är ohälsa, fysisk som psykisk. Många strävar efter balans i sin hälsa och siktar in sig på de klassiska tårtbitarna där man ska ha lika mycket i varje tårtbit. Jag tycker inte alls att det är balans, snarare en stress att försöka göra något perfekt.

Jag ser balans som en våg – den är inte rak och perfekt men den flödar. Det finns utrymme för dagar som är mindre bra, bra och bäst och det behöver inte vara perfekt men kan ändå bli balans i slutändan.

  1. Jag hörde en fin liknelse för hälsa, nämligen att det är som en pulslinje som de man ser på skärmar på sjukhus. Pulsen måste gå upp och ner, är det en rak linje så är man död.

  2. Okej, det jag skriver nu är enbart för jag behöver få mina tankar ur mig. Det är 10 år sen jag började träna och på dom 10 åren har det hänt massor av saker, positivt som negativt.
    Idag pluggar jag till beteendevetare inom idrott o motionspsykologi. En livsresa det också där man får sina egna ”käftsmällar” ibland. Någonstans inser jag att jag är så sjukt kroppsfixerad så jag blir alldeles lamslagen. Jag vill träna för att må bra o för hälsan för jag vet att det är bra, och inte känna skam eller skuld med mat (vilket jag gör stundtals), men jag har så svårt o släppa på beteendet trots att jag vet att det är bara blä, o såhär har jag hållt på i 10 år nu 🙄

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..