Önskerubrik: 7 tankar som tagit extra tankekraft de senaste dygnen

”Hur fan ska vi pussla ihop hösten med vår bebis, hans jobb, mitt jobb och vårt liv?” – Det är nog det som upptar mest av min tankekraft just nu. Den ligger där och gnager. Vi roddar ju två heltidsjobb och en bebis + allt det vanliga som ingår i livet. Och Kims föräldrar bor i Halmstad och mina i Hedemora, annars vet jag att de gärna hade hjälpt till. Edith står i kö till att börja förskolan i december (bara 3-4 timmar några dagar i veckan), men fram till dess har vi ingen bra lösning. Funderar på att ta in en person (nanny) som kan hjälpa till några timmar i veckan så att jag kan jobba. Eller att vi delar upp dagarna med jobb och föräldradagar, men Kim är ny konsult så kan inte riktigt vara hur flexibel som helst.

”Ska jag orka göra en pavlova till midsommar?” – Den viktigaste frågan som jag ägnat enormt mycket tankekraft till. Har fortfarande inte bestämt mig.

”Jag vill verkligen börja träna mer strukturerat! Jag måste! Min kropp går sönder” – Ja, det känns som att framförallt ryggen och baksidan börjar ta rejält med stryk av alla lyft och bristen på styrketräning och yoga. BEHÖVER få till en bra rutin kring det här. Vill både yoga och styrketräna men inser att det inte är realistiskt att göra båda på lokal så får välja en att börja med när vi hittat vår lösning för hösten. Till dess får jag försöka hitta en tillfällig rutin nu när jag blir mer ledig. LÄNGTAR!

”Vi ska sluta amma. Vi ska. Men inte just nu” – Det här med amningen har verkligen vänt lite för mig. Alldeles nyss så var jag ju helt redo att sluta. Ville verkligen inte mer. Och jag började trappa ner. Och nu vill jag typ inte sluta. Herregud, bestäm dig … men jag vet inte riktigt vad som hände. Edith verkar inte vilja sluta, hon är mer försiktig och biter inte och det är så mysigt. Och ärligt talat så är det ju så bekvämt. Men vi ska sluta, snart. Men inte prick nu.

”Kommer jag att få tillbaka sexlusten när jag slutat amma?” – Många säger det. Jag hoppas innerligt att den återhämtar sig. Såg att många önskade att jag skulle skriva mer om sex efter förlossningen. Ska se om jag kan göra det på något sätt som inte känns för utelämnande för min man som ju inte valt att vara offentlig på det här viset.

”Jag ska rensa xxx!” – Har blivit besatt av tanken på att rensa saker. Håller på att rensa garderoben (tar lite i taget så jag verkligen gör det grundligt) och vill rensa varenda grej i hemmet. Dels för att jag är trött på att ha mycket saker och dels för att jag är lite trött på det som vi har. Men mest så vill jag faktiskt försöka minska mängden saker och plagg. Och sluta köpa billigt skit som ändå går sönder.

”Min telefon äger mig. Det suger. Hur ska jag sluta använda den så mycket?” – Detta mynnade ut i det här inlägget!

Vill avsluta med att tacka för alla förslag på önskerubriker! Ni är bäst! Nu har jag massor att utgå från framöver ♥

 1. Emma skriver:

  Åh, sexlusten finns inte där för mig heller när jag ammade, men sen kom den faktiskt tillbaka. Tror att det är så för väldigt många <3 Och jag förstår verkligen dilemmat med heltidsjobb, eget företag och barn. Jag har haft min mamma till hjälp 1-2 dagar hela våren och utan henne hade det ju aldrig gått. Hade också satsat på Nanny om jag haft råd, men i höst får det bli förskola 15-20 timmar i veckan för Elsa, så får vi pussla med övrig tid sen. Ni kommer fixa det där och är inte ensamma i situationen <3 Mailade dig angående sex efter förlossning tidigare i veckan, tycker också det skulle vara intressant att höra, för det var ett väldigt uppskattat inlägg när jag skrev om det på min blogg! Kram

 2. Lotta skriver:

  Stort av dig att dela dona tankar såhär! Ett tips angående telefonen. Det har kommit appar nu där man kan ställa in begränsning av den tid man själv får titta på skärmen. Sen slås mobilen av eller varnar. Kolla upp! 🙂

  1. Sanna skriver:

   Vad heter den appen?

   1. Lotta skriver:

    Vet tyvärr inte, har hört om det på p1 men minns inte namnet. Googla 😊

 3. Anette skriver:

  Vill skicka en Kraftkram till dig i förvirringen. Lite såhär tänkte jag: Bra att du Vill nånting. Viljan är ju en fantastisk början, full av hopp. Trött håglöshet är värre. Frustrerande när bra grejer (barn, jobb) ”står i vägen” för andra bra grejer. Svårt att prioritera och se vad som är viktigast på både kort och lång sikt. Välja bort är, som vanligt, svårast…
  Möjligheten att amma är super när man har sjuk bebis! Iaf för bebisen…
  Myrsteg ”åt rätt håll” och uthållighet. Heja heja!
  (Ibland låtsas jag att min man inte finns. Hur skulle jag lösa det då, om jag bara måste? Det kan hjälpa mig i tanken.) Kram! /Anette

 4. Malin skriver:

  Åh vad bökigt att ni inte kan vara föräldralediga 🙁
  Nanny låter väl toppen för att slippa pussla ihjäl er 🙂 Jag skulle hellre fortsätta med det i vinter också då, väldigt få timmar på dagis riskerar att bara bli en lång jobbig lämning… tänker att det blir svårt för henne att komma in i gruppen osv. Då är nog 4 timmar per dag isåfall att föredra. Men hade jag råd med nanny skulle jag föredra det alla dar i veckan före att sätta min lilla på föris.

  Sexlust, vad är det, haha 😉 Så bra att du skriver så ärligt och fint om föräldralivet i allmänhet, tack!

 5. Sanna skriver:

  Men såklart ni ska ta in en nanny om ni har ekonomi till det! Det är väl de bästa ni kan göra för varandra och Edith!

  Min sexlust har kommit tillbaka nu (11
  Månader efter…) och då kunde jag inte ens amma.

  Kör på det bekväma fina du så löser sig allt❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..