Jag har gått vidare! Herregud … jag har gått vidare.

Jag satt precis och funderade på vad jag ska skriva för hälsning såhär när det är midsommar och allt. Sedan slog det mig hur fantastiskt (!!!) det är att jag ens funderar på det eftersom midsommar för mig är detsamma som när jag blev utbränd och ”misslyckad”. Dagarna innan midsommar 2012 blev jag sjukskriven för utmattningsdepression. Och i många år efter det handlade midsommar bara om att sörja och minnas och må dåligt i samband med årsdagen för att jag blev sjukskriven. Men det är inte så längre.

Jag kan på riktigt säga att jag har gått vidare. HERREGUD. Jag har gått vidare. Det har slagit mig många gånger men nu måste jag få uttrycka det ordentligt.

Jag refererar inte längre till mig själv som ”den utbrända”. Jag börjar inte alltid prata om min utbrändhet. Jag känner inget behov av att alltid berätta för människor att jag varit utbränd. Jag lever inte i det eller med det längre. Och det är helt jävla magiskt! Förlåt för svordom men när jag var i det, och många år efter, så var jag fullt övertygad om att det skulle vara så för alltid. Att jag alltid skulle vara ”den utbrända”. Att jag alltid skulle få leva ett liv som handlade om att parera för att den eventuellt skulle komma tillbaka. Att jag alltid alltid alltid skulle prata om det, ha fokus på det och att livet till mångt och mycket skulle fortsätta handla om mig och min förbannade utbrändhet.

Men det gör det inte. Min verklighet idag ser helt annorlunda ut. Jag har kommit så långt att jag idag är fullt medveten om att jag har varit utbränd och hur det skadade mig – men det finns långt där bak. Det är inte på något sätt en del av mitt dagliga liv. Och jag parerar inte. Jag är inte rädd för att falla dit igen (även om jag är fullt medveten om vad jag behöver göra för att hålla mig på rätt sida osv).

Jag lever ett helt vanligt liv där min utbrändhet tillhör dåtiden. Är så ofantligt tacksam och stolt över det här. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle komma såhär långt ifrån den.

Läs mer:

» 5 år sedan jag blev sjukskriven

» För exakt 4 år sedan blev jag sjuk

» Ord jag älskar!

» 2012: Nuvarande status!

 

 1. Sofie skriver:

  Vilken härlig läsning 💙

 2. Lina skriver:

  Fy, fan, vad skönt att höra. Är i stadiet där jag jämt refererar till min utbrändhet trots at jag skäms och inte vill låtsas om den.
  Tack Fia!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar med dig! <3

 3. Vilma skriver:

  Wow vad skönt att få höra detta!! Som 18-åring med två depressioner (en pågående), en pågående utmattning samt alldeles nydumpad av den jag trodde skulle vara min för resten av livet är det precis det här jag behövde läsa! Älskar hur du skriver så öppet och ärligt om en sund syn på hälsa, kropp och allt annat som hör livet till. Även om jag kanske egentligen inte tillhör din tilltänkta målgrupp så förundras jag lika mycket varje gång jag går in här hur väl du sätter ord på känslor.

  1. PT-Fia skriver:

   Blir så glad att höra att du läser! Ta hand om dig! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..