Recept: Bulgursallad med halloumi och kyckling

God morgon, torsdag! Vill bara in och dela med mig av middagen som vi käkade hos mina svärföräldrar i förrgår. Så förbannad gott! Det är alltså en bulgursallad som man komponerar ihop med diverse goda såser och tillbehör och som går att variera i oändlighet.

Gör ungefär såhär:

Blanda ihop kokt bulgur med en skvätt olivolja, pressad citron och balsamvinäger. Skiva och hacka grönsaker som du gillar. Förslagsvis avokado, krasse, tomater, sugar snaps, någon lök eller annat. Och några salladsblad såklart! Och gärna krispig sparris.

Grilla eller stek på några goda tillbehör som halloumi och eventuellt kyckling eller det man gillar. Toppa med några frön och häll upp några olika färdiga såser eller blanda ihop egna. Gärna 2-3 stycken för att livet blir roligare med sås!

Servera genast! Och nu låter det här jätteavancerat men sammanfattat så är det bulgur + grönsaker + såsigt + halloumi = klart!

Nu ska jag fortsätta njuta av semester och familj. Jag, Edith och mina päron ska vandra Prins Bertil stigen ut till Tylösand där vi möter Kim och hans föräldrar och hänger på stranden resten av dagen. Hoppas att ni får en skön dag!

 

 1. Klara skriver:

  För jag är 171 och min nya kille är också 171. Har typ fått för mig att killen ”ska” vara längre. Eller så är det helt enkelt bara väldigt vanligt och där med blivit så. Typ att killar ska inte vara korta.. Hur tänker du kring den här grejen?

 2. Klara skriver:

  Hur lång är du sofia och hur lång är kim?

  1. PT-Fia skriver:

   Vi är båda 178 cm, men Kim påstår att han är 179 cm nu 😏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..