Det senaste från mobilkameran

Vi är i Halmstad hos mina svärföräldrar sedan några dagar tillbaka. Lade ut bilden ovan på instagram med texten ”Är trött. Försökte natta bebis i en evighet igår. Vi båda somnade 23. Frustrationen över att ha försökt sluta amma (och nästan lyckats!) 4 gånger men fått börja pga magsjuka, resor och feber/tänder är enorm. Vill inte mer nu. Den här gången måste jag få sluta helt. Och nu är vi ute på en tidig morgonpromenad för att hon ska få sova ikapp sina förlorade timmar. Är lite sliten i kanterna MEN så glad över att vara i Halmstad! Hur mår ni? Vad gör ni?”. Var så frustrerad.
ptfia-blogg-2
En alldeles utmärkt frukost på balkongen.
Efter promenaden och frukosten var jag så trött och så sugen på att läsa. Edith sov så passade på att göra lite av båda. Lade ut dynor på balkongen och slumrade. 
Sedan mötte vi svärmor och käkade lunch på Tillsammans. Tips om ni är i Halmstad! Och tips att ha krossade färska hallon i sallader. 
Någon var sugen på potatisen!
Mina föräldrar kom hit i tisdags och en av de första grejerna vi gjorde var att ta med dem till Riccardo för att äta den berömda italienska glassen. Jag åt en kula hasselnöt och en kula svartvinbär. SVINGOTT. 
Vaknade i ottan när Kim lämnade över Edith till mig efter att ha tagit natten. Vi slutar ju nattamma för tredje gången nu så jag tog över och gick på en tidig morgonpromenad med mamma. En annan grej: det här med att låta bebis somna vid bröstet vid läggning. Jag gör ALDRIG det igen. Nästa bebis får ammas men inte somna för natten vid bröstet. 
Vi åkte till Båstad och Torekov över dagen. Tog en hoppbild med Ediths kusiner. 
Ammade. 
Gick en kvällspromenad. Det har varit ett evighetsprojekt att natta bebis sedan vi kom hit. Hon kommer inte till ro, blir övertrött, vill amma, vill inte amma, vill bli buren, vill inte bli buren osv. Så nu har jag provat att helt enkelt natta henne i vagnen genom en kvällspromenad istället (och sedan lyft över henne i sängen när vi lagt oss), vilket fungerat bra två av tre kvällar.
Har för övrigt tre favoritsaker på den här bilden: En ny tröja från Filippa K som jag köpte på rean, shape-tights från Röhnisch och dojjor som jag köpte i Italien. Förbaskat sköna alla tre.
Har varit mycket balkonghäng. Och en del choklad. Och mycket te. Och lite regn. Och många fina solnedgångar.
Och bullar från Feldts!
Igår promenerade vi Prins Bertil stigen ut till Tylösand. Har gått den vägen nästan varje sommar sedan jag och Kim träffades – minus förra året då jag var gravid och året innan då vi inte pallade. 
Det tog strax över tre timmar. Bra jobbat med en bebis och barnvagn!
Vi passerade världens vackraste bänk! Alltså den bänk som såg ut såhär när Kim friade till mig där för prick tre år sedan igår. Läs om det här!
Belöningen! Kaffe, lunch och en tre dagar gammal bulle. Fint!
Och en snabbis på after beachen. Edith var inte jätteimponerad över sin utrustning och det var lite för varmt så vi åkte hem rätt snabbt.

Det var allt för den här gången!

 1. Amma till sömns är nog oundvikligt de första månaderna för de flesta bebisar men sen övergår det till en vana för bebisen och då måste man som förälder gå in och bryta den vanan. Dock blir det svårare att ändra vanor ju äldre de blir… Med tanke på hur kämpigt du verkar ha det är jag glad att jag slutade med nattamning och amma till sömns när sonen närmade sig 6 månader, och då tyckte jag vi var sent ute. Då införde vi nya rutiner; välling, borsta tänder, byta till pyjamas, läsa godnattsaga, och sist sjunga godnattvisa tills han nääästan somnar (i egen säng) så man kan smyga ut ur rummet – samma sak varje kväll, samma saga och samma visa. Och alltid mörklagt när han ska sova. Han fick också eget rum. Tog inte många nätter innan nattning fungerade, men han fortsatte vakna 2 ggr per natt, då fick han vatten och godnattvisa (oftast jag som gick upp). Det har vi fortsatt med tills hans uppvak blev färre och färre och han sov längre och längre, vid ca 10 månader började han sova 10,5-11 h per natt (han vaknar ibland hör vi men somnar om på egen hand). Så mitt tips är att införa en rutin så att Edith förstår att hon ska sova för natten (som ni båda föräldrar är med på och ska kunna utföra på egen hand). Bebisar förstår mer än man tror så prata lugnande men bestämt med henne om hon protesterar. Börja med att få nattningen att fungera. Finns massor av olika sova-metoder att läsa om och man får hitta sin metod som passar. Vaknar hon på natten kan ni sen testa den enkla varianten som vi gjorde eller en annan variant, typ att pappan tar bebisen ett par nätter och han får söva om henne på bästa sätt. Men ge det en vecka minst eftersom hon inte är så liten längre, det tar som sagt längre tid att ändra vanor ju äldre de blir… Önskar er lycka till!

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för att du delar med dig! Många kramar! <3

 2. Vilka härliga bilder från era dagar. Hoppas på att Edith snart vill sluta amma. Det låter som att ni har det lite kämpigt.

  1. PT-Fia skriver:

   Tack! Det går åt rätt håll igen 🙂💛

 3. Lotta skriver:

  Bästa tipset för att söva ungar; Squats! Håll det lilla barnet i ett stadigt upprätt grepp tätt intill dig med båda armarna och gör kraftfulla squats, funkat på så många barn jag känner (även mina egna). Alternativ 2 är att istället studsa på pilatesboll med barnet i famnen.
  Lycka till!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack! Ska testa! 🎈

 4. Oj, det där med att sluta amma alltså 😆 Vår tjej var en riktig brösttjej, ville ha bröstet hela tiden.. hon började ta napp vid nio (!) månader, vilket underlättade det här med att sluta amma till sömns. Håller helt med dig om den saken, vill verkligen försöka undvika det om det blir flera barn. Visste inte riktigt vad man gav sig in på där alltså! 😂 Men verkar vara ganska mycket beroende av om de tar napp eller ej.. Jag hade planerat att amma tills dottern var ett år typ, men till min stora förvåning slutade vi vid ca 11 månader, på hennes initiativ! I efterhand insåg jag att det var samtidigt som hon lärde sig gå, och atthon antagligen inte hade ro att ligga vid bröstet längre. Hoppas ni får avslutandet att lyckas som ni vill den här gången! Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..