Månadens bikt: Juli!

Hej i hettan! När kommer regnet? Termometern visade 33 grader idag och det är ju olidligt. Visst att det kan vara trevligt att ha det såhär varmt om man är på solsemester en vecka med enda uppdrag att ligga i en solstol vid havet, men nu ser ju inte verkligheten ut så, speciellt inte här hemma där vårt klimat normalt inte beter sig såhär. Vi behöver regnet och mindre hetta. Jag håller alla tummar för att det kommer som utlovat i helgen.

Igår var jag och Kim på en dejt och hade bebisfri tid för första gången sedan vi blev föräldrar! Idag sitter jag i köket hos mina svärföräldrar och svettas så mycket att glasögonen glider av nästippen. Är helt matt i kropp och knopp. MEN, nu är det ju inte jag som ska breda ut mig här utan ni! Det är dags för månadens bikt!

Upplägget: Att få skriva av sig och faktiskt försöka formulera det där som känns tungt är för mig en självklar del i att må bra. Det blir lätt ett inre kaos när tankar trasslar omkring i skallen utan sammanhang.

Jag skriver ofta ner mina tankar och känslor här inför er, men det bästa som finns är när ni tar ordet och delar med er av det som pågår hos er. Se det här inlägget som en chans att skriva av er – att dumpa det som känns jobbigt, glatt, svårt eller förvirrande. Detta är helt enkelt ett tillfälle att få tömma sig.

Självklart går det bra att vara anonym. Och självklart får ni dela med er av sådant som glädjer er, lyfter er och inspirerar er precis lika mycket som det motsatta. Detta är ert forum.

Genom att berätta något som ni går igenom eller upplever just nu hjälper ni garanterat någon annan. Läs gärna igenom andras kommentarer och svara om ni känner att ni har något ni kan bidra med eller tipsa om.

 1. Mat, träning – Repeat. Ständigt snurrandes i huvudet. Vill hinna med all träning som jag planerat i veckan. Får ångest när jag inte gör. Tränar mer än kroppen hinner återhämta och ibland kraschar jag helt. Får ännu mer ångest för att jag ”inte kan ta hand om mig” och för att jag måste vila från träning.

  Vill våga träna en normal mängd utan ångest. Inte känna att den och maten tar upp allt i mitt huvud. Jag går hela tiden runt och funderar på vad/när jag ska äta nästa gång, vilka övningar jag ska göra, hur långt jag ska springa, om jag ska köra pass eller ej.

  Hur vågar man släppa kraven på sig själv och inte överanstränga kroppen för att huvudet vill något annat?

 2. Ekho skriver:

  Jag kämpar ständigt med att föbättra mig själv, genom att inte vara avundsjuk på andra, att inte tänka elakt om någon osv osv, att vara snäll mot mig själv
  För två veckor sedan fick jag en glimt av den jag vill vara, den ´´förbättrade´´ jag.

  Nu är jag inne i en svacka där värmen smälter bort mig, jag blir trött av att inte kunna göra något utan att bli svettig, träningen blir sämre för det är så varmt, jag blir rastlös för jag inte kan göra något utan att denna värme ´´tar kål´´ på en.

  Jag fyller 22 år i år, jag vet inte vad jag ska förvänta mig.
  Jag är otroligt tacksam över att jag får vara den jag är, och att inte psykiska ohälsan tar över mitt liv.

 3. Linnea skriver:

  Har kommit in på min drömutbildning i Stockholm och borde egentligen vara världens lyckligaste. Problemet ligger som hos många andra i boendet, lägenheter med en kostnad anpassat för två studenter och en hund existerar inte. En gnagande, konstant ångest kring detta, sitter med mobilen på alla hemsidor man kan tänkas dag ut och dag in.
  Man tycker man har varit duktig på att spara och lägga undan pengar under sina år i arbetslivet livet men vilken 23 åring har 200-300.000 sparat till en kontantinsats i Stockholm? Inte jag…
  Försöker tänka att det finns så mycket värre saker här i världen och att jag ska vara tacksam för det fina jag har men ibland känner jag bara NÄE.

  Men i allt detta bostadssökande är jag ändå ÖVERLYCKLIG att jag kommit in på min drömutbildning! ✌️

 4. Jenny skriver:

  Är skitnervös för i morgon. Bankmöte inför lån till hus. Mitt hus, mitt egna hus efter skilsmässan i vinter/vår. Börjar på nytt jobb i slutet på augusti, bort från gamla jobbet där jag blir tagen förgiven, underbetald och underskattad – manlig kollega får mer lön, göra alla ”roliga projekt”… En nystart för mig och min dotter. Fokusera på mig själv. Höll på att bränna ut mig i kvinnofällan/mansbebis, var riktigt riktigt nära. Det susar fortfarande i öronen av stress men det har minskat. Huset är sista stora stenen som måste falla på plats.

 5. Jag bestämde mig för någon vecka sen (om det ens är det, kanske några dagar bara, jag vet knappt) att jag ska börja ta mig själv och mina passioner och ambitioner på allvar. Jag lever på ett ställe där en viss livsstil är ”it” och jag känner att jag inte alls vill samma saker som många andra här. Jag älskar mina vänner och kollegor men vi har helt olika ambitioner.De vill festa, jag vill åka på yogaretreat. Jag är dessutom fruktansvärt olycklig på mitt nuvarande jobb trots att jag vet att många ser det som ett drömjobb. Men det är inte min dröm. Min dröm, och min passion är yoga och mindfullness. Jag vill driva eget företag, jobba som yogalärare och livscoach. Och nu har jag bestämt mig för att verkligen satsa och börja bygga på det. För den drömmen kommer aldrig gå i uppfyllelse om jag inte jagar den. Det är jättetufft och jobbigt, och svårt att bryta sig ur den här bubblan som man lever i här, att förändra den här synen om vem man är om folk har. Jag har i många år levt med svår ångest och jag tror att mycket av det ligger i att jag aldrig tillåtit mig själv att leva mitt liv på mina villkor. Att jag alltid bara gjort det jag trott andra gillat. Men nu handlar det om mig. Bara. Och det känns så himla bra i hjärtat och kroppen redan. Jag känner mig inspirerad och peppad att få göra det här och jag tror att det kan bli bra. Och det känns så häftigt att få börja bygga på sitt drömliv. Det som jag bara suktat efter innan, det ska jag ta för mig av nu.

  1. Emma skriver:

   Så himla kul att läsa! Jag känner exakt likadant! Har också bestämt mig för att strunta i allt man ”bör” göra och verkligen bara gå efter det jag själv vill. Heja oss!! 🙂

   1. Ja vad roligt!! Lycka till till oss båda! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..