Hej och några hälsotips!

Det är lördag kväll och jag ska njuta av vår sista kväll i sommarstugan för den här gången. Imorgon åker vi hem igen. Ser ändå fram emot det! Här är några enkla hälsotips som jag gav i en intervju för länge sedan och hittade bland bloggens utkast. Är så lat och inne i semestermode att jag inte ens orkar fixa en bild från just nu, så den ovan får duga. Från ett av alla bad tidigare i veckan. Vi hörs imorgon kväll!

  • Påminn dig själv om att det inte finns något facit. Vi läser gärna om hur andra gör för att må bra, men det är inte säkert att det funkar för dig. det är viktigt att testa sig fram för att hitta det som känns rätt.
  • Lägg till små, positiva hälsoförändringar istället för att ta bort något. Till exempel att äta mer frukt och grönt istället för att förbjuda godisätande.
  • Det är viktigt att tänka på hur man formulerar sig. att säga nu måste jag, nu borde jag eller nu ska jag ger negativa associationer. Det medför en press och ofta ett resultat som inte är hållbart. Säg istället att jag vill, eller att jag känner för att göra något, till exempel träna. Formulera snällare och smartare helt enkelt.
  • Stäm av din önskade livsstil med verkligheten. Kanske du vill träna fem gånger i veckan, men för att få ihop vardagen är det mer realistiskt med tre träningstillfällen i veckan.
  • Utgångspunkten för förändring bör vara att man vill samarbeta med sin kropp och må bättre.
  • Bli inte arg vid ett misslyckande. Det händer ofta och alla. Det viktiga är att fortsätta jobba vidare.
LOADING..