Recept: Mjuk hasselnötskaka

Det finns några fikabröd som jag troligtvis aldrig kommer att tröttna på. Givetvis klassiska kanelbullar från bageri och sådant men så är det ju mammas. När vi växte upp fanns det alltid hembakat fikabröd i frysen. Nästan aldrig chips och läsk, men alltid hembakat fika. Det har gjort att jag idag alltid väljer en bra fika framför chips, läsk, lösgodis och sådant. Är ju uppvuxen med en kärlek till fika! Mamma har två recept på nötkakor som jag alltid önskar när hon ska baka och som alltid är lika goda. De små runda nötkakorna som jag gjorde en variant på i min första bok ”PT-Fias tio i topp” (recept här!) och den mjuka hasselnötskakan här ovan. Den ser inte mycket ut för världen, men dra mig baklänges på en liten stol, så förbannat saftig och god den är. Helst i sällskap med lättvispad grädde = klart! 
Recept: Mjuk hasselnötskaka

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
200 gram hasselnötter
2 tsk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Mal nötter fint. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner tillsammans med nötterna. Vänd ner nötblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..