I annonssamarbete med PAULúNS

Två recept med Paulúns Supermix

Ptfia pauluns 5
/ Annonssamarbete med Paulúns /

Har ni upptäckt Paulúns Supermix än? Jag smakade den för första gången ganska direkt den lanserades och blev förtjust direkt. Varför? Det är roligare än ris, smakar mer än bulgur och är mer proteinrikt. Häromdagen fick jag ett sms av min kompis som även är min granne med citat ”Ditt jäkla instagrammande ruinerar oss” och en bild på en hög med Paulúns produkter. De har precis upptäckt Paulúns Supermix och blivit fast, hehe. Det är en anledning till att jag tycker så mycket om att samarbeta med just Paulúns, många verkar tycka så mycket om produkterna!

Men nog om det. För att ni ska få lära känna Paulúns Supermix lite bättre så har jag använt den i två olika recept. Tänkte vara väldigt pedagogisk så häng på nu. Paulúns supermix är alltså en smaksatt rårisblandning som kokas och används istället för vanligt ris, pasta eller potatis. Den är mer proteinrik än nämnda alternativ vilket ger en bättre mättnadskänsla.

När jag har lagat den här hemma har vi framförallt använt den till att göra matiga sallader som faktiskt mättar. I det här inlägget har jag även provat Paulúns egna recept på en indisk linsgryta som blev så god! Receptet finns nedan ↓

Ptfia pauluns 21
Indisk bowl toppad med Paulúns Supermix 
Ca 3-4 personer

Ingredienser
1 msk Rapsolja
1 Gul lök, finhackad
1 krm Chili, finhackad
1 Vitlöksklyfta, pressad
1 tsk Koriander, malen
2 tsk Spiskummin
1 msk Ingefära, färsk, riven
1,5 dl Vatten
400 g Kokosmjölk
1 msk Grönsaksfond
170 g Sötpotatis, tärnad ca 1 x 1 cm
Salt och peppar

Toppings
200 g Valfria tillagade grönsaker tex broccoli, blomkål eller edamamebönor.
4 portioner Paulúns Supermix
1 tomat, tärnad
Ca 50 rostade nötter, hackade
200 g Tofu eller annat valfritt protein
Koriander, färsk

Gör så här:
Fräs i rapsolja lök, chili, vitlök och kryddor tills kryddorna blir mättade med lite olja. Tillsätt, ingefära, vatten, kokosmjölk, grönsaksfond och sötpotatis och låt koka i ca 15- 20 min medans Paulúns Supermix också kokas. Servera med tex blomkål, broccoli, tomater, nötter, tofu och hackad koriander.

Ptfia pauluns 16
Ptfia pauluns 50
Ptfia pauluns 35
Några tips:

» Koka lite extra och förvara i kylen så går det snabbt att slänga ihop en lunch eller middag.
» Den går att ätas både varm och kall.
» Paulúns supermix finns i tre varianter. Jag har använt den lila som innehåller rött råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön.

Avslutningsvis så kommer här ett bonusrecept som är SUPERLÄTT och går ganska snabbt att sätta ihop. 

Ptfia pauluns 38
Halloumibiffar med Paulúns Supermix
ca 3-4 personer

Ingredienser
Paulúns Supermix för 4 personer
2 pkt halloumi
4 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
salt
svartpeppar
smör
valfria grönsaker (jag valde broccoli, avokado, paprika, bladspenat, rädisor och krasse)
olivolja
balsamico

Gör såhär:
Koka Paulúns Supermix enligt anvisningar på paketet. Riv halloumi på den grova sidan av rivjärnet. Rör ihop med äggen. Blanda ner ströbröd, chiliflakes, salt och peppar. Forma till små biffar, använd gärna en liten kopp som mått. Stek i en varm panna med smör tills båda sidorna blivit gyllenbruna. Lägg i en ugnsform och sätt i ugnen i ca 5-10 minuter på 150 grader tills biffarna blivit genomstekta. Dela, skär och förbered grönsakerna. Placera på ett stort fat tillsammans med Paulúns Supermix och biffarna. Rör ihop olivolja, balsamico, salt och peppar och häll upp i en skål. Servera genast!

Ptfia pauluns 46
Hoppas ni gillar!

  1. Sara skriver:

    Ser gott ut. Ska absolut testa det där 🙂

    1. PT-Fia skriver:

      Åh roligt att höra! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..