Önskeinlägg – Hitta nya vänner!

Ptfia blogg
Det har kommit in flera önskemål om ett inlägg med tema ”hitta vänner” nu inför hösten. Både för att hitta vänner och även träningskompisar. Gjorde just ett sådant inlägg för några år sedan och minns att det var väldigt uppskattat så självklart gör vi det igen! Det är inte lätt med vänskap och det är ju ingen självklarhet att ha 20 bästisar – även om man lätt får det intrycket via sociala medier. Vänskap är som alla relationer, de behöver vårdas och tas hand om. Och ibland behöver man söka sig vidare, avsluta någon vänskap och hitta nytt umgänge av någon anledning. En grej som jag insett är att vänskap ibland inte är menad att vara för evigt. Best friends forever är nog få förunnat. Många relationer har sin tid. Ibland är man nära i några år, ibland längre och ibland under en begränsad period. Och det behöver inte ens vara en stor grej att man umgås mindre eller inte är lika nära längre. Man utvecklas åt olika håll, går igenom olika saker och livet behandlar en olika.

Men nog om det och fokus på det här inläggets uppdrag! Det går till såhär:

» Skriv en kommentar där du berättar vad du söker (t.ex. någon att hänga med, att träna med, att lära känna, som är i samma situation etc). Skriv din stad/område först med stora bokstäver så det är lätt att få en översikt. Ange var du vill bli kontaktad (mail, insta-dm, fb etc).

» Ser du någon som låter intressant, svara! Kanske är ni flera som bor i samma område och vill ses med kanelbullar, starta bokcirkel, träna på torsdagar eller gå barnvagnspromenader tillsammans?

Våga! ♥

Bild: Erik 

 1. Hej mitt namn är Elin. Jag har varit mobbad, utanför och en gång försökte jag ta självmord. Jag känner att jag behöver en kompis som gillar att t ex sjunga, simma och kan lyssna när någon behöver hjälp. Tack för att du tittade på min kommentar.

 2. NORRTÄLJE

  Letar nya vänner för promenader, långa diskussioner, äta middagar ihop, handarbeta, ja helt enkelt umgås helt normalt medan livet rullar på. Är lite av en arbetsnarkoman men gillar både att resa eller pyssla och mysa hemma. Skulle vara kul att träffa nya människor, det är alltid intressant att höra om andras livsöden. Om du bor långt borta kanske vi bara kan ha ”skrivkontakt” eller telefonkontakt och lösa livsproblemen. Kontakta mig via mail: christa.grundstrom@live.se

 3. Stockholm – Haninge: jag är en ganska ensam kvinna som tycker om träna men har svårt att komma igång själv. Har bl e testat tennis och vill gärna spela mera. Gillar även squash. Älskar att fika och skulle gärna lära mig / prova på att baka tillsammans i trevligt sällskap.

 4. STOCKHOLM

  Hej! Hedvig heter jag och har hitintills hunnit leva i 20 år! Jag vill hitta fler vänner och hoppas att jag inte avskräcker dig i min korta presentation nedan.

  Bildkomposition, foto och film är mina främsta intressen. Du behöver inte vara lika nördig som jag, bara du orkar lyssna ibland när jag pladdrar passionerat! 😉 Jag har inte läst alla de böcker man ”ska” ha läst och det behöver inte du heller ha gjort. Huvudsaken hos dig är att du inte baserar ditt egenvärde på hur många stora författare du konsumerat. Man kan ha meningsfulla samtal utan att känna till Josef Ks bittra öde, jag lovar.

  Min mejl: besserwisserbroad@gmail.com

 5. KARLSTAD
  Glad crazy catlady som söker lite nya bekantskaper här i Karlstad! Flyttat hit från Göteborg i januari för att studera på universitet. Trivs väldigt bra här i Karlstad och träffar gärna nya vänner för livet! Kontakta mig på insta-pm i fall du vill lära känna mig mer. Kramar!

 6. Emilia, 28 år. Jag bor i Lund tillsammans med min man och jobbar i Helsingborg. Har nära vänner som har flyttat iväg till andra delar av landet och saknar att ha vänner som bor nära. Skulle tycka det var kul att träffa någon att ta en fika med, dricka ett glas vin eller kanske ta en promenad. 😊
  Mail: emiliabrink@hotmail.com

 7. LINKÖPING
  Jag heter Elin, är 29 år och gillar att vara ute, läsa, inredning och blommor. Förra hösten gick jag en akvarellkurs och målar nu lite då och då. Min träning är något som går i vågor, just nu tränar jag på medley i stan men planerar att byta till Campushallen i höst. I sommar har jag även köpt en racer så en cylelkompis vore trevligt.

  Skulle gärna träffa några fler vänner samt bygga en djupare vänskap.

  Träffas gärna för en promenad.

 8. ÖSTERSUND

  Sara heter jag och är 24 år. Är ursprungligen från Uppsala men bor numera i Östersund med min sambo. Jag pluggar på Mittuniversitet till socionom och har ett och ett halv år kvar till examen. Jag gillar att vara ute i naturen,promenader – diverse utomhusaktiviteter, träna, fika samt bara umgås och prata om allt mellan himmel och jord 🙂 Älskar att skratta gör jag också!

  Jag söker någon att träna med, att göra utflykter i skogen med, kort och gott söker jag någon att umgås och ha kul med 🙂

  Känner du igen dig så hör gärna av dig! Min mail:sarakjessel@gmail.com

 9. VÄSTERÅS

  Roligt initiativ! Glad, positiv, 25 år. Kommer från Västerås och bor själv i min etta. Älskar yoga! Även cykling, promenera, träna på Friskis. Tycker även om att hitta på saker såsom fika, bio eller tex gå på olika yoga event. Vore jätte kul att träffa någon/några nya människor här att umgås med!

  Kontakt: josefiness93@gmail.com eller sodergardstrandh på instagram 😊

 10. Hej!
  Jag heter Sara och är 26 år. Jag bor i Stockholm och studerar nuvarande till Drifttekniker inom IT. Tar examen i februari 2019. Som person är jag snäll, social och trevlig med mycket humor och värme. Skulle vara härligt att träffa några nya kompisar. Mina intressen inkluderar bland annat att fotografera, teknik, skriva, läsa, umgås med vänner/familj/pojkvän och klappa på hundar 🙂
  Ålder, sexuell läggning och sånt spelar ingen roll, viktigare att man är trevlig som person 🙂
  Hör gärna av er!
  //Sara (sarareuben@hotmail.com

 11. STOCKHOLM: Jenny heter jag, snart 31 år, jobbar inom socialt arbete. Lever en ganska lugn tillvaro, tränar 2-3 ggr i veckan (gym, promenader, ibland badminton eller något annat kul), träffar oftast vänner över en kaffe eller en middag efter jobbet, ibland ett museumbesök, en matfestival, ett glas på en bar, m.m. När jag vill testa något nytt så kan det bli en resa, en bokcirkel eller läsa språk. Jag trivs med att prata om allt möjligt vardagligt, samhälleligt, människor, känslor och beteenden. Hör av dig om du vill hänga helt enkelt. jmsl_87@hotmail.com

 12. GÖTEBORG

  Hej!

  Maja heter jag och kommer ursprungligen från Värmland men bor i Göteborg sedan tre år tillbaka. Jag är snart 22 år och har pluggat bl.a. statsvetenskap och ska i höst börja jobba.

  Jag söker vänner att träna med eller att ses med över en fika eller en promenad!

  Min träning består framförallt av löpning men jag tränar även på gym och då helst i form av styrketräning eller spinning. Har även funderat på att börja med crossfit! Kanske det finns någon av er som går i samma tankebana? I övrigt gillar jag att äta god mat, testa nya restauranger (har en stor kärlek för hamburgare) och prata om livet och samhällsfrågor. Om ni vill komma i kontakt med mig kan ni maila mig på maja.1096@gmail.com.

  Allt gott! 🙂

 13. Hej! Vill som de andra ge varm cred för ett toppeninlägg 🙂

  Jessica heter jag och flyttar till Stockholm nu i oktober (uppvuxen och bor i Dalarna just nu). Det vore superkul att hitta några likasinnade att hänga/träna med – gillar allt från löpning och skidåkning till yoga och dans(har alltid velat prova, men aldrig dragit tummen ur, haha). Utöver träning älskar jag att upptäcka vackra platser/caféer och är riktigt insnöad på nyttiga bakverk.

  Må bäst,
  Jessica

 14. NORRKÖPING!

  33 år, efter några år i stan känner jag mig fortfarande som nyinflyttad… gift och ännu ett tag ledig med sonen 10 månader. Vill mest bara vara: gå promenad, fika, har du barn kanske de kan leka?

  Mail: mitt förnamn följt av _nord och julaftons datum (med siffror). På hotmail.

 15. LJUSDAL!

  Misstänker att jag inte hittar någon som bor i närheten, men provar!

  32 år och saknar någon att bara hänga med! Behöver inte vara så komplicerat.
  Lite prat, en promend, fika, lunch.. Avslappnat umgänge där mysbrallor och ett stökigt hem är ok!

  Har en dotter på 14 månader, njuter av att vara i skogen, tycker om att träna, måla och dona på. Men sker rätt sällan, haha!

 16. UPPSALA
  En rätt lugn person som inte identifierar sig med den typiska studenten. Läser till lärare och tycker om att stå i köket och pyssla. Tränar på Friskis och går på en hel del innebandymatcher. Skulle vara fint att hitta vänner som också väljer en hemmakväll med en kopp te eller en fika och djupa samtal.
  Hör gärna av dig till mig. johanna.huuhka@hotmail.com

 17. STOCKHOLM

  Hej!
  En 33-åring som vill ha någon att hänga med (fika, promenader, middagar osv) där vi kan prata om högt och lågt, vitt och brett!
  Tycker om att träna (löpning, yoga, pass på Sats), vara ute i naturen, skidåkning, personlig utveckling. Vill besöka fler museum, testa att gå på en konsert med klassiskmusik, testa någon ny träningsform…jag vill helt enkelt vidga mina vyer! Vore kul om du vill hänga med 😀

  1. Hej Madde!
   Du låter som en person som är trevlig att hänga med 😉 Jag har presenterat mig här också – Jenny, Stockholm – skriv till mig om du har lust!

 18. ESKILSTUNA
  40 år, gift, mamma, har eget företag med väldigt flexibla arbetstider.
  Gillar att umgås ffa genom att promenera eller jogga och avhandla alla jordens samtalsämnen under tiden. 🙂
  Gillar också att sy, pyssla, läsa, skriva, resa… Särskilt intresserad av kost och hälsa.
  Är INTE vindrickare så vinkvällar är inte min grej… 😉
  För kontakt, maila mig på pfk09gcs @ student.hig.se (ta bort mellanslagen som jag har lagt dit före och efter @).

 19. STOCKHOLM
  40 år och bor på Söder med min man och dotter på 4 år. Söker efter en kompis som gillar att träna och är i ungefär samma livssituation dvs småbarnsförälder men vill hitta på lite aktiviteter på egen hand också…. Träning, fika, gå på bio, shopping osv…

 20. Uppsala!
  20-årig tjej som letar efter lite träningskompisar, eftersom mina nuvarande träningskompisar oftast ”inte har tid”. Tränar på Friskis och i skogen! Och om du pluggar och inte gillar att träna så ses jag gärna på en pluggfika!

  Du kan söka upp mig på facebook (mitt efternamn börjar på P och är samma som han som tog nobelpriset i litteratur år 1917)

 21. Martina, 26 år, Stockholm

  Obs, endast seriösa, öppna och fördomsfria människor mellan 26-30, festprissar, personer som prioriterar uteliv, som krogen undanbeds.

  Jag hoppas, önskar och vill hitta någon som har intresse för samma saker som mig. Boxning på Hötorget/Sickla(obs inte nödvändigt men ett plus) Hälsa, träning, personlig utveckling, fika, restaurangbesök, biobesök.

  Jag skulle beskriva mig själv som passionerad hälsa och träning entusiast, öppen och fördomsfri, ger alla en chans till motsatsen bevisas som ej har hittat mina personer i livet ännu när det kommer till nära vänner. Främst på grund av mobbning genom min uppväxt och växt ifrån dom dåvarande vännerna.

  Jag skulle vilja träffa någon som gillar det jag har beskrivit ovan och har som mig, kanske inte riktigt funnit sina vänner ännu. Jag upplever att med åren verkar det vara svårare att hitta vänner eftersom alla har sitt liv och behållit vänner från barndomen.

  Skulle du finna mig intressant? Är du välkommen att höra av dig- så kanske vi kanske boka in en ”boxkompisdejt” eller fika?

  1. Hej Martina,

   Jag har länge letat efter någon att börja på boxning/jujutsu/thaiboxning med. Har dock ingen i min närhet som är intresserad! Jag har ingen erfarenhet men skulle vara superkul att ha någon att gå med 🙂

   // Filippa

   1. Hej Filippa!
    Trevligt att höra från dig. Vill du boka in en boxdejt är du välkommen att höra av dig till min mejl: tina_bergvall@hotmail.com och som jag skrev tränar jag Tepp Sangasis boxpass 11,00 torsdagar på SATS Hötorget och 10,45 på SATS Sickla.Obs, man behöver ha framförhållning eftersom det råkar vara det mest populära passet på SATS.

    Bästa instruktören – Om du är helt ny var inte rädd för han är enormt bra på att förklara eller annars jag som har gått på detta i några år nu. Tekniken är något man lär sig med tiden.

 22. Uppsala-
  Vill hitta nya träningskompisar, gillar all form av träning, men att alltid gå på gym kan bli lite ensamt, delad glädje i de man gör är dubbel glädje!

  Kan kontaktas via Fb- Linnéa Svärd

 23. Nybliven mamma, bor i utkanten av Sthlm. Går på mammaledighet nu i 6 månader med första barnet. Intressen är väl träning, promenader och kaffestunder där en bara tjattrar om allt möjligt! 🙂

 24. KUMLA bor jag i. Jag heter Camilla och är en ensamstående tvåbarnsmamma på snart 30 år. Jag brinner för hälsa och speciellt växtbaserad kost och styrketräning. ses gärna över en promenad eller lekdejt med barnen i Kumla, Hallsberg eller Örebro. Ni når mig enklast på instgramkontot ”camillasvilja” annars kan ni även mejla till camillasvilja@gmail.com

 25. HELSINGBORG- Jag= 32 år, mamma till två flickor och har en sambo. Kommer uppifrån Sverige men flyttade hit för 9 år sedan. Har inte hittat mitt kall i livet ännu men jag tror att jag är på god väg:) utbildad livsmedelstekniker men vill icke jobba med det. Jag ÄLSKAR att baka, laga mat och fixa å dona i huset. Träning ger mig styrka och energi, skulle aldrig sluta med det. Gillar också långa promenader, gärna varje dag. Söker en likasinnad som jag kan dela både maten och träningen med. Har vänner men ingen som jag delar allt med, det saknar jag. Någon jag kan ringa närsom osv:) jag gillar ironi och är väldigt lättsam. Hit me på min Mail- rosellhanna@hotmail.com insta: rosellhanna

 26. MALMÖ!

  Precis nyinflyttad till Skåne, bor strax utanför Malmö. Söker någon rolig kompis att hänga med, typ gå på museum, prata böcker, dricka vin. Och når mig gör man på @bokankan89 på Instagram 🙂

 27. KALLHÄLL STOCKHOLM

  26 årig tjej som längtar efter vänner med lite lika intressen.
  Bor tillsammans med min sambo och vår katt.

  – Crossfit/träning
  – Djur
  – Matlagning
  – Hälsa
  – Familj/barn
  – Natur

  Skulle kalla mig före detta utbränd så jobbar mkt med min hälsa och försöker hitta en stabil vardag, vilket är svårt!! Söker något kravlöst som ger energi, något genuint. Gillar lugn och ro men är samtidigt i behov av lite fart. Saknar verkligen att umgås med personer som har lika intressen. Flyttade från Sundsvall för ca 4-5 år sedan och saknar att ha vänner omkring mig.

  Vore så himla kul om någon känner sig träffad! 🙂
  linneasvedin@icloud.com

 28. JÖNKÖPING!
  Jag är nyinflyttad i Jönköping (eller Huskvarna egentligen) och eftersom jag fortfarande pluggar i Gbg är det svårt att finna nya vänner på ett naturligt sätt.

  Jag heter Ellen, är 23 år och bor med min man och våra två gulliga hundar. Förutom att gå ut i skogen med hundarna gillar jag att baka, laga mat och sjunga. Så om du vill ta en promenad eller en fika kan du mejla mig på ellen.rodmar@gmail.com 😊

  1. Bor i Uppsala så det blir lite svårt att träffas, men ville bara säga att det är tråkigt att vi inte bor i samma stad för jag hade gärna träffat dig 🙂

 29. Vem som helst för vad som helst i och runt PARIS 🙂 Jag är desperat efter umgänge! Mammaledig 28-åring som bor i en småstad utanför Paris där inte en kotte pratar engelska och min franska är inget att hänga i granen. Maila: heidelia@outlook.com

 30. STOCKHOLM!
  40-årig 3-barns mamma (17 år, 5 år och 5 månader)
  Kombinerar just nu mammaledighet med att jobba då jag är egenföretagare.
  Tränar en hel del och söker träningsintresserade. Jag älskar att skratta, god mat och har en härlig och lätt inställning till livet.
  Själv tränar jag crossfit 3-4 ggr/veckan, gymmar och även springer eller yogar. Vore grymt att träffa en likasinnad.
  //Mille

 31. Grym idé Fia, detta måste jag testa!

  Anna heter jag, precis nyinflyttad till Stockholm (göteborgare som bott de senaste 2 åren i Vancouver). Skulle älska att hitta några trevliga prickar att träna med (tennis, innebandy, är lite inne på bollsporter), även någon som älskar skidåkning. Älskar även och måla, kanske kan detta vara något? Helt enkelt hänga, (älskar vin på barer och uteserveringar). nära till skratt är Viktigt!

  Igen, grym grej så ser vi om vi får något på kroken!

  Kram

  1. Hej! Undrar också hur man kommer i kontakt med dig?

   Gillar också träning, är nybörjare på tennis (men skulle gärna hitta någon att spela med!) och älskar skidåkning! och vin 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..