Hemligheten är att bestämma sig!

Ptfia bebis0
Jag lyckades knäcka någon kod ikväll. Plötsligt föll den där berömda poletten ner och allt kändes så löjligt självklart. Man behöver bara bestämma sig. Alltså verkligen BESTÄMMA sig. En av anledningarna till att jag tyckte att amningsavslutet var så jobbigt och blev så långdraget var att jag aldrig riktigt bestämde mig. När jag väl bestämde mig så slutade vi ju från en dag till en annan och det gick smidigt. Nu ikväll så bestämde jag mig för att natta Edith i sängen (efter att ha nattat henne i vagnen sedan det var 30 grader i rummet i somras) och börja med en läggning som innebär få flaska i sängen och somna. Inget vaggande och inget grejande. Och när jag bestämt mig så blev det så. Hon var inte ledsen som jag trodde hon skulle vara, hon blev snarare rätt arg men lugnade sig snabbt och efter 35 minuter som var utan den kalabalik jag räknat med så somnade hon som en sten.

Och jag tänker på det här med att bestämma sig. När vi väl gör det i livet så kommer det så fantastiskt mycket gott med det. Det kan vara fruktansvärt jobbigt att ta besluten, men känslan av att ha bestämt sig är ju förlösande. Och då blir det plötsligt så lätt. Man liksom vilar i sitt beslut och står stadigt i det. Jag har ju också hållit på och grymtat om hur fasen jag ska få ihop det med träningen nu när det är så mycket med jobb och bebis och vardag och typ livet men så inser jag att det bara är att BESTÄMMA mig för någon dag, någon tid och någon jäkla träningsform och sedan bara köra på det. Håll inte på och krångla så mycket. Bestäm, sedan gör.

Ja. Fy jäsiken så behagligt det känns att få lufta de här tankarna med er. Har ni något som ni behöver ta ett beslut och bestämma er för?

 1. Lisa skriver:

  Jag har bestämt mig för att ha fasta träningsdagar i höst! Har så lätt för att prioritera bort det och tycka att annat är viktigare och måste göras före och att det ska ”kännas rätt” när jag ska träna. Nu ska jag springa måndag och onsdag, så får jag anpassa de dagarna så att det funkar. Det kändes skönt att bestämma mig för det! Då vet jag att jag får min träning som jag behöver!

 2. När sonen på 2,5 år ska sluta med napp. När. Nu? Imorgon? Vid 3 år? Så gulligt och mysigt han ser ut att ha det med napp och gosedjur. Han är bara 2,5. Vill njuta mer av att se på honom sovandes, men det går väl lika bra utan. Bara man bestämmer sig.. 😂

 3. C skriver:

  Behöver bestämma mig för att sätta mig i första (eller kanske fjärde iaf) hand. Familjen går alltid först men har märkt att det blir lite på bekostnad av mitt eget välmående. Jag måste rehabilitera min onda kropp, få tycka om träning igen och unna mig hälsosamma val för att må bra rakt igenom. Men tycker det är svårt att få ihop pusslet. Går upp vid 5 och är på jobbet efter 6, hämtar barn på förskola, försöker laga storkok så jag (vi) slipper laga mat varje kväll, underhålla barn och fixa i hemmet. Sen tar krafterna slut. Somnar sällan innan kl 00 pga stress och tankar osv osv. Inte lätt…

 4. Ika skriver:

  Beslutat att jag vill skiljas o allt känns så mycket bättre. Jobbigt velande hela året. Nu ska jag bara samla mod att säga det men just nu känns det bra då jag äntligen blivit enig med mig själv vad jag vill.

 5. Sen tänker jag att det finns en anledning till att vi velar. Något känns fel. Då ska man lyssna på den rösten. Och följa den. Även om andra säger motsatsen. Som att låta barn sova med en eller att amma längre än normen. Tror det är viktigt att fundera vad man själv vill och framför allt vad ens barn behöver. Jag tror inte på att om föräldrarna mår bra så mår automatiskt barnet bra, utan jag tror på att vara lyhörd för både ens egna och barnets behov.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..