Jag har slutat skynda mig!

Ptfiablogg0
Det fanns en tid då jag alltid skyndade mig. Jag tävlade med andra cyklister när jag cyklade till jobbet. Jag gick snabbt – hela tiden oavsett om jag hade någon tid att passa. Jag försökte effektivisera allt. Jag läste mailen i telefonen även fast jag inte hade tid att svara. Jag kastade mig fram på morgonen. Jag försökte göra flera saker samtidigt. Jag skyndade mig hela tiden. Oklart till vad. Idag skyndar jag mig sällan. Jag gör saker långsammare än innan. Jag övar på att göra en sak i taget. Jag försöker att vara effektiv utan att tänka att jag ska effektivisera hela livet. Jag har inte längre mailen i telefonen. Jag cyklar i normalt tempo. Jag sitter på en bänk och bara är ibland.

Mitt tempo har sjunkit och med det så har känslan av att vara jäktad eller till och med stressad försvunnit. Nu när jag skyndar mig mindre och låter saker ta sin tid och stoppar in små pauser så upplever jag mindre (och oftast ingen) stress i min vardag. Och med det så mår jag betydligt bättre än innan.

Att en sådan liten sak som att skynda sig mindre kan ha sådan effekt på vårt välmående. Prova själv! Reflektera över vilket tempo du har i ditt vardag och prova att aktivt ändra det drastiskt i några dagar. Vad upplever du?

 

 1. Frida skriver:

  Precis vad jag behövde läsa nu för att påminna mig själv om att detta är något som jag tränat otroligt mycket med. Känner mig stolt på något sätt, att det går att skynda mindre (oftast inget alls). Blir sån skillnad när man ändrar på detta beteende och det behövde jag verkligen ändra på efter jag blev sjuk i utmattning.

 2. Det här är så viktigt! Jag lever i ett helt annat tempo nu, skrev lite liknande om det idag, fast med annan vinkel, naturens kraft. Just hur jag helt slipper att SE ANDRA stressa och skynda gör också mig mycket mer lugn.

 3. Sara skriver:

  Tanken är ju bra men i vardagen måste jag ofta skynda mig. Jobbar heltid och har ansvar väldigt mycket själv för två barn som går på dagis och skola. Det är stressigt att lämna, hämta, jobba, hinna med aktiviteter som fotbollsträningar, matcher, simning och läxor. Vill hinna med egen träning också. Skulle gärna vilja stressa mindre men beroende på vilken livssituation man har och jobb så är inte det lika enkelt. Har ett hektiskt jobb som operasjonssjuksköterska och då kan man inte jobba hemifrån direkt. 😕

 4. Annq skriver:

  Velat ändra på mitt vardagstemopo i över 6 år och efter sommarledigheten känner jag att jag äntligen skyndar mer sällan! Tror det beror på att jag var ledig när ingen annan var det och därför blev tvingad att göra ingenting och ta det lugnt under hela sommaren i stort sett. Så skönt! Jag känner mig mindre stressad över högskolestudierna och tvingar mig i rörelse så fort jag ska ta en paus, utan bara stirra in i väggen en stund haha. Tack för en viktig blogg ! Kram kram <3

 5. H skriver:

  Det här inlägget kom så passande. Har den senaste tiden reflekterat mycket över hur jag lever mitt liv. Har med hjälp av en professionell insett att jag missbrukat träningen och med den insikten kom så många andra. En av de viktigaste insikterna jag har fått är hur jag verkligen alltid skyndar mig. Det spelar ingen roll hur mycket tid jag har över eller om jag ens har en deadline för saker – jag är banne mig alltid uppvarvad och har bråttom. Jag gör saker så fort att hög puls är mitt normaltillstånd. Ska försöka att de närmsta dagarna tänka på att sänka tempot i vanliga vardagliga saker som att laga mat, tvätta ansiktet, cykla och diska och se hur det känns.

  Tack för ett viktigt inlägg. Och tack för inspiration att aktivt försöka sänka tempot. Kan verka banalt men för många av oss har det nog blivit ett normaltillstånd att skynda sig.

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..