Önskerubriken: Berätta om din familj!

Fiakim375av740
Fiakim378av740
När jag i somras bad er om önskerubriker så dök den här upp: Berätta mer om din familj. Har även sett det fladdra förbi några gånger tidigare men tänkt att det inte kan vara så intressant så har hoppat över det. Men okej, nu när önskemålet kom igen så kör vi!

Min familj alltså. Mina föräldrar är från Borlänge och Garpenberg och bosatte sig tillsammans i Hedemora. Min pappa är uppvuxen på en bondgård och många i min släkt på pappas sida lever på bondgårdar, jobbar med skog och mark, djur och liknande. Tack vare detta så var just naturen och djur en stor del av min uppväxt vilket jag är väldigt tacksam för. Vår sommarstuga (som är mammas och pappas men som jag refererar till som vår) ligger granne med gården där pappa växte upp och där vi spenderat mycket tid i min uppväxt. Därav att sommarstugan också är hemma för mig.

Min mamma kommer från Borlänge och flyttade till Hedemora när hon träffade pappa som 20 åring. Kuriosa är att jag och Kim också träffades när jag var 20 och skulle fylla 21. Mamma har jobbat inom äldrevården och barnomsorgen hela sitt liv. För prick ett år sedan tog hon ett stort beslut och var modig nog att våga byta jobb så nu är hon tillbaka inom barnomsorgen. Så coolt att ta det steget! Pappa är enhetschef och jobbar inom LSS i Avesta Kommun.

Jag har fyra syskon. Två äldre från pappas tidigare relation och två småsyskon. Den ni känner igen mest är nog min lillasyster Linnéa som jag ofta nämner här i bloggen. Hon är 26 år (4 år yngre än mig) och hon är min bästa vän. Jag ogillar att kategorisera mina vänner eftersom jag värdesätter alla lika mycket, men eftersom vi är systrar och bästisar så blir det extra speciellt. Hon är i Kanada sedan 1 år tillbaka med sin brittiska pojkvän. Nu kommer de tack och lov snart hem och förhoppningsvis ska hon börja plugga. Min storasyster Anna är 11 år äldre än mig, har två döttrar som är Ediths gulliga kusiner, sin fru Helena och bor också här i Stockholm. Min lillebror är 5 år yngre än mig, har precis flyttat till Luleå efter att ha rest i Sydafrika i typ 10 veckor och min storebror Jan är 7 år äldre än mig, bor i Hedemora och jobbar som målare.

Både min mamma och min storasyster bodde i USA och jobbade som Au Pairer när de var i 18-19 års åldern, därav att jag var så inspirerad till att göra samma sak. Mina farföräldrar är dessvärre inte längre i livet. Mormor och morfar bor i Borlänge och är så unga. Mormor var bara 41 år när hon blev mormor till mig. De har alltid varit som ett par extra föräldrar vilket är väldigt lyxigt. Sist men inte minst har jag också min morbror, hans fru och deras två barn som alltid finns med när jag refererar till min familj.

I och med att jag träffade Kim så har jag ju också fått en extra familj på köpet. Hans föräldrar, två syskon med respektive och fyra syskonbarn som ger så mycket glädje.

Det är lätt att tänka att bara för att man är släkt eller familj så kan man glida på ett bananskal i relationen och sluta anstränga sig. Jag tycker snarare att det är extra viktigt att anstränga sig för att hålla relationen levande. Samma sak med barndomsvänner. Bara för att man var bästisar eller bra vänner när man var yngre så är man ju inte det automatiskt för att man blir äldre. Man måste ju fortsätta att lära känna varandra, visa uppskattning, prata om riktiga saker, skratta, gråta och dela livet för att man ska förbli nära – tänker jag. Så jag försöker att göra det med min familj. Påminna mig om att bara för att vi är släkt så kan vi inte sluta anstränga oss.

Bilder: Sarasblick

  1. Tack att du berättade lite mer om din familj! Betyder mycket att lära känna dig lite bättre! Verkar vara en jättefin familj! 🙂

  2. Intressant inlägg!
    Jag har inte så nära relation till större delen av min släkt, exempelvis har jag ingen kontakt alls med min storasyster, och träffar inte de andra så ofta heller. Men härom veckan så flyttade min bästa kusin, som är den enda i släkten som jag verkligen kan relatera till eftersom vi är så lika som personer, till Stockholm så vi kommer kunna umgås mycket mer. Vi fikade i veckan och det var så kul, verkligen glad att han flyttat hit!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..