Vad är en influencers faktiska arbetsuppgifter?

ptfia
Ibland får jag höra ”du gör så mycket hela tiden”. Och funderade över varför andra kan uppleva det så men inte jag själv. Så slog det mig: Det som andra upplever är mycket olika saker är ju mina arbetsuppgifter, men man kanske inte tänker på att det är just arbetsuppgifter. Och så tror jag det generellt är i sociala medier. Vi som jobbar med våra sociala medier får ju göra många olika saker i vårt jobb. Våra arbetsuppgifter är således saker som uppfattas som roliga, knasiga och sociala. Det är nog lätt att glömma att följande är exempel på vårt yrkes arbetsuppgifter:

→ Gästa/hålla i event och träffa vänner och bekanta.
→ Spela in podd/radio/andra medier.
→ Resa på t.ex. pressresa.
→ Fota saker.
→ Berätta om dagen.
→ Medverka i media.
→ Gå till frisören pga. ett samarbete.
→ Prova nyheter (i mitt fall träningspass, mat eller hälsorelaterade grejer).
Och så vidare.

I mitt fall så gör jag inte särskilt mycket när jag är ledig. Jag är mycket hemma med min familj eller hälsar på familjemedlemmar som inte bor här, hänger med vänner, är med min familj, tränar och njuter av att inte göra så mycket. I mitt jobb så händer det saker hela tiden så behovet av att göra mycket när jag är ledig finns inte riktigt. Jag känner att jag får uppleva så mycket i mitt jobb att det räcker och blir över.

Jag vill bara påminna om att det vi ser influencers göra är en del av arbetet. Att gå på en middag med ett företag som lanserar en ny produkt är lika mycket en arbetsuppgift för en influencer som att svara på mail eller göra kvittoredovisning, vilket jag tror är viktigt om att påminna sig om ibland.

 1. Astrid skriver:

  Vill uppmuntra en sak! Jag tycker det är så BRA när du delar med dig av känslor och tankegångar i stunden, som t. ex. i frustrationsinlägget. 😉 Låt inte de elaka kommentarerna begränsa dig! Att vara människa är inte alltid lätt, och genom att prata ut / uppmärksamma att det inte alltid är bra så blir livet lättare – både för de som lyssnar och de som luftar!

  TACK för att du är du <3 Vi finns här för dig när du vill dela med dig av mer frustration eller annat!

 2. Annie skriver:

  Inte alls relevant till inlägget men måste fråga vad du använder för smink till vardags? Ser alltid så naturligt och fint ut! Eller har du bara så perfekt och jämn hy i dig själv?

  Kram

 3. Ellen skriver:

  Så sant och så viktigt att du tar upp! Tack!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du läser! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..