Belöningen kom efteråt!

Ptfiayoga 8
Ptfiayoga
Ptfiayoga 2
Ptfiayoga 3
Ptfiayoga 6
Häromkvällen tog jag det bästa beslutet på länge och rullade ut yogamattan på balkongen med Kim nattade Edith. SOM min kropp behövde det. Jag gjorde inget speciellt, men det blev speciellt eftersom det gav sådan belöning i hur kroppen kändes efter. Och jag påmindes återigen om att jag inte behöver långa stunder eller avancerade positioner för att skapa en annan känsla och energi i min kropp. Några minuter på mattan kan göra stor skillnad.

När jag tänker efter så händer alltid mina bästa pass såhär när det är lite spontant och totalt kravlöst. Det enda jag sa till mig själv innan var att jag skulle sträcka ut en stund. Ingen prestation, ingen speciell tid och ingen press.

 

 1. Amila skriver:

  Alltså åhh vad träningssugen jag blev när jag såg dina ben i luften så där! Är höggravid och har knappt kunnat träna något under den här graviditeten tyvärr… Ska bli sååå skönt att snart kunna göra det!

 2. H skriver:

  Så roligt att läsa!

  Det senaste halvåret har jag verkligen upptäckt yogan vilket jag upplever hjälper mig mycket i min syn på träning och på mig själv. Även om jag numera utövar yoga regelbundet med instruktör och allt så har du inspirerat mig att även använda yogan på ett annat sätt. Du skriver ju ofta om att använda yogan till att bryta och skapa rörelse på ett annat sätt än under arbetsdagen. Jag har verkligen inspirerats till att använda yogan som ett sätt att bryta ett mönster. Jag fastnar ofta i tvingande ångesttankar och har svårt att ta mig loss eller att ens göra något över huvud taget. Igår var en sådan dag och jag bestämde mig för att göra som du brukar skriva om – rulla ut mattan och låta kroppen få bestämma det den vill att jag ska göra. Det blev en lugn, meditativ stund med mjuka töjningar och en lång stund i barnets position. Efter bara några minuter trängde sig tårarna på och det var som om ett ton sorg och ångest rann ur mig. Det fick mig verkligen att inse att rörelse verkligen kan vara ett verktyg för att bryta ett mönster. Att röra sig på ett annat sätt än vad man är van vid kan nog verkligen hjälpa till att låta tankarna och känslorna röra sig i andra banor än vad de är vana vid.

  Så, Fia, tack för inspirationen! Och tack för att du är du och fortsätter att sprida hälsosamma budskap och uppmuntra till reflektion. Kan knappt räkna alla de gånger dina inlägg har hjälpt mig att se saker på ett annat sätt.
  Stor kram!

  1. PT-Fia skriver:

   💛💛💛!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..