7 saker jag prioriterar bort just nu

Ptfia00
01. Äta lunch hemma. Har kommit in i en ovana som innebär att jag köper lunch ute. Dels så är det bekvämt när jag och Edith hänger ute och dels så lockar inte kladdet och stöket och torkandet och städandet som kommer med ännu en måltid hemma så äter ofta lunch ute. Bra för att det är enkelt att äta vegetariskt, gott och bra mat, dåligt för att det blir så orimligt dyrt i längden. Och det är inte alltid man blir riktigt mätt.

02. Prioriterar bort det mesta som som tar tid från Edith. Förra veckan fick ett viktigt möte flyttas för att det krockade med vårt babysim och nyligen tackade jag nej till en 30 års fest utan att ens undersöka barnvakt pga att det kändes som det enda rätta. Är väldigt selektiv med vad jag tackar ja till eftersom hon är högsta prioritet.

03. Att lägga den där tiden på att RENSA kaoset i datorn. Jag har FÖR MYCKET som ligger på skrivbordet och i olika mappar och det finns ingen struktur. Ingen. Vill så gärna prioritera det här men har svårt att motivera att lägga tid på det just nu.

04. Att typ raka benen, fila naglarna, peela huden, tvätta sminkborstar och liknande. Men prioriterade att lägga en ansiktsmask häromkvällen för första gången på evigheter. Så behagligt!

05. Att boka in saker på kvällarna. Vill helt enkelt vara hemma med familjen och prioriterar att ägna kvällarna efter att Edith somnat till jobb. Känner dock att jag skulle vilja träffa någon vän ibland och träna någon kväll i veckan.

06. Att göra sådant som är en bit fram men som gör att jag är ute i god tid. Till exempel som att börja med julklappar redan nu. Jag vet ju vad jag ska ge till några personer så varför inte bara fixa det nu så det är klart och så jag slipper göra det tätt inpå? Samma med en deadline. Tänker ofta att jag ska göra klart det långt innan men sitter ändå där en eller två dagar innan, visserligen så jobbar jag bäst då när det bränns lite så får väl acceptera att det är så jag funkar.

07. Är expert på att skjuta upp saker överlag. En av mina sämsta egenskaper. Oftast skjuter jag upp och prioriterar bort sådant som innebär telefonkö, som känns tråkigt, som inte är jätteviktigt och som inte är brådskande. Ogillar verkligen det här beteendet hos mig själv men har så svårt att komma ur det. Känner ni igen er och har ni lyckats ändra det?

I övrigt så har jag en lång lista på grejer som jag vill göra men som hela tiden prioriteras bort pga känns inte tillräckligt viktigt att lägga tid på. Som att börja titta på inredning och färger till nya lägenheten. Vi flyttar i januari så känns för långt bort nu. Som att göra den där fotoboken med våra bröllopsbilder. Som att scanna igenom nätbutiker för att se om det finns något mer att komplettera min tomma garderob med. Som att baka det där brödet som jag tänkt göra i flera veckor. Som att styra upp förrådet i källaren. Som att som att som att som att …

Vad prioriterar ni bort? 

 1. Jag är generellt en ”do:er” men kan som du beskriver skjuta upp saker som inte känns helt prioriterat/skittråkigt men som jag ändå gärna vill göra. Brukar vara av typen organisera garderoben.

  Så som jag har löst det är att jag lägger fram en sak som påminner om det på en byrå som jag ser varje dag – och jag tar inte bort föremålet förrän handlingen är åtgärdad. Sedan gör jag inget tills jag får feeling, och då gör jag allt DIREKT. Det viktiga i mitt upplägg är att göra det direkt feelingen kommer, för då går det att göra det där som känns lite svårt att sätta igång.

  Ibland ligger saker där en vecka, ibland 4 månader. Ligger de där mer än 6 månader så har jag beslutat att jag egentligen inte ”vill” göra det och då stryker jag det ur medvetandet helt och tar bort grejen.

  Nackdelar: nästan alltid lite stökig byrå. Start av projekt vid konstiga tillfällen.
  Fördelar: tråkigheter blir gjorda eller strukna från listan för alltid!

  Ehh. Hoppas du förstår hur jag menar?

 2. Just nu är det träningen, pojkvännen & jobbet som prioriteras – det mesta andra prioriteras bort. Effektiviserar för att hinna satsa på min idrott, t.ex. genom att ägna helgen åt matlåda-fix, tvätt, städ, ärenden osv. Skulle egentligen vilja träffa kompisar lite oftare, men just nu väljer jag att inte göra det, mer än dem jag träffar på träningen. Familjen träffar jag ett par gånger per år, vi är inte så nära så det är okej, hade kanske varit fint att ses lite oftare.

  Hade varit underbart om veckan haft nio dagar eller dygnet trettio timmar… Men, jag är glad att jag har möjlighet att lägga tid på idrotten jag brinner för, att jag har en underbar pojkvän och ett jobb att gå till. Det får räcka så just nu.

 3. Prioriterar bort att äta lunch ute då jag vill ha så liten rast som möjligt för att komma hem fortare. Prioriterar borta allt socialt under veckorna förutom 1 träningskväll. På veckodagarna vill jag bara hämta på dagis så fort det går och hänga med familjen.

 4. Just nu försöker jag enbart prioritera bort min comfort zoon, att tacka ja till spontana utekvällar, våga jobba långa dagar osv!
  Efter ett par år med social fobi och ångest har fokus varit återhämtning och självacceptans (Vilket jag fortfarande jobbar med) och då inneburit att jag tackat nej till många träffar med vänner mm.

  Nu vill jag våga ta steget att vara med människor och jobba bort den sociala fobin .. <3

 5. Jag prioriterar bort stora sociala sammankomster eftersom dom tar mer energi än vad det ger mig. Jag prioriterar bort att inte ha så mycket kontakt med familjen eftersom det tar mer energi än vad det för tillfället ger. Jag prioriterar bort att lägga mycket tid och energi på att lösa folks problem (vilket jag försökt göra mkt förut), eftersom dom inte ens verkar vilja ta tag i problemen själva. Jag prioriterar bort att slösurfa på bloggar/dagstidningar bara för att eftersom jag märkt att det tar mycket hjärnkapacitet för mig (försöker i alla fall). Försöker vara mer inåtstyrd och fokusera på vad jag behöver, mår bra av och villhöver för att kunna må så bra som jag kan göra!

 6. Jag prioriterar nog mest bort tråkiga saker som städning. Träning, tid med familjen och jobb prioriteras aldrig bort. Sömn försöker jag ha högt på min priolista också men det går inte alltid att styra med en liten bebis hemma… 🙂

 7. Oj det här inlägget fick mig att fundera lite på hur lever just nu. Jag har de senaste 3 snart 4 månaderna prioriterat bort träningen (vilket i sin tur stressar mig lite pga outnyttjad kostnad på 400/mån)
  Jag har även prioriterat bort saker som hudvård och att smörja in mig i lotion efter dusch osv. Har tidigare haft 1 dag veckan där jag hade som en liten ta hand om mig själv stund med med just hudvård osv. Saknar det inser jag nu.

 8. Jag prioriterar ofta bort att ta tag i stöket hemma, det känns verkligen som prio 10001 på listan men samtidigt så vet jag ju hur bra jag mår av att det är ordning och reda när jag kommer hem istället för att kliva rätt in i ett kaos. Så i helgen la jag lite tid på det, och imorse vaknade jag tio i sex, och behöver inte åka iväg till jobbet förrän halv nio så jag har ägnat morgonen åt att plocka undan hemma, köra en diskmaskin och bädda sängen. Så när jag kommer hem kommer jag känna mig lite mer harmonisk, vilket är skönt! Sedan prioriterar jag bort träningen, och det är inte bra med tanke på att kroppen gör ont. Men körde ett yogapass igår, använder mig av Yogobe så jag behöver inte ta mig hemifrån och ska verkligen prioritera det i veckan. Kände hur spänd jag var, och hur mycket det hjälpte så det är verkligen en prio! Men det är lätt att prioritera bort viktiga saker, tyvärr.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..