Det här har jag ätit sedan sist!

Ptfi22 2
Här kommer ett skepp lastat med ännu ett ”det här har jag ätit sedan sist”. Någon önskat mer mat hemma vilket jag lyssnade på OCH insåg att jag äter väldigt mycket ute (främst lunch och mellanmål) just nu. Har inte riktigt reflekterat över det själv utan det har bara blivit. Visst är det gott och smidigt men vill tillbaka till att förbereda hemma och ta med, måste bara lägga om så jag kan prioritera det. Nåväl! Gjorde linssoppan ovan, recept finns här!
Ptfi22 3
Sista kvällen på balkongen! Antagligen någonsin eftersom vi flyttar snart. Vispad grädde, säsongens absolut sista färska bär och rostad kokos. Det är så enkelt att göra och så gott att strössla över typ allt. Det enda man gör är att hälla kokos i en varm panna och röra runt tills det fått färg. Har jag nyligen tipsat om det här? Kändes som det nu när jag skrev. 
Ptfi22 4
För någon vecka sedan så fick jag ett ryck att jag prompt måste fira vissa saker så tog en ensamlunch (med en sovande bebis i vagnen) och beställde in soppa och dessert mitt på blanka dagen. Så jäkla gott! Det är alltså en tarte med italiensk maräng och havtorn. 
Ptfi22 5
På kvällen fick jag gå på middag med Nespresso och fick bland annat den här goda ugnsrostade kålroten.-
Ptfi22 6
Har ätit en pasta med räkor, avokado och vitt vin som lät godare i menyn än vad den var.  
Ptfi22 7
En frukost bestående av havregrynsgröt med valnötter, havredryck, torkade vinbär, blåbär och kanel. Och två cortado såklart. 
Ptfi22 8
Mellanmål på kontoret: Smoothie som gjordes kvällen innan och förvaras i termos. Den bestod av chiafrön, pumpakärnor, avokado, banan, hallon, citron, havredryck och blåbär. 
Ptfi22 10
En annan frukost, den här gången Ediths favorit, äggröra, smoothie och knäckemacka. 
Ptfi22 11
Hon slutade vakna klockan 05 för att dricka en flaska ersättning för några veckor sedan så nu sover hon till ca 06-07 och äter en rejäl frukost istället. Bättre för aptiten och så tacksamt att hon sover så pass länge.
Ptfi22 12
Fick uppleva en frukost som skapats av mästerkocken Paul Svensson i Lindex Showroom i samband med årets Rosa Bandet. Allt var ljuvligt. Bara det att avokadomackan var toppad med rökta betor? 
Ptfi22 13
Svängde förbi Magnus Johanssons bageri för att jobba en timme innan hemgång en dag. Beställde en gröt med blåbär och nötter och en havrecappuccino. Men tro inte att jag blev mätt på den där lilla gröten. Det var som att någon fisit i magen. 
Ptfi22 9
En middag direkt ur vardagen. Kims köttbullar med gräddsås, potatis och lingonsylt. I soffan. Med hushållspapper som skyddar kudden. 
Ptfi22 14
Fick ett akut sug efter kantareller efter att jag upptäckt att vi knappt ätit några i år så önskade kantarelltoast som förrätt i fredags när Kims päron var här. 
Ptfi22 15
Fastnade på kantarellspåret så beställde en kantarellpizza i Teatern i Ringen när vi strosade på söder i lördags. DEN VAR SJUK. Rekommenderas verkligen!
Ptfi22 16
Kims fisksoppa som lunchrester igår. Med saffran, torsk, vin och så vidare. Och rostat surdegsbröd. Kim lagar mest mat hemma. Han började ta över det helt när jag var höggravid och han gick på föräldraledight (vi var hemma samtidigt i 5 månader) och har sedan bara fortsatt.  
Ptfi22 17
Vi avslutar med den lilla saftiga bullen från Fabrique som jag fikade upp igår eftermiddag. Med äpplen och mandel. Mmm. Mmm. Mmm.

En fråga: Vill ni att det här inläggen ska ha snyggare bilder så att det blir inspirerande och fint? Nu tar jag bara med mobilen och blandat medvetet in vardagskaoset också. Men ni kanske vill ha mer stilrena och goda matbilder? Kram!

 1. Fortsätt som du gör! 😀 liten reflektion – sjukt att dina fina bilder på hemmagjorda köttbullar, restauranger, linneduk, fisksoppa, smoothies, cortado o.s.v ändå anses som ”vardagskaos”. Då börjar vi bli knepiga i hövve 🙃 kram

 2. instämmer med övriga, det är så skönt att ibland slippa det nära stajlade det finns det tillräckligt med ändå, det är lite charmen med din blogg att du bjuder så mkt på vardagen, att alla allt inte alltid behöver vara helt perfekt <3

 3. Neeej jag vill inte heller ha snyggare bilder, operfekta bilder är mycket härligare och mer inspirerande – även om vissa grejer är superavancerade ut får min (trötta amnings-)hjärna för sig att jag skulle kunna göra något liknande då 😀

  Förresten! Vore sjukt spännande med en update om din hunger osv nu ett tag efter att du slutat amma. Jag har minskat amningen av min 8-månaders eftersom han börjat äta mer riktig mat, men är fortfarande såååååå hiiiiimmmmmmmmmmla hungrig. Vill verkligen fortsätta amma men drömmer lite om forntida dagar då jag inte tänkte på mat hela tiden. Haha. Bara intressant med en reality check – kanske bäst att ställa in sig på att det kommer fortsätta såhär ett tag, även om jag ammar mindre och mindre framöver och tillslut slutar.

  KRAM!

 4. Fisit i magen😂 Kan du inte göra ett inlägg om Ediths rutiner, hur och äter och vad, sover osv?:) har själv en 10 månaders bebis och alltid kul att läsa om andra! och matbilderna är jättebra som de är 👍🏻☺ kram!

  1. Åh det vill jag också läsa om. Har själv en 8 månaders och tycker det är svårt att komma på bra grejer i rätt storlek/konsistens. Lite barnmatsinspirarion hade varit kanon:)

 5. Tycker bilderna är perfekta såhär. Känns roligare och mer personligt så. Och det är det som är en av de bästa egenskaperna med don blogg, den känns så väldigt personlig och mysig! 😘

 6. Älskar dessa inlägg precis som de är! Uppskattar vardagsbilder tagna med mobilen både här och på instagram, tycker det är ganska trist med bilder som är proffsfotade, snygga och tillrättalagda. Har en tendens att mest scrolla förbi då.

 7. Nej! Jag gillar när det är mer verkliga bilder eller vad man ska säga. Det känns så mycket lättare att relatera till. Allt ser så gott ut ändå även fast bilderna är tagna i farten med mobilen. =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..