”Sök hjälp! Du är så arg hela tiden!”

Ptfia0
Den senaste tiden så har det kommit några kommentarer och meddelanden från läsare som uppmanat mig att söka hjälp. Söka hjälp för att jag uppenbart håller på att bli utbränd igen och söka hjälp för att jag är så förbannad hela tiden. Dessa kommentarer har fastnat lite eftersom jag tycker det är så intressant på flera sätt. Det blir än en gång tydligt att vi människor tolkar in saker i allt vi ser och att vi ofta tolkar saker baserat på våra egna erfarenheter och vart vi själva är i livet. Vi läser in saker och drar slutsatser utifrån det. Och jag lär mig igen att det som är uppenbart för mig när jag skriver en text inte på något vis behöver vara uppenbart för den som läser. Jag blev inte lika förvånad över kommentaren om att jag håller på att bli utbränd igen som över den att jag är så förbannad och arg.

Är jag det i mina sociala medier? Som jag svarade personen så kanske det upplevs så eftersom jag utvecklats så att jag numera inte håller min ilska och frustration inom mig på samma sätt som innan, men att det för mig är så mycket hälsosammare och gör att jag mår bättre än innan. Jag är gladare och jag är argare. Eller rättare sagt så är jag mer sann i mina känslor. Jag kan uttrycka ilska och irritation nästan (nästan) lika lätt som glädje och lättnad vilket är ett stort framsteg för mig. Ändå uppmanas jag söka hjälp för att jag är ”så arg hela tiden”.

 1. Vill bara säga att jag aldrig sätt dig som en som är mycket arg el irreterad , tycker du är glad posetiv o sprider glädje o sanning!
  Man mår inte bra jämt , och du skriver om det på ett bra sätt. Det visar ju bara att du faktiskt inte bara visar ”det bra” som alla pratar om att vi gör på sociala medier. Fortsätt med att vara du! Jag tror att i den världen vi lever i idag med så mycket psykisk ohälsa på grund av utbrändhet, ”våra perfekta liv” osv så behövs en sån som dig !! <3

 2. Hej!

  Vill bara säga att det är skönt att någon vågar säga att man är arg, glad eller ledsen i dessa perfekta uppmålade socialamedia liv. I själva verket mår personen inte så bra inombords men upplever att de måste ha en perfekt fasad utåt. Jag själv är hellre fet och lycklig än smal och ledsen men vem är egentligen värd att bestämma över andra hur de skall vara. Om man är stark orkar man vara trogen mot sig själv och inte vad andra vill att man skall vara. Fortsätt vara arg om du behöver det. Någon finns förhoppningsvis där om du behöver en kram också. Trevlig helg.

 3. Hej! Måste säga att jag aldrig har uppfattat dig som arg, bara ärlig och personlig med saker som kan vara väldigt frustrerande. Jeep it up! 👏🏼😊

 4. Haha, jag håller inte alls med! Visst att du ger uttryck för att vara arg vid ett fåtal tillfällen men det är enligt min mening bara sunt! Hoppas du haft en fin kväll fina du!

 5. Hahaha men gud så märkligt. Arg är verkligen inte ett ord jag skulle använda för att beskriva dig 😂 Gillar dig! Och tycker det känns hälsosamt att du vågar visa ett större register av känslor och vardagssituationer. Men alltid blir väl någon trampad på tårna vad man än gör 🤷🏼‍♀️

 6. Jag håller med några andra här, upplever dig som härligare än någonsin. Blir så GLAD av att titta in här. Att läsa få se någon som äter helt vanlig mat och BULLAR till vardags. Att få ta del av att någon mer undrar över framfall efter förlossningen eller för den del när sexlivet ska ta fart igen. Att någon öppet lyfter tankar kring HUR man får ihop allt efter barn? Jag undrar också det! Jag kan känna frustration över att jag gör aaaaallt, men jah har också världens bästa sambo som inte kan hjälpa att han inte kan amma. Men att det skulle vara ilska? Eller att det är samma sak som att klaga på att Edith tar tid (som jag såg i en annan kommentar här….), stämmer inte för mig. Jag tycker du blandar högt och lågt på ett fantastiskt vis. Kram!

 7. Jag tycker inte du känns arg hela tiden, däremot tycker jag det känns som att det är fler inlägg där det klagas på saker eller vad man ska säga. Jag säger inte att det är fel, det här är din blogg och du ska såklart skriva vad du vill och vad dina läsare tycker om att läsa.

  1. Tack för din reflektion! Gick tillbaka och läste igenom för att se vad som kan uppfattas som klagande och kom fram till att det kanske låter så om man lägger värdering i vissa saker. in avsikt är inte att klaga utan vill berätta om vardagen och livet rakt upp och ner – och lägger ingen värdering i det. Men gör man det så kanske det uppfattas som att klaga? Är jag inne på rätt spår? Kram!

 8. Än en gång, om det nu ”bara” är dina läsare fel, som tolkar fel, kanske du ska tänka på hur du formulerar dig nästa gång, Nästa gång du beklagar dig över hur lite Kim gör, hur mycket du gör själv, hur du påtalar i varje inlägg hur dåligt samvete du får över hur mycket tid Edith verkar ta, från ditt arbete som du inte hinner med. Nej vad konstigt att du inte hinner med lika mycket som tidigare, du har ett barn som tar din tid numera. Sluta klaga om du är så glad och pepp, inte kan se hur du uppfattas utåt sätt när du ständigt beklagar dig. Framförallt inte skylla ifrån dig på dina läsare. Att dom inte kan tolka dig rätt. Du vet, så länge olika människor följer dig, med olika bagage, kommer dom tolka ditt liv, dina inlägg på olika sätt. ”Missförstå dig fel”…

  1. Fast vadå? Är du alltså en av dem som påstår att Fia bör söka hjälp pga att hon är så arg? Eller förstår du bara dom som gör det?
   HUR tänker du då? Vad baserar du det på? Vi som läser bloggen vet kanske om 20% av hennes liv och känslor?
   Och dessutom, om hon nu är argare och man som läsare tror det, varför ska man söka hjälp för det? Helt sjukt att påstå det. Bra att våga visa livet som det är, behövs så jävla väl i denna ytliga bloggvärld som skapats de senaste åren. Cred till Fia som säger som det här. Visar vardagen så som den är.

   1. Till en viss del eftersom hon beklagar sig över hur tröga vissa av hennes läsare är. Som om det vore vårt fel att hon klagar. Hon har valt att ha ett eget företag, valt att skaffa barn, kombinera dessa och hur ”lite” Kim skulle göra. Tidigare inlägg beskriver hon hur lite hon hinner jämfört med innan. Som om det vore en nyhet att ens barn kommer i första hand. Som sagt det är ju uppenbarligen hennes läsares problem, inte hur hon formulerar sig eller det faktum att människor ”tolkar” hennes inlägg på sitt sätt utifrån sitt bagaget och Fias utbrändhet. Ingen som har varit sjuk förstår att man inte kan eller ska sträva efter den personen man var innan utbrändheten. Jag har heller inte påstått att hon bör söka hjälp för sin ilska utan för att hon verkar sträva efter den personen hon var innan utmattningen och innan hon hade Edith! Jag har inte heller påstått att hon inte får visa alla register av känslor bara granska sig själv utifrån, ta ansvar för hon hanterar livet utåt sätt(diverse klagosånger) och inte skylla ifrån sig. Som om vissa läsare skulle vara dumma i huvudet.

    1. Martina, jag har tidigare försökt att prata med dig och bemöta det du skriver men det verkar hopplöst. Du verkar ha bestämt dig för hur det är och hur du ska tolka det jag gör vilket gör det svårt att bemöta. Jag känner inte igen det du beskriver med att klaga. Jag beskriver livet rakt upp och ner utan att lägga värdering i det, om du väljer att tolka det som att klaga så är det just din tolkning. Men vänligen sluta påstå att jag skriver att min dotter är jobbig/tar för stor plats i mitt liv och att min man gör lite för det är påhitt från din sida. Jag har aldrig beklagat mig över något av detta, det är återigen DIN tolkning på mina texter. Klaga gärna på mig och ge mig kritik men lämna mina familjemedlemmar utanför. Trevlig helg!

     1. Nej, jag kan inte ta ansvar för att det du inte kan se. Går lätt att gå tillbaka i arkivet och läsa själv det du har skrivit. Om hur mycket du har att göra, hur mycket tid Edith tar och i sin tur blir sur för att du inte mäktar med lika mycket som tidigare, innan barn och utbrändheten. Jag lägger ingen värdering i det, bara att du dumförklarar dina läsare. För att dom har sin uppfattning och tolkning.

     2. Vart är det du vill komma med din kommentar Martina? Vill du ha sagt att Fia klagar? Der hon gör är att beskriva livet som det är, att livet med barn, jobb och allt är svårt ibland. Många av hennes läsare behöver den här bloggen så mycket just för att texterna är tagna direkt ur livet. Vi kan identifiera oss i problemen, vi kan få känna att det är okej att vara arg, inte alltid orka osv, just för att flera uttrycker den känslan.

     3. Forts.
      Det finns ju dessutom väldigt väldigt många bloggar där ytan är detabsolut viktigaste och leendet och hurtigheten finns i överflöd. Om du tycker att det idealet är mer givande och att allt som inte vinklas väldigt positivt är klagan (och att man borde veta bättre efter utbrändhet och barn) så kanske en sådan blogg passar dig bättre? Vad är det som är bra med Fias blogg enligt dig? Varför läser du den? ☺

   2. Vem har sagt påstått att jag inte gillar fia? Har följt henne hela mitt liv. Och ja, jag anser att Fia har klagat i vissa senaste inlägg. Men uppenbarligen är det mig det är fel på, som ständigt missförstår henne enligt henne och dig. Jag förstår inte bara Fias resonemang, att hon inte tänker/ser hur hon uppfattas baserat på hennes klagosånger. Inte tar sitt ansvar hur hon framstår. Jag har inget emot att hon är öppen med sina känslor, bara att hon dumförklarar läsare som kommer med ”kritik”. Min kritik är inte kritik utan bara en undran. Hur hon kan lägga locket på, när det finns tydligt bevis på att hon strävar efter vara sitt vanliga jag före utbrändheten och innan Edith. Inte någon tanke på hennes ilska, öppna känslor utan strävan efter vara ”frisk”, orka lika mycket som tidigare. Hon har själv valt detta liv och vem har påstått att ett liv som egenföretagare kombinerat med mammalivet, sitt övriga jag och intressen ska vara enkelt?

 9. Min syrra blev tillsagd att inte vara så glad hela tiden.

  Hon jobbar på skola och under möte med rektorn fick hon höra detta.
  Att andra kan tycka det är jobbigt.

  Nu undrar hon om kollegorna klagat eller om det är rektorn själv som tänker såhär.

  Hon gillar sitt jobb, har bra energi, positiv, glad o stark.
  Behöver nog söka hjälp hon med..

 10. Det här var nog det märkligaste jag hört i bloggvärlden på ett bra tag!? Jag upplever ju att du är härligare, mer transparent, mer äkta, kul osv än någonsin! Menar inte att du inte var det innan ALLS, men känns som man ser en mer äkta del av livet, som är så härligt att se. Amningsluggar osv haha. Har inte tänkt en sekund att du verkar arg? Bara mer känslor och öppenhet rent allmänt, utan rosa skimmer osv. Äääälskar det! Förstår inte alls vad de märkliga kommentarerna kommer ifrån…

 11. Jag tror det är en härskarteknik från läsare som vill trycka till dig lite och vara elaka. För man kan ju inte på riktigt säga så till någon man inte känner baserat på personens blogg. Enbart dumt. Herregud vad sysslar folk med?
  Man blir så trött..
  Du har bästa och ärligaste bloggen!

 12. Meeen vad konstigt, för jag upplever dig precis tvärt om. Tycker du verkar så glad hela tiden, och att även när du är ”missnöjd” med något så är du det på ett så rimligt, nyanserat och klokt sätt. Tänk så olika det kan vara!!

  1. Jag håller verkligen med! Det känns som att du är mycket nöjdare med livet generellt och att du trivs med tillvaron liksom! Speciellt tillvaron som mamma, ni verkar ha det så fint!

 13. Lite roliga kommentarer på något vis, speciellt den att du är arg. Jag tycker det är uppfriskande att du visar lite ilska/frustration mm. Det är många i den här branschen spm slätar över och bara visar en snäll, fin, bra sida. Sofia Sivertsdotter har skrivit en dikt som heter Känslor. I den skriver hon att vi inte är våra (negativa) känslor och det brukar jag ta med mig.
  Man måste släppa ut alla sorts känslor, vilka de än är.

 14. Hej! Jag har bara en positiv känsla ang. din utveckling i sociala medier, jag tycker att det är fint och ärligt att du visar upp flera sidor av dig själv. Det var faktiskt efter din förra podd, omänskligt, som jag började tänka på detta. Nu har jag börjat uttrycka känslor mer, speciellt att våga bli arg och säga ifrån. Jag känner att jag inte längre trycker ner mig själv för att behaga andra och det är så härligt! Så stort tack för det! 🙂

 15. Haha är detta sant? Helt otroligt kan jag tycka. Jag älskar att följa dig för att du inte bara skriver om allt som är helt magiskt, underbart, fantastiskt, ljuvligt och drömmigt. Utan också om det som gör en irriterad, det man kämpar med i föräldraskapet, relationen eller vad det kan vara.

 16. Det är ju så skönt att du, till skillnad från de allra flesta profiler, är ärlig och visar att allt inte är lycka och rosa moln varje dag! Uppskattar din ärlighet, glad som ledsen som arg.

 17. Men snälla lilla nån! Jag blev en gång påhoppad av en gubbe för jag ”såg så sur ut”. Faktiskt en sann historia, där var jag, ute med hunden efter jobbet, helt slutkörd men glad för att det var vackert väder och att helgen var nära. Gick och tänkte mest på ingenting, kommer en gubbe cyklandes med sin hund bakifrån och jag gick till sidan för att ge plats. Fortfarande helt i min egen lilla värld.
  ”Du behöver inte se så sur ut! Hunden är inte farlig!” Hävde han plötsligt ur sig till mig.
  ”Det tror jag inte heller.” Svarade jag, som fallen från skyarna.
  ”Du behöver ändå inte se så jävla sur ut!” Fräste han över axeln innan de cyklade vidare.

  DEN människan behöver hjälp, DEN människan har seriösa problem.

  Du, fina Fia, är väl som folk är mest, arg och glad, frustrerad och tillfreds, ledsen och lycklig. Det är vackert så, keep it real! 🙂

  1. Åh vad jag känner igen mig! Har också fått höra ”se inte så sur ut” när jag i själva verket är inne i min egna värld/ väldigt koncentrerad… som om jag skulle ha någon skyldighet att le hela tiden, speciellt inför vilt främmande människor ?

 18. Oj, vad jag känner igen mig! Jag har mer och mer över de senaste åren slutat med att vara så mycket till lags hela tiden och dölja eller dämpa mina känslor för att inte skapa ”dålig stämning”. Men jag har också fått kommentarer från de i min närhet om att jag är vresig, ur balans etc.

  Jag tycker snarare att det är sunt att kunna utrycka känslor och visa vad man tycker. Fortsätt som du gör!

 19. Alltså nej, fortsätt! Vi fick barn samtidigt du och jag och under det här stormiga året har du satt ord på så många av mina känslor! Kontakt med känslor är ju power, att våga visa dom är ju så bra och viktigt! Du använder dina kanaler till väldigt bra saker, fortsätt bara!

 20. Har inte alls upplevt dig som mer arg, bara väldigt rak och ärlig vilket jag uppskattar. Kan inte sätta fingret på exakt varför men jag tycker att du skiljer dig från mängden jämfört med andra bloggar. På ett positivt sätt.. är det nån blogg jag prioriterar att läsa varje dag så är det din! Fortsätt vara och skriva som du gör 🧡

 21. Jag upplever dej inte som arg, jag älskar att du är rak och ärlig och delar livet på riktigt. Du är en av få bloggar som jag läser där ”livet får komma imellan” på riktigt. Du berättar om dina upplevelser här och nu och jag älskar att du är äkta i både ilska, glädje och sorg. Livet är både jobbigt och underbart och det bör man visa.

 22. Keff? Känner inte igen att du är arg hela tiden men håller med övriga talare ovan att det 1. Är bra att vara arg (eller annan valfri känsla) om man nu är det och 2. Att det är befriande när inte allt är perfekt och tillrättalagt mest hela tiden.

  Heja för fler känslor i sociala medier och heja dig!

 23. Men helvete, klart en ska få vara arg! Tror det är skitviktigt att kunna vara det! (Och för övrigt tycker jag absolut inte att du upplevs som en arg person, snarare tvärt om! Som en glad och rolig person <3) Men det ska ju inte spela någon roll! Du är som du är och det är fantastiskt, ingen ska dömma dig och dra egna slutsatser utifrån vad de anser sig läsa in. Jisses, vad jag blir less mellan varven. Låt en kvinna vaaaaara!

 24. Hej Fia. Jag upplever verkligen inte att du är arg ”hela tiden”. Som du själv beskriver, en har glada dagar och en har dagar då som är deppiga, tunga och ledsamma. Förstår inte riktigt att en måste gå runt och visa en ”glad och lycklig” fasad jämt, speciellt vad gäller inom bloggar och sociala medier. Klart det kanske inte alltid är så trevligt med personer som ständigt är förbannade och har negativ inställning till livet, men den slutsatsen kanske kan dras först när en har mött personen några gånger, inte på grund av bilder och inlägg på sociala medier. Det är viktigt att våga visa känslor och mer av den där ”operfekta” ytan som vi jämt matas med. Heja dig, din blogg är superbra och superviktig! Kram ❤️

 25. jag tror det är jävligt(!) bra att visa känslor. glada och arga. vi är så instängda i förbannad trevlighet hela tiden för att vi inte vågar annat. släpp känslorna fria, det gör oss gladare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..