Vardagsmotionen har gjort mig så jävla stark

Ptfia night fight 2
Förlåt för svordomen i rubriken! Jag körde ju ett hårt träningspass på Night Fight förra veckan. Hade noll förväntningar på mig själv innan eftersom det är det första hårda träningspasset som jag kör sedan … ja, egentligen sedan innan graviditeten. Har ju varit aktiv hela tiden men de hårda ”svettastaisådusprickergealltduhar”-träningspassen har lyst med sin frånvaro. Och det är det jag vill prata om – vardagsmotionen har gjort mig så jädra stark! Jag blev både överraskad och tacksam när jag tog mig an passet som Alexandra kallade för ”grispass” och upptäckte att jag orkade allt! Inte nog med att jag orkade allt, jag orkade pressa på och jag orkade utmana. Och kroppen kändes stark!

Att få den responsen gör mig så fruktansvärt glad och visar ändå vilken magi ett aktivt liv gör. För faktum är att jag tränat litegrann då och då det senaste året (efter förlossningen) men det jag gjort absolut mest är att använda min kropp i vardagen. Promenerat. Cyklat. Sträckt ut. Yogat korta stunder. Lyft mitt barn hundra gånger om dagen. Burit mitt barn. Och så vidare.

Det stärker det jag tror på och vill förmedla. Hellre bygga en livsstil där vi rör på oss litegrann hela tiden i vår vardag än att kötta stenhård träning på gymmet några gånger om året.

 

 1. Håller helt med dig i dina tankar! Jag fick min son för ett år sedan och trots att jag inte gått på särskilt många styrkepass efter det så känner jag mig ändå starkare än innan graviditeten. Har varit ute och sprungit ett par gånger och då förvånats över hur långt jag orkat springa samt med vilken fart jag haft. Känner också att detta är just tack vare all vardagsmotion. Dagarna hemma med en liten gör att jag aldrig sitter stilla, är i ständig rörelse. Precis som du skriver så består vardagarna av promenader, bära och leka med min son. Vardagsmotion är a och o och jag hoppas att på något sätt kunna behålla den när jag går tillbaka till jobbet i november!

  Tack för en mycket bra blogg! Allt det du tar upp/vågar ta upp är så bra och du bryter alla dessa normer. Älskart! Som ex fg inlägg om mat, där är så mycket igenkänning med att jag själv behöver mat var tredje timme annars funkar jag inte, samt kan få kommentarer om att äter du så mycket. Eller att jag som ibland får kommentarer att äter du verkligen ordentligt för att man är smal. Men så fort de som påpekar ser vad jag äter får en chock och sedan faktiskt inte påpekar det mera.

  Ha en fin dag! Kram

 2. Kajsa skriver:

  Jag upplever samma sak!
  Min dotter är lite drygt nio månader, och jag har inte alls lagt lika mycket tid på träning som innan. Men som du, vardagsmotion, promenader, burit barn, lite smygträning här och där.

  När jag väl deltar i gruppträningspass så känner jag mig både stark och snabb. Det känns helt underbart!
  Min träning just nu i livet är helt kravlös, och jag är glad för den rörelse jag får till varje dag.

  Tack för en bra blogg!
  Kram

 3. Tess skriver:

  I början på det här året började jag gå till och från jobbet i alla väder (utom åska av förklarliga skäl). Folk på jobbet blir bekymrade över att jag går ensam, att jag går när det regnar och blåser och vill gärna plocka upp mig på vägen. Jag fortsätter dock att vänligt tacka nej och förklara att om jag inte velat gå hade jag inte gjort det. Det tar mig 40 min enkel väg (uppförsbacke mer eller mindre hela vägen till jobbet och nerför hem) och det är det bästa 40 min av min dag, min egentid, min tid att vakna till innan jobbet och varva ner efter. Det är min vardag nu och jag älskar det. Det har hjälpt min kondition och min psykiska hälsa.

  Det är inte alltid lätt och njutbart, vissa promenader är jobbigare än andra men jag behöver dem, kräver dem, annars blir jag rastlös och känner att något saknas. Vardagsmotion är den bästa typen av träning i min mening för den är en vana och den blir gjord och gör så mycket mer än man tror. Självklart älskar jag mina pass på gymmet också men promenaderna är heliga för mig.

  Kram tess

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..