Tips och grundrecept för en god och mättnade smoothie!

ptfiasmoothie
» Undvik den bruna sörjan. Tänk färg när du komponerar din smoothie. Håll dig till ingredienser i samma färgskala så undviker du en brun sörja. Vi äter ju även med ögonen.

» Förvara din smoothie i en termos så håller den sig kall hela dagen, perfekt till eftermiddagens mellanmål.

» Tillsätt lite vätska i taget för att hitta den där krämiga konsistensen.

» Variera genom att göra din smoothie med en bas av färskpressad juice, havredryck, yoghurt eller kokosvatten.

» Proteinberika smoothien genom att tillsätta smakrika och naturliga proteinkällor som pumpakärnor, jordnöts- eller mandelsmör, chiafrön eller hackade nötter.

» Frys in bruna bananer och överbliven avokado. Perfekt att tina i några minuter och ha som bas i en smoothie. Som en bonus så smakar frysta bananer lite som glass – visst är det toppen?

ptfiasmoothie-2
ptfiasmoothie-4
Grundrecept
1 banan
½ avokado
cirka 2-3 dl havredryck

Smaksättning

» 2 dl frysta blåbär
» 1 tsk kardemumma
» 1 msk mandel- eller jordnötssmör

Gör så här:

Skala bananen och lägg i en stark mixer. Gröp ur avokadon och häll ner hälften av vätskan. Välj smaksättning och ha ner ingredienserna. Mixa samman och fyll på med vätska tills du nått önskad konsistens. Smaka av och häll upp i ett glas. Servera direkt.

Det här är ett av mina jobb i amelia som publicerades i tidningen 2018. 

  1. Kajsa skriver:

    Låter gott! Alltid kul med nya recept som kan hålla en mätt under dagarna, så himla snabbt och smidigt också! Kika gärna in min blogg om du inte har något annat för dig, där kan du bland annat hitta recept på smoothies.

  2. Hej. En liten fråga ang termos 🙂 jag har mkt hallon i min smoothie och upplever ofta att hallon kornen fastnar på väggarna. Blir det bättre om man använder en riktigt termos?

  3. Josefin skriver:

    Älska smoothie <3 en sak jag ofta tänker på när någon lägger uppnrecept med smoothie med frysta hallon eller gröt med frysta hallon …. det står ju alltid på paket till frysta hallon att de måste kokas eftersom det kan finnas bakterier och man kan bli sjuk. Det gör att jag oftast väljer blåbär etc för orkar inte koka … men det verkar som att jättemånga struntar i det och äter frysta ändå?

    1. Hej! Hoppas det är okej att jag svarar. Jag har ätit frysta hallon i princip varje dag i flera år och har aldrig blivit sjuk av det. Jag menar såklart inte att man inte kan bli sjuk bara för att just jag aldrig har blivit det, men enligt min praktiska erfarenhet verkar risken vara otroligt liten. Eller så är jag immun mot just den bakterien 🙂 tycker förstås att alla får göra det som känns bäst för dem.

  4. Emma skriver:

    Hej:))

    Vilket bra tips att förvara smoothies i termos för att hålla den kall!! De jag har är dock halvkassa och osar kaffe. Känner att jag behöver inskaffa en ny för detta ändamål. Har du några bra tips på termosar som håller smoothien kall? Använder du någon särskild sort?

    Tack för trevlig läsning<3

    /Emma

  5. Ronja skriver:

    ÄLSKAR SMOOTHIES!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..