Podcasten Ofiltrerat: Maratonpetra

ptfiapetra
Podcastofiltrerat
I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag Petra Månström, mer igenkänd som Maratonpetra. Vårt samtal kom att handla om bekräftelsebehov, baksidan av sociala medier och yta.

Petra berättar att hon på riktigt överväger att lägga ner sig själv som influencer och hon berättar om frustrationen över att inte riktigt kunna vara sig själv i sina sociala medier – och hur det splittrar henne. Vi pratar även om hatbreven som kommer hem till henne, ätstörningarna hon hade och mycket annat.

”Jag kan bli lite avis på A-kändisar som Bingo Rimer eller Camilla Läckberg som kan lägga upp ”nu vaknar jag på morgonen och såg såhär trött ut” och så får dom jättemycket likes. Det får ju inte jag. Skulle jag lägga upp något sånt skulle folk tycka – vad fasen är det där, jag vill ju ha löparinspiration. Jag vill höra något peppigt. Jag kan känna mig lite bakbunden också av det som folk vill ha.”

”Jag drog in på maten och för att gå ner i vikt för att se ut som dom. Drömmen var att komma i de där små jeansen som dom sålde på affären. Det är hemskt att prata om men så var det.”

”Min mamma är en jättehärlig person men hon har bantat i hela sitt liv så jag tror inte att hon såg. Är man väldigt inne i sig själv och hur man ser ut är det nog svårt att kolla på någon annan. Jag tror mer att jag fick bekräftelse från alla möjliga håll för att jag gick ner i vikt. Och eftersom att folk trodde att jag fortfarande var sund, eftersom jag inte såg sjuk ut, det är ju det som är så lurigt. Folk kan ju ha svåra ätstörningar men man kan inte se det på dom.”

Lyssna här nedan eller där poddar finns!

 1. Ellen skriver:

  Ja intervjua din koordinator Elin!! Det hade varit suuuperkul! 😁

 2. Petra skriver:

  Så roligt att få vara med och prata om saker jag sällan pratar om ❤️

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för att du ville vara med! <3 <3

 3. Linn skriver:

  Oj vad lika ni var på den bilden😳

  Har lyssnat mycket på hennes podd, jag gillar den😊

  1. PT-Fia skriver:

   Fint att höra! Tack! 🙂

 4. Helena skriver:

  Har du intervjuat Elin någongång, alltså sin Elin? Min drömgäst!

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, drömgäst! Nej, inte ännu! Det kanske kommer :))))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..