I annonssamarbete med PAULúNS

Hej linsflingor, hej!

ptfia pauluns-14
Jag vet att man ofta skriver ”äntligen” när det kommer till produkter som man längtat efter – och här är det verkligen ÄNTLIGEN!! Jag älskar flingor. Har alltid ätit flingor. Är det något som alltid finns i familjens Sjöströms skafferi så är det olika sorters flingor (när jag var hemma förra helgen så redan Linsflingorna där). Men det är inte så många som är goda. De senaste åren har jag bara ätit några havreringar och de är ju inte ens riktiga flingor. Men så kom linsflingorna! Det är alltså riktiga flingor som är gjorda av linser vilket höjer proteinvärdet men behåller krispet och den goda smaken. Och eftersom det är Paulúns som står bakom dem så är de såklart utan tillsatt socker och med bara naturliga ingredienser.

Jag hade såklart kunnat göra det godaste som finns: Den helt vanliga tallriken fil med flingor men det hade inte blivit så roligt för er att läsa. Därför kommer här två grejer som ni också kan göra med linsflingorna ↓

ptfia pauluns-4
1. Strössla över något gott! En smoothie, din gröt eller gör ett strössel till din nicecream eller glass genom att mixa ihop flingorna med nötter och vanilj.

» Recept på smoothies finns här! 

ptfia pauluns-8
ptfia pauluns-10
2. Baka egna energibars!
Goda som mellanmål, enkla att göra och fulla av näring och energi. Jordnötssmöret går såklart att hoppa över eller byta ut om man är allergisk eller så.

Recept PT-Fias energibars med linsflingor

Du behöver:

2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
4 dl Paulúns Linsflingor Hallon & Kokos
1 1/2 dl jordnötssmör
2 msk kokosolja
20 urkärnade finhackade dadlar (ev blötlagda om de är lite torra)

Så gör du:
Ca 10 energibars

Värm ugnen till 175 grader. Täck en form (ca 20 x 20 cm) med bakplåtspapper. Lägg solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön på plåten och grädda ett par minuter tills att blandningen är gyllenbrun. Rör om några gånger under tiden. Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund. Värm jordnötssmör och kokosolja i en kastrull på spisen (medelvärme). Rör tills allt är smält och ställ åt sidan. Ta fram en stor bunke. Häll i den rostade nötblandningen, Paulúns Linsflingor Hallon & Kokos och toppa med jordnötssmörssmeten.

Avsluta med de finhackade klibbiga dadlarna och rör om ordentligt. Lägg över smeten i formen som är täckt med bakplåtspapper. Använd en stekspade för att jämna ut smeten. Lägg en bit bakplåtspapper ovanpå smeten och packa den ordentligt. Det är viktigt att den är väl packad, annars riskerar barsen att smulas sönder när du skär upp dem. Placera formen i frysen i 30 minuter så att smeten står till sig. Skär upp i ca 10 bars. Färdigt!

ptfia pauluns-11
Linsflingorna finns som naturella och med hallon och kokos. De innehåller 25% linser och är så förbaskat goda! Berätta gärna vad ni tycker när ni testar!

» Läs mer här!

Ps. Håll utkik på min instagram @ptfia, tävlar ut en årsförbrukning av Paulúns Linsflingor där nu. ds.

 1. Helena skriver:

  Hej! Jättebra att de inte är sötade med socker! Men vad tänker du om att det är tillsats äppeljuicekoncentrat så att sockerhalten hamnar på 8%?

  1. PT-Fia skriver:

   Flingor behöver ju lite sötning för att bli goda. Hellre äppeljuicekoncentrat än strösocker 🙂

 2. Bella skriver:

  Vad består flingorna till 75% av? 🙂

 3. Kajsa skriver:

  Älskar linsflingorna!! Brukar äta Paulúns granola, men är nu helt såld på flingorna. Gillar dem med chiafrön bäst 🙂

  Tack för en fin blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..