Hur ofta ska man träffa sina vänner egentligen? Hjälp mig med detta!

fiaanja
Den här helgen ägnas åt våra vänner. Vi hängde spontant med grannarna igår, hälsade på våra vänner som bor två timmar bort idag och ska på lunch hos några imorgon. Mycket vänner-tid vilket är så jädra viktigt och välbehövligt. Och ibland är det härligt att det blir mycket av den varan på en gång, som den här helgen. Har känt att det varit för lite vänner-häng den senaste tiden så är väldigt sugen på det.

Men jag har svårt att avgöra vad som är normalt – eller såhär – jag har svårt att förstå hur man ska få ihop livet med sina vänner. Vill träffa mina vänner mer än jag gör, men kan inte riktigt prioritera det mer. Har alltid lite dåligt samvete för att vi inte ses oftare och jag tror nog att folk träffar sina vänner jämt och varje vecka. Men är det så?

Vad är normalt eller vad man ska säga?

För tio år sedan var det självklart att ses lite hela tiden när vi festade, gick ut, bodde i kollektiv och levde mer ”löst och ledigt” (gud, vem är man …), men det är ju orealistiskt med barn, karriär osv. Plus att jag inte orkar eller vill ha varje vardagkväll uppbokad, helst inte någon ärligt talat. Och då blir det ju inte att man ses så ofta. Nåväl, för att summera. Jag träffar nog någon vän varje vecka, men det kan gå veckor och ibland en månad eller i värsta fall fler mellan tillfällena. Har en bild av att folk umgås jämt och hela tiden och att det är normen (troligtvis från sociala medier). Behöver helt enkelt få en reality check på hur ofta verkliga människor träffar sina vänner helt enkelt. Hur ofta träffar ni era vänner?

Vi (vårt umgänge alltså) har också pratat om att vi måste ses mer spontant och korta stunder. Ett tag var det bara parmiddagar, lagat tre rätters och hålla på och bjuda igen och planera in månader innan. Det blir ju ett väldigt projekt. Vi behöver komma tillbaka till det här att komma förbi på en fika/glas vatten/ses en timme/ta en promenad/hjälp med detta/säga hej typ.

Ah, nu är jag klar. Kan ni hjälpa mig med detta genom att berätta om er verklighet på vänner-fronten? Puss!

Foto på min älsklingsanja som jag helst skulle träffa varje dag! Taget av Felicia 

 1. Andrea skriver:

  Skönt att läsa detta! Kan bekräfta att jag har ganska exakt din frekvens vad gäller att träffa vänner. Ibland nån gång i månaden, ibland nån gång per vecka, ibland flera gånger per vecka. Beror liksom på vad man orkar och hur det klaffar med kompisarna.

 2. j skriver:

  vilket intressant ämne att ta upp. Tror det är en fråga som många brottas med när man går från ”ung” vuxen till ett mer inrutat liv. Jag jobbar heltid, bor med sambo i hus, inga barn. Har min bästis på samma ort och hon är i princip den enda kompis jag träffar regelbundet, ca varje/varannan vecka. Är engangerad i föreningsliv men det ser jag inte som mina kompisar, även om det är roligt. Med ett socialt arbete har jag behov av att vara för mig själv och föredrar även att träna lite mer på egenhand också. Har faktiskt börjat få en helt ny kompis men jag känner att jag själv är lite trög, jag är inte lika peppig som när jag lärde känna folk som 20åring.. (är 35 nu)

 3. Anja skriver:

  Har inte så mycket tid till att läsa bloggar längre pga. bebis, men varje gång jag går in på din så är det så många intressanta inlägg! Så sjukt hög igenkänningsfaktor, och det är verkligen hög kvalitet på det du skriver också. Förstår inte var du hittar inspirationen och idéerna till inläggen, men det är verkligen ofta det är mitt i prick!
  Hoppas du fortsätter tycka att det är givande att blogga, för vi som läser och uppskattar det är många!
  Kramar!

 4. A skriver:

  Familj ser jag nästan varje vecka, har rätt många syskon, men blir för det mesta alltid nån av dem jag träffar. Nära vänner 1g/mån eller på 2månader. Vänner med barn eller som bor på näraliggande ort kan det gå mycket längre tid för att ses, flera månader. Att följa dem på Instagram och skriva några rader till emellanåt hjälper att hålla relationen flytande.

 5. Sarah skriver:

  Jag håller med om att vi borde bli bättre på liten mer low-key häng! Jag är i en rätt konstigt situation då jag bor och jobbar utomlands i ett utvecklingsland (säger man så?). För min vänskapskrets betyder det att det är många som flyttar hit på allt ifrån 6 månader till 2 års kontrakt. Blir riktigt tufft när ens nära vän flyttar till ett annat land. Det har hänt ett antal gånger nu (har bott här i ca 3 år nu) och har därför gjort att jag håller mig lite undan eller hellre umgås med min kille eftersom jag älskar att hänga med honom och han inte kommer dratt någonstans utan mig.. Men det för ju att jag saknar fika och vin kvällar med tjej skvaller rätt mycket. Håller väldigt bra kontakt med vänner jag kommit nära både här och i Sverige. Försöker verkligen träffa alla när jag är hemma, men det blir ju inte så himla ofta då det är dyrt med flyg härifrån och tar ca 1.5 dagar att resa hem. Tycker nog vänskaps aspekten är bland det tuffaste med att bo så här. Hoppas att killen och jag kan flytta tillbaka till Europa och set down some roots inom ett år eller två!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..