Jag har omvärderat så många saker de senaste åren!

ptfiakappa
/ Innehåller annonslänk /

Det slog mig precis att jag omvärderat en del saker de senaste åren. Omvärderat som i blivit mer öppen i något eller helt ändrat åsikt. Och jag tänker att det är en så viktig del av livet, att våga omvärdera. Att våga ändra sig. Vi utvecklas ju inte annars. Tänk om vi skulle gå genom livet med allt färdigt för oss, då stannar vi ju av som människor. En grej som jag blivit mer öppen för är kosttillskott. Jag hade nolltolerans mot dem för några år sedan. Avrådde alla att ta dem och var emot det (om det såklart inte fanns medicinska skäl). Sedan blev jag sjuk i utmattningsdepression och kort därefter skadade jag armbågarna svårt och efter ytterligare en tid blev jag gravid.

Från att jag blev sjuk och än idag så har jag ätit kosttillskott i olika perioder – och märker stor skillnad när jag äter dem. Utan att jag ville bli mer öppen i frågan om kosttillskott så tvingade min egna situation mig till att inse att det ibland kan vara bra eller till och med behövas. Och den egna erfarenheten av att det faktiskt hjälper när man har ett behov av det gjorde att jag nu är mer öppen för det. Inte att äta det av ren slentrian, men att ta det till exempel när man är gravid (ofta järn), ammar, det är vinter, man är skadad, sjuk, stressad och liknande.

En annan och mer banal grej som jag omvärderat är det här med färg på kläder. Jag har talat om för mig själv att jag inte passar i färg och upptäckte att jag bara köpte svarta kläder som såg likadana ut. Nu vill jag alltid bära någon färg och har till och med en rosa kappa som jag är helt kär i, något som jag aldrig skulle tagit på mig för bara ett år sedan.

Åh, nu slog det mig hur mycket jag omvärderat sedan jag fick barn. Känns klassiskt. Hade många tankar om saker och ting innan hon kom och nu ser det ganska annorlunda ut. Tror det är nyttigt att fundera på sina åsikter och ställningstaganden kring det mesta och framförallt att ifrågasätta dem och ifrågasätta sig själv varför man tycker på ett visst sätt och om man faktiskt fortfarande gör det. Och upptäcker man ett tillfälle att möta någon med andra åsikter än en själv så är det ju suveränt att diskutera med hen och se vart man landar. I det stora och lilla. Nu avrundar vi den här långa utläggningen.

Vad har ni omvärderat den senaste tiden? 

/ Annonslänk / Du hittar kappan här! 

 1. K skriver:

  Jag har omvärderat synen på kreativitet. Det har börjat få ta mer plats i mitt liv och jag har börjat värdera det högre. Innan tänkte jag nästan att det var ”slöseri med tid” men nu vet jag bättre 😛 det ger så mycket energi!

 2. Intressant gällande kosttillskott! Skulle du kunna berätta mer kring detta, vad du ätit, hur du kom fram till vad du skulle äta, hur drt påverkat dig osv.? 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Är försiktig med att berätta vad jag äter eftersom det är så individuellt. Men dricker Blutsaft för järn och åt Sider-Al under graviditeten. Äter d-vitamin under vintern och en del annat.

 3. Jag har bara varit mamma i 5 månader men OJ vad mycket mindre jag bryr mig om vad andra tycker!! Alltså vad andra tycker om mig! Förut var det ett ständigt gnagande: ”Varför sa jag si? Varför gjorde jag så? Hur ska dom tänka om mig nu? Tycker dom att jag är för mycket? För lite?”. GAAAASH! Så jobbigt! Vem har tid eller ork att bry sig om varenda millimeter man gör? Såklart bryr man sig emellanåt, men så extremt mycket mindre. Tack bebis för det och tack för underbar inspo Fia!

  1. PT-Fia skriver:

   <3 <3 Tusen tack! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..