Idag är en speciell dag!

ptfiaförskola
Jag har precis landat på Acast för att spela in ett nytt avsnitt av min podcast Ofiltrerat (nytt avsnitt med Isabel Boltenstern släpptes förresten imorse!). Kommer från förskolan. Förskolan! Vi har nu påbörjat Ediths inskolning och det känns spännande, lite läskigt, bra, nytt och en väldigt massa olika. Men efter att ha vart där strax över en timme så känns det bra som grundkänsla. Hon verkade tycka att det var roligt med de andra barnen och alla nya leksaker.

Någon undrade varför vi skolar in nu och inte i januari och det är främst för att vi valde den månaden för att vi tänkte att det kanske är lite lugnare då än i januari när många andra skolas in samtidigt (vår gissning) men nu så är det verkligen det bästa för vår familj eftersom de kommande månaderna kommer att innebära en hel del förändring, främst för Edith. Vi flyttar i januari och i februari och någon månad framåt kommer jag att jobba en hel del i Malmö vilket innebär en del pendlande för mig. Eftersom hon också börjar förskolan så känns det bra att göra det först så att det förhoppningsvis kan vara en trygg punkt i flytten och att jag kommer vara borta en del. Hellre nu än mitt i allt det andra också tänker jag.

Men det jag främst ville skriva är HERREGUD JAG KLARADE DET! Det känns så skönt att ett nytt kapitel börjar. Jag har klarat av att kombinera jobb och bebis och även om det vart fruktansvärt slitigt vissa perioder så har det gått bra. Det har inte varit ens lite lätt men vi klarade det. Får man skriva att man ser fram emot att ens barn ska börja förskolan? För det gör jag.

Nu ser jag fram emot vår nya vardag tillsammans med Edith och hennes nya kompisar och äventyr, att jag och Kim kan jobba mer på dagtid och göra annat på kvällarna. Känner en salig blandning av tacksamhet och glädje. Plus att min projektledare Elin är frisk idag efter att ha varit sjuk sedan i torsdags! Det är som att min ena hjärnhalva saknats eller något. Hon är så viktig för mitt jobb.

Ha en snäll dag!

 1. Sofie skriver:

  Så spännande. Min dotter är lika gammal och börjar förskola nästa vecka .. Känner också att vi ser fram emot det!

  1. PT-Fia skriver:

   <3 Lycka till!

 2. Lina skriver:

  Hej!
  Jag tycker att du har ett sund och vettigt tänk kring hälsa. Jag försöker också ha det, men jag har några extra kilon som jag vill bli av med. Så nu brottas jag mellan hälso-tänk och viktnedgång-tänk. Har du något klokt svar till hur jag ska tänka. Mina extra kilon gör att jag inte känner igen mig själv och gör att jag inte känner mig bekväm i vissa situationer. Såklart kanske är det självkänslan som behöver jobbad med, men samtidigt är inte mina kilon så hälsosamma. 🤔

  1. E skriver:

   Åh, igenkänning.

   1. C skriver:

    Mycket bra fråga som även jag önskar svar på!

  1. PT-Fia skriver:

   Lyfter det i ett inlägg <3

 3. Ida skriver:

  Hej! Det är ju som sagt snart julafton och massor med frågor om vad man önskar sig. Har du tips? vad önskar du dig i år??

  1. PT-Fia skriver:

   Är inte så bra på julklappar. Vi kör bara julklappsleken med de vuxna (ett paket per person för ca 400:-) och julklappar till barnen. Önskar mig ingenting i år men min man var gullig och gav mig en present i veckan som är både julklapp och födelsedagspresent så har fått mitt. Om jag önskade mig något så skulle det nog vara någon behandling av något slag, typ ansiktsbehandling, thaimassage eller liknande. Gud, jag ger verkligen dålig hjälp här! Förlåååt <3

  1. PT-Fia skriver:

   Var det något speciellt du tänkte på i det här? 🙂

 4. Sara skriver:

  Precis som du skriver så passar det ER familj bäst och det är det absolut viktigaste ☺️ Lycka till med inskolningen 😄

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..