Podcasten Ofiltrerat: Isabel Boltenstern


ptfia boltenstern-2
ptfia
I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag programledaren och reportern Isabel Boltenstern! Då Isabel berättar öppet om sin utbrändhet blev det naturligt att vårt samtal kom att handla mycket om utmattning, vad det gör med en och hur hon lever idag. Vi pratar även om hur det kan se ut bakom kulisserna i TV-branschen, vad hon egentligen jobbar med och prestation och press på sig själv.

”Nej mamma, jag behöver ligga på soffan nu i tre månader för att bara ha kraft att gå på en familjemiddag. Att inte kunna förklara det för någon annan för att du inte begriper det själv startar ju också den här karusellen med ”alla andra orkar men inte jag, det är mig det är fel på, det är jag som blivit galen” och så är spiralen igång. Inte bara att du mår dåligt, du börjar också hata dig själv för att du mår dåligt och inte vet hur du tar dig ur det.” 

”Verkligheten att jobba på TV – det är inte glammigt. Jag har bytt menskopp på en hockeytoalett. Jag kan ju älska det för att det är så otroligt spännande. Jag tycker att känslor är livet. Att känna saker. Mycket för att under min utbrändhet var jag känslokall och kände ingenting. Så nu när jag väl känner. Den här spänningen, nervositeten inför en livesändning, det är som ek drog på något vis. Sen är den ganska krävande. Man kan ifrågasätta sig själv. Man kan sitta och storböla på en trottoar i tre timmar efter en sändning för att man känner – jag är så jävla värdelös. Det är lite upp och ner.” 

Ett avsnitt med fokus på utmattning och allt vad det innebär, TV-branschen och hur man kan gå sönder trots en stark självkänsla.

 

Lyssna här nedan eller där poddar finns!  

 1. Lisa skriver:

  Kaaan du skriva ett till inlägg om mat till bebis? Har en snart 11månaders och tyvker det är så svårt. Vill inte ge köpemat men han kan ju inte leva på bananpannkakor (utan något på) och sötpotatis? Vad ger man en bebis? Så svårt med bitar, konsistens och rädslan att han ska sätta i halsen. Men samtidigt märker vi tydligt att han vill äta samma som oss.

 2. E skriver:

  Väldigt bra avsnitt! 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen varma tack! <3

 3. Lotte skriver:

  Som jag har sett fram emot detta! 😍

  1. PT-Fia skriver:

   Åh vad roligt, blir så glad att höra! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..