Till dig som vill aktivera dig en stund!

Hej och god söndag! Jag njuter av en ledig helg och vi hänger med svärföräldrarna som är här från Halmstad. Äntligen är Vinterstudion igång! Sitter i skrivande stund och hejar på Kalla som precis börjat tappa på Johaug, penis också …

Om en stund ska jag iväg och handla för att fylla upp Linnéa och Liams kyl och frys för PÅ TISDAG KOMMER DE HEM EFTER ETT ÅR I KANADA!!!! Blir helt tårögd bara jag tänker på det. Äntligen kommer syrran och hennes snubbe hem till oss igen! Hur har er helg varit?

Nog om det. Här nedan kommer några övningar för den som vill aktivera sig. Vi hörs mer ikväll!

Ett kort pass för dig som vill bli spänstigare!

Gör varje övning i 30-45 sekunder, vila så kort som möjligt (ca 3-8 sekunder bara) och gör så många varv du orkar på 10 eller 15 minuter. Färdig!

Bergsklättrare
Stärker: 
Core, flås, rörlighet, explosivitet och helkroppsstyrka.
Gör så här: Utgå från plankans grundposition. Ha händer och fötter i golvet, dra in ”svansen mellan benen” för att hitta en neutral position i svanken. a. Lyft fram höger knä mot armarnas utsida. b. Byt snabbt ben genom att ta ett hopp, så att vänster ben kommer fram istället. Öka tempot gradvis och våga höj tempot rejält!

Upp på händer
Stärker: 
Axlar, core, balans, explosivitet och koordination.
Gör så här: a. Stå på händer och fötter med rak rygg och aktivt magstöd. b. Böj benen, skjut ifrån och hoppa upp på händer. Ta ny sats när du landar och hoppa upp igen. Variera mellan att hoppa flera gånger i följd och att göra ett hopp i taget, då med fokus på att komma högre och försöka balansera med benen i luften.
 Spänsthopp
Stärker: 
Ben, rumpa, flås, spänst och explosivitet.
Gör så här: a. Stå lite bredare än höftbrett med fötterna, spänn magen och sjunk ner i ett knäböj med tyngden mest på hälarna. b.  Tryck ifrån och hoppa rakt upp så högt du kan genom att dra upp knäna mot magen i hoppet. Landa, ta ny sats och hoppa igen. Upprepa 10 gånger, vila i ca 40 sekunder och upprepa x 3.
Bergsklättrare
Stärker: 
Core, flås, rörlighet, explosivitet och helkroppsstyrka.
Gör så här: Utgå från plankans grundposition. Ha händer och fötter i golvet, dra in ”svansen mellan benen” för att hitta en neutral position i svanken. a. Lyft fram höger knä mot armarnas utsida. b. Byt snabbt ben genom att ta ett hopp, så att vänster ben kommer fram istället. Öka tempot gradvis och våga höj tempot rejält!

Obs! Jag är gravid på bilderna men dessa övningar är inte specifika övningar för gravida. Du som gravid kan eventuellt göra någon av dem, men det beror helt på om du är träningsvan och hur du mår i din graviditet.

Bilder: Peter Knutsson, för amelia 2017

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..