I väntan på dagisbacillerna …

ptfia frukost-8
ptfia frukost-13
ptfia frukost
Måndag och ny vecka! När jag skriver det här är klockan 22.07 och jag ska strax gå och lägga mig. Längtar så mycket till frukosten att jag var tvungen att fråga folk på instagram vad de ska äta till frukost imorgon. Bra inspiration! Tusen tack för alla svar i förra inlägget. Så roligt att få en inblick hos er!

Den här måndagen ägnas åt inskolning. Ska alltså lämna henne flera timmar för första gången. Gud. På tisdag gästar jag SVT Morgonstudion (kl. 07.50 om ni vill titta) med två kompisar som ska agera modeller då vi ska prata om hur man kan klä sig för att vilja träna och vara utomhus på vintern. Och på tisdag så kommer syrran äntligen hem från Kanada! Utöver det så innehåller veckan ett möte med min förläggare på Bonnier Fakta och ett gäng, ett möte om lokal, en efterlängtad frukost med Anja, inspelning av min podcast Ofiltrerat med Elaine Eksvärd, träningspass + intervju med reportar för Dalarnas Tidningar (Pralin) som ska åka Vasaloppet, förberedelse för en föreläsning jag ska hålla på en skola nästa vecka och en hel del jobb vid datorn.

Appropå inskolning så går jag bara och väntar på de berömda förskolebacillerna. Läste att Margaux fått ”3 ordentliga feberförkylningar, 2 halsflussar och 3 stycken magsjukor” sedan i maj! Fy jädrar. Köpte en flaska ingefärsshot häromdagen i tron om att den ska kurera i förebyggande.

Nåväl. Ser fram emot den här veckan!

 1. elsa skriver:

  bättre att köpa coldzyme/viruseptin som faktiskt har vetenskapligt bevisad effekt istället om du vill undvika att bli sjuk 😉

 2. T skriver:

  Vi skolade in vår 2,5-åring i april och var helt kaxiga att vi inte varit sjuka sedan dess. Men NU jäklar har vi varit sjuka i omgångar mer eller mindre hela oktober och november.. Värst är det för vår lilla 3-månaders.. Nu håller vi stora hemma från föris ett tag och hoppas på att bli friska! Om alla bara hade respekterat att hålla sig själv och barnen hemma när de är sjuka hade nog inte halva Sverige vabbat sönder sig 6 månader om året..

 3. Lite baciller får man nog räkna med, men de behövs för att deras immunförsvar ska byggas upp. Hoppas ni klarar er hyfsat.

  Jag skrev ett långt inlägg om just kläder för vinterlöpning i bloggen igår, ska bli kul att se om vi tänker samma då! 🙂

 4. Johanna skriver:

  Skriv gärna förskolan/föris <3 Du påverkar mycket så det gör skillnad om du undviker det gamla ordet dagis. Kram och håll er friska!

  1. E skriver:

   Exakt min tanke. Med välmening <3

   1. Fia skriver:

    Förstår inte att det kan vara så viktigt det där alltså. Vill ni förklara? 🙂

    1. Petra skriver:

     Denna förklaringen har jag fått av pedagoger…. Dagis=Daghem o det är bara som förvaring…

     Föris=Förskola o där pågår pedagogiskt arbete med barnen o är inte bara förvaring…

     För mig som förälder är inte Dagis ett skällsord, jag vet att personalen jobbar hårt med hårda krav på pedagogik men tycker inte heller att daghem är ett skällsord.. Det är det hemmet mitt barn har på dagen när jag inte kan ta hand om det o jag litar på att mitt barn har det bra där… Därför kallar jag det DAGIS..

  1. PT-Fia skriver:

   Absolut! Skriver alltid föris och förskolan men körde på ”dagisbaciller” i rubriken den här gången för att det kändes lite roligare i en rubrik än ”förskolebaciller”. Kramar!

 5. Petra skriver:

  tre barn, tre inskolningar o inga vuxna som varit riktigt dåliga… o vi har haft hyfsad tur även med barnen, våra brukar vara dåliga mellan jan-mars.. inte hela tiden så klart med just den perioden.. För oss har det värsta varit inskolningen.. en massa veckor med gråt x3….. Men sen har barnen trivs som fisken i vattnet…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..