Podcasten Ofiltrerat: Kevin Triguero

ptfiaofiltrerat-2
ptfia
I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag träningsprofilen och modellen Kevin Triguero. Kevin som slog igenom i Topmodel Sverige berättar hur han ofta placeras i fack och hur han hanterar människors fördomar. Vi pratar om hur det är att ha den ”perfekta” kroppen och återkommer igen till att bli placerad i fack när vi pratar om ursprung och att folk alltid vill veta ”är du svensk”. Kevin som fick barn för en månad sedan berättar om hur det var att vara bredvid på förlossningen och att den där bebisbubblan inte alltid är så enkel och bubblig som det verkar.

”Det är lätt att bara se det yttre just när man förknippar det till modellyrket eller till träningsbranschen. Men det finns också en människa bakom som har en filosofi, som har tankar, som har värderingar. Det ville jag få chansen att visa. Bland annat genom att vara med i Topmodel Sverige.”

”Jag har ju strävat efter vad jag anser är en ideal kroppsform, eller en bana där jag känner mig välbalanserad i mitt välmående. Men folk runt omkring kan ibland uppleva att det är svårt. Eller känna att det finns en press så det blir svårt att kategorisera mig. Som om det skulle vara något negativt. Jag tar det inte som något negativt. Jag är ju väldigt stolt över det jag uppnått. Och jag är väldigt stolt över all den tid jag lagt ner på min fysik och att jag idag mår väldigt bra med min hälsa. Så det är inget negativt. Hellre att någon skulle säga ”ta av dig tröjan”, jag ser det inte som något negativt. Jag visar gärna upp det jag åstadkommit och det jag uppnått. För det har jag ju lagt ner enormt mycket slit för. Sen har vi mottagaren på andra sidan. Tycker man att det är jobbigt, varför tycker man att det är jobbigt? Och då är det under rannsakan hos den andra personen i första hand. Men det är alltid lätt att lägga det på någon annan”.

”Jag minns att det var lite tufft i början. Man kommer från lite olika bakgrund. Man hade olika intressen. Jag tror också man handskades med utmaningar på olika sätt. De kunde alltid göra sig förstådda till hundra procent. Jag kunde inte alltid göra det. Mitt vokabulär var fortfarande väldigt begränsat och jag tror att det skapade en frustration inombords.”

”Jag gick igenom en enorm identitetskris. Fram till den tidpunkten hade jag alltid, när någon frågade ”var kommer du ifrån” ”jamen jag kommer från Kuba”. Jag hade alltid känt mig som kuban. Men att jag bodde i Sverige och hade integrerat väldigt bra. Jag trivdes väldigt bra men jag hade inte riktigt förstått djupet av det. Sen åker vi tillbaka till Kuba, och det är första gången jag besöker Kuba sen jag hade lämnat det. Och så kom jag till Kuba. Och så är det första gången jag känner mig inte som en Kuban längre. Folk frågar mig och säger ”men du är inte från Kuba” nehe, var är jag ifrån då? Det är det jag vuxit upp med och känt hela tiden. Fram tills den dagen att jag är kuban och helt plötsligt så kommer jag tillbaka till det landet jag egentligen är ifrån och känt mig från och folk bara ”nej du är inte kuban, du är svensk”. Helt plötsligt står jag där och bara dom tycker inte att jag är det, dom tycker inte att jag är det. Vad fan är jag för något?”

”Jag har fått en enorm respekt för kvinnor på en helt annan nivå. Inte för att jag inte haft respekt tidigare, men det här är en annan nivå. Den smärtan, hur ni bearbetar det, allt ni går igenom under förlossningen, hur många timmar det än är. Det är wow. Hatten av, klapp, allt! Verkligen, jag är så fascinerad.”

Ett avsnitt som innehåller känslor, fördomar, integration, yta och massor med annat. Lyssna här nedan eller där poddar finns!

  1. Ankan skriver:

    Hej! Kommer du podda mer med kvinnan du gjorde avsnitt ihop med tidigare ? Samtalsterapeut tror jag hon var. Såå bra avsnitt!!

    1. PT-Fia skriver:

      Vad roligt att höra! Tack! Inte som det ser ut nu, men vet att hon släpper en ny podd efter jul som heter ”I huvudet på en klient”. Håll utkik efter den! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..