I annonssamarbete med P.F.C

Låt oss prata pengar!

 

betaloptfia
Jag vill ägna det här inlägget åt privatekonomi, något som vi inte pratar så ofta här i bloggen, men som i allra högsta grad påverkar vår hälsa och vårt välmående. Att ha koll på sin ekonomi skapar trygghet som i sin tur skapar välmående. Jag skulle säga att jag är sparsam i grunden. Mina föräldrar lärde mig tidigt att om det inte fanns några pengar så kan man inte handla, låna är inget alternativ (med få undantag). Att jag är gift med en civilekonom har också gjort att mitt intresse för sparande och hur man kan spara och förvalta pengar har ökat eftersom jag lärt mig mycket av honom.

Ett sätt att få bättre koll på sin vardagsekonomi är att ladda ner en app som skapar översikt och innehåller smarta och innovativa funktioner: Alltså P.F.C. Personal Finance Co! Den heter ”Personal” eftersom den blir mer och mer personlig ju mer du använder den – den lär känna dig helt enkelt! Du kan göra mycket direkt i appen, som att spärra ditt kort, byta pinkod på kortet och chatta direkt med kundtjänst.

Inför det här samarbetet så funderade jag på vad jag lägger mest pengar på, det tog ungefär 3 sekunder att inse det uppenbara svaret: Mat. Just nu är det mycket mat ute, vilket är dyrt men också min absoluta favorit när det kommer till vardagslyx. Jag spar gärna in på mycket annat (som alkohol, krogen och weekendresor) och slösar hellre på god och inspirerande mat som är gjord med hantverk och finess. Gudars, låter som en riktig matsnobb men får inse att nog är lite så. Mat är ju livet ♥

Några av de ställena som jag alltid återkommer till och troligtvis spenderar mest pengar på är Magnus Johanssons bageri i Sjöstan och Joe & The Juice. Återkommer med en guide till mina favoritställen i ett eget inlägg snart!

betalo-4
betalo-17
Tack vare appen så har jag koll på att jag inte äter upp mitt sparkonto, bokstavligt talat. Men vad är speciellt med appen P.F.C.? Ju mer du använder appen desto mer skräddarsydd blir den. Den lär sig hur du använder dina pengar och du löser precis allt direkt i appen.

Att ha bra koll på sin ekonomi skapar trygghet helt enkelt. 

betaloptfia-5
betaloptfia-8
Exempel på funktioner:

» Du beställer ett Mastercard i appen som du sedan swishar över pengar till och kortet är redo att användas. Kortet är utan årsavgift.
» Appen delar insikter om både ekonomi i stort och om just din ekonomi.
» Du får en pushnotis efter varje köp vilket skapar trygghet.
» Du kan spärra ditt kort med ett enkelt klick i appen.

Och det här är bara början! Snart kommer du även att kunna göra en budget direkt i appen och hålla koll på att du följer den, på sikt kommer du att kunna sätta sparmål och ge dig själv utmaningar!

Jag rekommenderar att du laddar ner appen nu direkt, helt gratis, och lär känna den och din ekonomi!

 1. Annlis skriver:

  Pengarna har en tendens att rinna mellan fingrarna och i mitt fall är det småutgifterna som blir stora i slutändan. Ska kolla in appen

 2. Bra med tips inom ekonomi!

 3. Johanna skriver:

  Bra och viktigt att du pratar om pengar. Inte ofta man gör det öppet. Låter bra o enkelt att hålla koll sådär också. Ska nog testa Vill också fråga var kommer den där rosa kappan ifrån? Så fin!!!

 4. elsa skriver:

  Hur är PFC annorlunda än Tink? Eller jag förstår inte riktigt från ditt inlägg vad man har appen till för om man inte kan göra budget eller skapa sparmål?

  1. Johanna skriver:

   + en till som inte förstår

  1. PT-Fia skriver:

   Mina kompisar på P.F.C. hälsar såhär ”P.F.C. är ett Mastercard utan årsavgift, en app och personlig ekonomisk feed. Du kan göra köp med P.F.C-kortet, du får en pushnotis efter varje köp och du kan hantera ditt kort i appen (frysa ditt kort, byta PIN-kod och beställa ett nytt). Du kan också få hjälp direkt i appen genom att chatta med kundtjänst. Inom kort kan du sätta budget och använda appen för att förstå vad du lägger dina pengar på. Testa gärna och berätta vad du tycker!”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..