Podcasten Ofiltrerat: Alexandra Kamperhaug

ptfiaofiltrerat
ptfia
Äntligen ett nytt avsnitt av min podcast Ofiltrerat! Är så enormt glad över responsen som podden fått den senaste tiden! Framförallt via DM på insta. Försöker reposta så mycket som möjligt. Tusen tack för det!

Den här veckan möter jag träningsprofilen Alexandra Kamperhaug! Vi pratar om kroppshets – om man får uttala sig i frågan när man har en normativ kropp? Alexandra berättar om sitt jobbigaste år i livet som gör att vi båda blir känslosamma. Vi pratar om relationer, sex, att göra slut och att våga vara den man är.

”När han kom till mig den kvällen vet jag ju att han hade så andra tankar på vad det skulle innebära att ses efter en månad. Den smärtan, att göra någon annan så ledsen, det är nog det värsta jag gjort i mitt liv. Att såra någon annan så mycket.”

”Det här har jag pratat med en psykolog om. Attraktion och att hitta rätt i att man känner sig attraherad och tillfredsställer varandra. Har man inte det, då kommer det inte vara en fungerande relation. För mig är det så viktigt. Det är ju där man känner sig bekräftad och åtrådd. Det finns väl inget härligare, sexigare och finare än att känna sig åtrådd av den man lever tillsammans med. Man vill ju se att det lyser i blicken när han tittar på en, så är det ju.”

”Den får jag ju alltid när jag pratar kropp. Att jag är för normativ för att driva kroppsfrågor framåt. Kroppsideal och kroppshetsfrågor, det får inte jag göra.”

”Jag tycker verkligen inte att det är svårt. Jag tycker bara att det är helt och hållet idiotiskt. Jag kommer aldrig kunna äta upp mig eller vad det än nu är folk förväntar sig att jag ska göra för att jag ska få prata om det. För att det är inte sundhet för mig heller. Att jag ska förändra någonting för att någon annan ska vara tillfreds med mig och vad jag står och pratar om. Det finns inget sunt i det överhuvudtaget.”

”Vi kan ju inte bestämma vilka som ska prata om vissa frågor för att dom inte ryms i ramen för vad som är utanför någon slags box. Som vem då har bestämt undrar jag då? Så kan vi ju inte prata. Ja, och det normativa, känslor kan vi ju aldrig gå in i. Det spelar ju ingen roll om man väger 10 kilo mindre eller 10 kilo mer än mig. Det är ju inte det som är grejen. Det är ju hur man känner sig. Och det var ju också den här personen då som påpekade ”ja, det är ju lätt för dig att säga, du vet inte hur samhället hanterar dom som är överviktiga”. Nej, det vet jag inte men det är inte det jag pratar om, det är en känsla. Hon tyckte inte heller att det är känslor vi pratar om, det är samhället vi pratar om. Och det håller jag inte alls med om.”

Avsnittet bjuder på starka åsikter tankar och känslor. Lyssna helt enkelt! Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns!

 

  1. Riktigt bra avsnitt! Önskar bara att avsnitten kom oftare, jag lyssnar ju klart dem direkt =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..