Såhär ska jag styra upp mitt liv!

ptfias-8
Jag har tänkt skriva det här inlägget i flera veckor men inte fått tummen ur ändan så att säga. Känner att jag verkligen behöver styra upp mitt liv. Skapa nya rutiner helt enkelt! Det är förskolan som gör det, plötsligt så har vi ju ett annat liv nu när Edith ska gå på föris flera dagar i veckan och vi jobba. Som alltid när rutiner och vardag ändras så behöver man kombinera det där med visionerna som kommer med motivationen och den realistiska verkligheten. Så jag tänker att min plan är ungefär såhär:

» Träna innan jobbet de dagar Kim lämnar. Vi har inte bestämt hur vi ska fördela hämtning och lämning men tänker att det är smidigast att träna på morgonen innan jobbet de dagar jag inte lämnar. Är sugen på att köra Alexandras Night fight i januari igen. Och ska signa ett gymkort vid vår nya lägenhet, skönt att ha det nära.

» Komma tillbaka till rutinerna att laga matlådor på helgen. Vi var grymma på det här innan vi fick barn. Sedan är vi inte det längre. Vill köpa färre luncher ute och äta mer matlåda.

» Börja beställa mat på nätet (som jag tjatat om men ännu inte börjat med). Kim är skeptisk men jag tror att det kommer vara GULD. Ni har också tipsat om det här så nu ska vi prova.

» Ha kvällarna fria från jobb. Min viktigaste punkt! Någon kväll ibland kommer jag såklart att få ta upp datorn för att hinna med, men vill att det ska vara undantaget, inte regeln som nu. Vill istället läsa och umgås med Kim. Få tillbaka vår tid ihop.

» En liten men viktig grej: Förbereda så mycket som möjligt kvällen innan. Det gör skillnad och att slippa springa runt och kasta ner saker i väskan och leta efter grejer är värt allt.

» Att fortsätta transportera sig till och från jobbet för egen maskin (cykel) är guld värt. Eventuellt promenera till jobbet de morgnar jag inte lämnar för att få frisk luft och rensa huvudet.

» Hålla kalendern fri från mängder med planer. Inser att livet med barn, föris och två företag behöver få vara så lite uppbokat som möjligt. Vill låta helgerna vara oplanerade så långt det går (viss planering behövs såklart med familj/vänner på annan ort) och vara hemma på vardagskvällarna.

Har ni några knep som räddar ert vardagspussel? Bjud mig!

 1. Storkok på helgen som kan plockas fram under veckan- oumbärligt när ”hell hour” slår till med kraft och barnen behöver äta pronto!

  Kolla vädret för nästa dag, kvällen innan och lägga fram barnens utkläder.

  Städhjälp om man har ekonomisk möjlighet.

  Njut så länge du kan av ett litet barn, det är när man får fler och de sätter igång med aktiviteter efter skolan som livet blir krångligt på riktigt!

 2. Sara skriver:

  Glöm inte att du inte behöver ändra allt på en gång 🙂 Vissa saker får ta tid innan de ändras! Det är okej. Men det låter helt klart som goda vanor 🙂 Heja dig!

 3. Frida skriver:

  Ladda kaffebryggaren kvällen innan.

  Hänga fram sina och barnens kläder kvällen innan.

  Skriva veckomatsedel och handla utifrån den på storhandlingen.

  Skaffa en familjekalender där man skriver upp ALLT för alla i familjen.

  Det är nog mina lifesavers i småbarnskaoset!

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för tips! <3

 4. Sara skriver:

  Handla mat på nätet! Så fantastisk underlättande i livspusslet med heltidsjobb, pendling och småbarn på förskola! Vi har tyvärr inte möjlighet till hemkörning där vi bor men jag handlar online på Willys och sen bara hämtar jag upp kassarna på vägen hem! Tar två minuter att hämta upp en hel stor veckohandling! Och att handla online tar inte mycket längre tid än att göra listan hemma, och jag kan göra den sittandes i soffan och få pusta ut en stund. Vi får alltid jättefina grönsaker mm, Willys tar 49 kr för att plocka ihop varorna vilket är såå värt för mig.

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för tips! <3

 5. Johanna skriver:

  Stadhjalp! Guld vart. Kanns redan som om halva helgen gar att till allt som maste goras sa om vi dessutom skulle behova agna en halv dag at att stada sa skulle det bli valdigt lite familjetid kvar. Forstar saklart att inte alla har rad med det men om man har mojlighet sa rekommenderar jag verkligen det!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för tankar och tips! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..