Det blir väl bättre

ptfiasa
Tack snälla ni för stödet och orden i förra inlägget. Jag vet ju att det antagligen kommer att lätta med tiden men just nu så är det skitjobbigt. Några skrev att det bästa är att skola in först vid 2 år ålder och att det är optimalt enligt någon studie. Vår verklighet ser tyvärr inte ut så att vi kan låta bli att jobba i två år med tanke på egna företag, uppdrag och ekonomi. Jag tror på att det kommer att bli bättre men förstår också att det dåliga samvetet troligtvis alltid kommer att finnas där, bara att det varierar i hur stor plats det får breda ut sig på. Nåväl.

Har spenderat dagen i konferensrummet med artisten Isa Tengblad. Vi har ett projekt vi vill göra tillsammans så har använt de senaste sex timmarna till att vara så kreativa vi bara kan. Hoppas och tror att vi fick till något bra!

Ska promenera en bit hemåt för att rensa huvudet och sedan njuta av en kväll med familjen och Malmberg och Stina som kommer över för att käka Kims köttbullar och hemgjorda pressgurka. Hörs imorgon! Kram!

 1. Min kusin fick ha sin dotter på förskola när hon var 9 månader. Gick bra det med!

  Så att blunda för åldern är nog en bra idé. Det är inte det det ligger i.

 2. Sofie skriver:

  Vi är precis färdiga med inskolningen (långsam på 2 veckor med bara 1,5 timme per dag) och nu har vår dotter gått sina första 3 vanliga dagar. Det går så bra! Precis lika gammal som Edith 😊 Känslorna finns där ändå (särskilt hos mig) och bakslagen kanske väntar runt hörnet, men just nu är vi så tacksamma för de nya rutinerna och den fantastiska förskolan vi hamnat på. Hoppas att ni snart landar!

 3. Malin skriver:

  Det där dåliga samvetet finns ju som du skrev alltid kvar. Dock så ganska snart, bara Edith blir liiite större så uppskattar de förskolan! De gillar att vara där, de får kompisar, snälla pedagoger och massa massa aktivitet som man faktiskt (inte alla såklart!) inser att man själv inte pallar att de dem. Alla är ju olika och alla har olika förutsättningar såklart! Skulle absolut vilja ha mina barn hemma tills de börjar förskoleklass men mitt tålamod pallar inte och faktiskt inte ekonomin heller.

 4. Lisa skriver:

  Det är omöjligt att veta när det är rätt tidpunkt att skola in för varje enskilt barn. Man gör så gott man kan. Min son grät vid v a r j e lämning i 1 år. Mig hjälpte det mycket att kunna ringa eller smsa förskolan efter en liten stund och fråga hur det gick.

 5. Linda skriver:

  Jag som jobbat många år inom förskola säger helt tvärtom, den absolut svåraste åldern att skola in barn är runt två år, utifrån min och kollegors erfarenheter. Generellt alltså. Sen är precis alla barn olika så det går inte alls att säga.

  Det är så tufft att vara förälder och bolla livet, vardagen, måsten, mm. Vi försöker verkligen alla göra det absolut bästa vi kan. Du är fantastisk som du är och du gör ditt absolut bästa 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..