Det här har jag ätit sedan sist!

/ Inlägget innehåller annonslänkar till saker som ni ofta frågar om /

ptfiamat-2
Hej torsdag! Jag sitter på kontoret och försöker att få mängder gjort så jag kan vara så mycket ledig som möjligt under julen. Eller ja, ska försöka få mängder gjort. Har inte riktigt börjat än eftersom jag behöver kissa och inte riktigt kan fokusera innan jag gjort det. Oklart varför jag drar ut på det. Jahapp, vi dyker rätt i ”det här har jag ätit sedan sist”.

Maten ovan är en återkommande favorit hemma. Det är alltså lax som bakats i ugnen med grädde, lingon, viltfond, kantareller och timjan. Och äts med potatis (helst pressad) och lingon. Så gott och enkelt att göra. Tips!

» Ediths vattenflaska här! Haklappen här! Min tallrik här! 

ptfiamat-5
Har varit så hungrig på kvällarna den senaste tiden så ätit gröt, men vänta … Det här är ju morgon eftersom det är kaffe i bilden. Tog för givet att det var kväll eftersom det var så mörkt, har alltså fortfarande inte förstått prick hur mörkt det faktiskt är på morgonen. Det är alltså en frukost! Gröt, äpple, kaffe och blåbär.
ptfiamat-4
Jag och Edith käkar frukost, hennes andra då hon redan ätit tidigt med Kim. Min blev alldeles för tanig pga brist på tid. Den höll mig mätt i en kvart ungefär. 
ptfiamat-6
Kim köpte en kvarts kossa från ett litet ställe i Dalarna så vi har en hel del bitar att göra något bra med. Äter sällan kött men när jag gör det så får det helst vara sådant här och i en gryta som stått länge och gojsat på spisen. Med hasselbackspotatis, svartvinbärsgelé och rödvinssås. 
ptfiamat-7
Frukost med mina föräldrar som hälsade på. Med yoghurt, bröd från Johanssons, många pålägg, färskpressad juice, Nespresso och tända ljus.

» Kaffekopp här! Tallrikar här! 

ptfiamat-8
Skulle köpa Fabriques soppa till lunch men var för tidig (leveransen av soppan till butiken hade inte ens kommit) så slog mig ner och väntade (med finkaffe och saffranskaka) på att få köpa soppan. Kände mig som en pensionär. 
ptfiamat-16
Syrran bjöd på en asiatisk rätt med räkor, koriander, kokosmjölk. Sy gytt!

» Tallrik här! 

ptfiamat-9
Frukostdejt med älsklingsanja på Urban Deli! Och hajen såklart. Tänk att hon snart har en son!!! Längtar tills jag får äta mammas risgrynsgröt när jag ser den här bilden. Klart underskattad mat. 
ptfiamat-10
Någon lunch med lax, focaccia, avokado och lite annat. 
ptfiamat-11
De är hemma!!!! Linnéa och Liam är hemma från sitt år på resande fot. Äntligen! Vi firade med potatisgratäng och kött/fisk och pavlova till efterrätt. 
ptfiamat-12
En frukost med lillen. Hon har precis lärt sig att göra sådär när man frågar vart något är – ”ingen aning”. 
ptfiamat-14
Mötesfika med min projektledare Elin. Saftiga lussebullar, havrecappuccino och äppelmust med ingefära.
ptfiamat-15
Fler saffransbullar! Har njutit av många sedan de började säljas.

» Espressokoppar här! 

ptfiamat-17
Gröt med chiafrön, kanel, torkade aprikoser, havregryn, havredryck och äpple. Smoothie och kaffe.

» Liknande kaffebryggare här!

ptfiamat
Vi bjöd in oss själva på kvällsmat hos grannarna och fick det här goda ↑ Varmrökt lax, kokt potatis, någon sås och mitt bidrag ”någon kul sallad”.

Det var det jag ätit sedan sist. Tryck på gilla-knappen om du vill ha fler sådana här inlägg.

Vi hörs i eftermiddag igen!

 1. Frida skriver:

  Fler tips på dryck till mat/frukost/mellanmål sökes! 🙂 Vatten och mjölk är ju inte alltid det roligaste. Vad finns det för ”roliga” läskande drycker?

  1. PT-Fia skriver:

   Absolut, kan tipsa om det! 🙂

 2. Issa skriver:

  Åh allt du äter ser så gott ut!😋😍

  1. PT-Fia skriver:

   Det var det :))))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..