2018 i ord och bild!

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut? Gjorde en hel föreläsning om min utbrändhet, tidigare har utbrändheten bara varit en kort del av min vanliga föreläsning. Nu var den hela ämnet. Skolade in mitt barn på förskola.

Genomdrev du någon stor förändring? Vi köpte en större lägenhet. Jag blev mer passiv i att ta sociala initiativ pga tiden har inte räckt till. Var på väg att göra en stor förändring inför nästa år i jobbet men vi insåg att vi har fullt upp med det vi redan gör så låter den förändringen vänta.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Mange och Filippa fick en Lulu och Tom och Carro fick en Frans!

pt-fia_
ptfia2
ptfia-toscana
Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? Såklart 12 oktober, Ediths 1 års dag! Annars fastnar inte så många datum. Märker nu när jag tänker tillbaka att jag fortfarande har otroligt dåligt minne (skada från utbrändheten). Minns inte mycket, varken datum eller händelser så behöver gå tillbaka och titta i arkivet för att minnas.

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

Vilka länder besökte du? Kanada för att hälsa på syrran och Liam som bodde där ett år.
Kreta för att jobba på en träningsresa med amelia.
Italien för bröllop då två vänner gifte sig.
Grekland för träningsresan som jag ordnade tillsammans med Navigare Moments.

Vad åt du? Tyvärr mindre än vanligt och mycket samma sak eftersom min aptit, hunger och mina smaklökar vart fortsatt påverkade (typ förstörda) av graviditeten. Det har blivit bättre sedan mensen kom tillbaka men är fortfarande inte som vanligt vilket jag sörjer. Har överlag ätit mycket surdegsbröd (min go to när ingenting är lockande), halloumi, smoothie, fisk och vegetariskt. Har aldrig druckit så mycket cappuccino som det här året!

Bästa köpet? Vår nya lägenhet på 101 kvm som vi snart snart snart får flytta in till. Det ska bli helt ljuvligt och även om jag kommer att sakna den här lägenhetens balkong (som går runt hela lägenheten) så behöver vi de kvadratmetrarna inomhus istället. Känner även att det här med att ha två toaletter är det lyxigaste jag kan tänka mig nu!!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Det här lyckopillret till dotter gör mig glad varje dag. Har aldrig upplevt något liknande. Hon gör mig alltid glad. Även när hon gör mig frustrerad eller sur så gör hon mig ändå glad sekunden senare. Det blir nästan cheesy men det är såhär. Är fruktansvärt kär i henne och kommer på både mig och Kim med att ge henne långa kärleksfulla blickar. Vilken jädra mäktig grej det är, att få barn!

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019? Möjligheten att separera jobb och fritid. Vet att jag skrivit om det så många gånger  (förlåt för tjat) men det är verkligen det jag längtar mest efter nu och vi är på god väg tack vare förskolan. Ser fram emot att arbeta på dagarna och vara ledig på kvällarna. Kom på en grej till och det är att få fylla på mig själv mer. Behöver hitta någon rutin med något som blir bara mitt att gå till för att ladda. Känner mig lite urlakad just nu och saknar något eget att ladda energi på för tillfället. Kim har sin golf som han älskar, skulle vilja ha något liknande. 

Vad önskar du att du gjort mer? Lagt bort telefonen.

Vad önskar du att du gjort mindre? Scrollat! Herregud vad jag har scrollat. Har till och med börjat gå och lägga mig senare (är liksom en morgonmänniska men har börjat bete mig som en kvällsmänniska) för att det är gött att få en stund för sig själv när både Edith och Kim har lagt sig. Tyvärr gör jag ju inget vettigt den stunden utan fastnar bara med scrollandet tills jag blir sur på mig själv och lägger mig.

Favoritserier från året som gått? Vår tid är nu, helt klart!

Bästa boken du läst i år? Har nog inte läst någon bok i år. Började på 2-3 olika i somras men kom inte i mål med någon. Vill läsa mer 2019!

Största musikaliska upptäckten? Hittade listan ”wake up and smell the coffee”. Myyyys! Hög nivå på min musiksmak.

Vad var din största framgång på jobbet 2018? Att jag signade det här som jag ska jobba med i Malmö! Att jag och min projektledare Elin utvecklade vårt samarbete till att bli ännu bättre efter utvecklingssamtal i höstas. Att min blogg blev utsedd till Sveriges främsta hälsoblogg 2018 av Cision! Att jag blev vald till Paulúns ambassadör i Sverige och fick vara deras första person någonsin som syntes på bild i en butikskampanj. Kampanjen var dessutom ett samarbete med min första bok ”PT-Fias tio i topp”, så roligt att ge den nytt liv igen. Att få vara SVT Morgonstudions hälsoprofil som har gästat dem ungefär var 3-4 vecka hela året. Träningsresan vi gjorde i oktober. Att mitt företag gjorde sitt näst bästa år sedan starten sett till omsättning. Jädrar. Det här året har innehållit så mycket. Är djupt tacksam för allt jag får göra i mitt jobb!

Ptfia blogg 4
Ptfia blogg 21
Ptfia blogg 18
ptfiablogg-13
Ptfiai1 4
Ptfia mat 15
Största framgång på det privata planet? Att jag och Kim tar hand om varandra och kommunicerar bra trots att vår relation legat längst ner på priolistan det senaste året.

Största misstaget? Kommer inte på något större. Frågade Kim och han sa ”du gör ju missar hela tiden i vardagen” och det är helt sant. Jag är så jädra disträ ibland och gör konstiga grejer. Kommer såklart inte på något klockrent exempel men alltifrån att Kim ber mig att köpa något specifikt och jag kommer hem med helt fel grej eftersom jag läst slarvigt på burken och det var superviktigt att det var just den och nu har butiken stängt till att jag blir tvärförbannat för att jag tror att min cykel blivit stulen och påbörjar en polisanmälan men inser att jag vara glömt den utanför Coop …

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Första delen ledsnare och andra delen gladare, men på det stora hela är det nog ledsnare ändå. Trots att allt gått så fantastiskt bra på jobbet och att Edith gör mig glad varje dag så har det varit väldigt slitsamt och kostat mycket kraft, tårar och varit många bita ihop-dagar.

Vad spenderade du mest pengar på? Vår nya lägenhet. I övrigt kläder eftersom jag har haft projekt ”sluta köpa billigt skit som håller en kvart” och fyllt på med fler kvalitativa plagg som förhoppningsvis ska hålla länge, länge.

Ptfiayoga 8
Ptfia blogg 3 5b890242af5b8
 5b9e98b5cdf07 5b9e98b5cdfd6ptfialopvagn.jpg
Ptfia blogg 2
Något du önskade dig och fick? Ett år till med min fantastiska projektledare och kollega Elin!

Något du önskade dig och inte fick? Förmågan att göra det som är bäst för mig i en del situationer. Som att t.ex. lägga mig tidigare, scrolla mindre osv.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018? Kim och vår kompis Malmberg var underbara som agerade kockar åt mig och några vänner. Vi satt vid matbordet och blev serverade fantastisk mat en hel kväll. Så fint gjort! Bjöd också in till fest och kalas för att fira att jag ju fyllt 30 år men blåste av det bara någon vecka innan. Hade inte festen i mig helt enkelt och var sliten, inte läge att ha fest då. Fick också en superfin födelsedagspresent av Kim och Edith som tog med mig till Mariefred på en weekend. Har velat åka dit i flera år pga verkar så mysigt.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En ingjuten rutin med träningen men det hade varit för mycket begärt för en nyförlöst. Ser fram emot att skapa den 2019 istället.

Vad fick dig att må bra? Edith och Kim! Vårt hem. Den träning och motion som jag fick till. Ni bloggläsare som skriver så mycket fint här varje vecka. Är så tacksam för varenda en av er! Och mig själv.

Vem saknade du? Linnéa, min lillasyster och bästis som bodde i Kanada och reste. Nu är hon tack och lov på hemmaplan igen!

Ptfi22 4
Ptfiablogg2 14
Img 4202.jpg
Ptfiass
ptfia bloggers-6
ptfia7
Mest stolt över? Att jag mår i grunden bra trots hög belastning. Det betyder att jag ändå lyssnat på mig själv och gjort det jag behövt för att orka och inte låta det slita på mig på det där dåliga sättet som nog alla ex-utbrända är livrädda för.

Högsta önskan just nu? Förutom det självklara att alla i in närhet (och jag själv såklart) får vara friska och må bra så är det att det vi ska göra i Malmö blir riktigt, riktigt bra! Förlåt för att jag inte säger vad det är vi ska göra, lovar att berätta så fort jag får. Får helt enkelt inte än och det är det enda jag tänker på så kan inte inte nämna det här och där.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? I en önskevärld: Scrolla mindre. Umgås mer med mina vänner. Laga mer mat! Fortsätta hitta en skön rutin för träningen i den nya vardagen.

Och så slutligen; dina planer inför 2019? Än så länge är det mest jobbrelaterade planer. Privat är det fokus på flytten i januari. Ser så mycket fram emot att låta vårt nya hem växa fram! Har två jobbresor planerade, inga privata. Vill vara hemma mycket 2019!

Läs mer:

2017 i ord och bild

Årskrönika 2016

 1. Underbar läsning!
  Hoppas också alla mina nära får vara friska 2019❤️

 2. Karin skriver:

  Jag blir genuint nyfiken på hur personer som flygreser mycket reflekterar -eller inte alls reflekterar kanske, på klimatkrisen? Dina resor under 2018 blir sammantaget långt mer än den totala mängd utsläpp du har för ett helt år (och då äter du, konsumerar och transporteras resterande del också). Hur ser dina tankar och eventuella mål ut?

  Det finns en rapport, som ledande vetenskapsmänniskor har tagit fram åt FN, släpptes typ i oktober om du eller annan är nyfiken. Där framgår det att vi har väldigt kort tid på oss att förändra radikalt för att människan ska kunna fortsätta leva. Det är liksom under vår levnadstid, inte ”nästa generations barnbarn” typ, utan nu.

  För mer inspo kolla gärna in @klimatklubben och gå med i flygfritt 2019 #vihållerosspåjorden och förstås Greta Thurnberg.

  Tillsammans kan vi rädda oss 👊❤

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för intressanta frågeställningar och vettig kritik! Lyfter det här i ett inlägg. Gott nytt år! 🙂

 3. Ann skriver:

  Härligt att läsa. Du är en sann förebild 🤩🎆
  Gott Nytt År 🎊🥂

  1. PT-Fia skriver:

   Kram och tack! <3

 4. Emelie skriver:

  Hej!

  Du vill inte visa upp dina nya kvalitativa kläder, olika outfits hur du tänker när du köper dom osv. Hade varit riktigt intressant med ert sånt inlägg. Köper själv nästan alla mina kläder på hm, men efter en halv vinter så är en tjocktröja nopprig osv. Inte kul. Vill också spendera lite mer pengar på kläder och få bra kvalitet.

  1. PT-Fia skriver:

   Gör det lite hela tiden och länkar till dem 🙂 Kan såklart göra det ännu mer om det är önskvärt. Kram!

 5. Ht skriver:

  Hej! Nyfiken på hur ni tänkte med resor och vaccin för Edith? Har en 8 månaders bebis och vill så gärna resa. Men inte förrän han fått mässlingvaccin. Vi undviker flyg och flygplatser tills han fått vaccin.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..