Är färdig med jullovet. Ge mig vardag!

ptfias-2
ptfias
God eftermiddag! Fast egentligen är det god kväll när jag skriver det här klockan 20.42 igår kväll. Jag är lite disträ som person men den senaste tiden har det nått oanade höjder. Blir lite orolig för att det är någon typ av varningssignal från kroppen så ska verkligen öka sömnen och göra det jag kan för att fylla på mig själv den närmaste tiden. Appropå ingenting så måste jag ändå lyfta Kenza och hennes video där hon berättar om deras graviditet och hur tufft det varit för dem. Herregud, blev så genuint glad när jag läste att hon är gravid. Har aldrig träffat henne men hon är ju väldigt likable. Och så modigt och viktigt att våga dela en sådan privat sak med så många människor. Tack till henne för det!

Tog upp en flyttkartong med gamla dagböcker från källaren och första instinkten var att slänga rubbet för jag fick en distinkt känsla av att vilja göra mig av med ”mitt gamla jag” – antagligen någon slags reaktion på att känna sig ”förbi” utmattningen och naiv ungdom eller något sådant. Men hejdade mig och tog upp det så jag får gå igenom det ordentligt. Kanske kan det finnas något där som kan mynna ut i ett blogginlägg.

Känner mig väldigt färdig med jullovet nu. Vill att det ska bli vardag så jag får börja jobba, tänka och förhoppningsvis komma in i någon energi. Har så mycket som jag vill göra och det känns lite som att jag bara går och väntar på det nu (samtidigt som jag njuter av att umgås med min dotter, vill ändå säga det för tydlighetens skull även om det borde vara självklart, fast nu vill jag nästan ta bort den här parentesen för det är ju självklart och borde inte behöva sägas men nu gör jag det ändå).

Andra tankar som bott i min hjärna den senaste tiden:

”Måste börja packa ner fler grejer!! Köpa fler flyttkartonger”

”Ska nog köpa gymkortet nu ändå så jag också kan träna på hemmaplan. Kommer ju aldrig ta mig in till stan bara för att träna när jag inte jobbar från kontoret. Ja, så får det bli”

”Ändå märkligt att man är så fokuserad på sovmorgon och att sova ut på morgonen när det enklaste sättet att sova ikapp är att gå och lägga sig tidigare”

”Hur blev det så att mitt instagramkonto följer 600 pers?!”

Det var allt för nu. Har ett recept med den sjukaste tomatsoppan till er som kommer inom kort. Kram!

 1. Anonym skriver:

  Jag är också lite disträ i vanliga fall men har märkt att jag har blivit mer tankspridd och haft sämre minne senaste tiden, vilket kanske beror på att jag känt mig stressad och sovit för lite en period. Har du några tips på vad man kan göra åt det utom att prioritera mer sömn?

  1. PT-Fia skriver:

   <3 <3 <3 Skriver ett inlägg om det nu.

 2. Vad är det för gott bröd du intar på bilden? Ser alltid så gott ut! 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Surdegsbröd från ett bageri 🙂

 3. Helena skriver:

  Hej!

  Håller med dig om att det ska bli skönt att landa lite i vardagen efter ledigheten. Blandning är bra! Har annars haft en väldigt mycket Fia-likt i jul: åkt längdskidor (visserligen för första gången på 20 år), ätit pavlova på nyårsafton och verkligen spelat orimligt många omgångar ticket to ride! En ny bekantskap efter julklappsutdelningen och jisses så kul! Bara ett spel till, bara ett spel till…

  1. PT-Fia skriver:

   Vad fint! Tack för att du delar <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..