13 saker jag vill ge mig själv 2018 – så gick det!

ladda ned (1)
01  Träning! Har fått tillbaka lusten för styrketräningen och ser fram emot att bli starkare under året. Vill också plocka upp löpningen när kroppen är redo. Vill använda kroppen så att säga.

Kommentar: Yes!

02  Relationstid! Det blir såklart ett annat fokus i relationen när man får bebis, men vill inte tappa vår relation. När Edith blir lite större så får vi börja unna oss någon dejt bara jag och Kim ibland.

Kommentar: Två dejter har vi fått till och vi behöver fler. Vi har såklart haft ett tuffare år än vanligt relationsmässigt, det verkar vara svårt att undvika första året med barn. Men det nya livet faller på plats mer och mer och jag är så förbaskat glad över att ha fått barn med just honom. Vi är ett bra team även när vår relation är långt ner på priolistan.

03 Frisk luft! Jag blir en bättre människa utomhus och behöver vara ute dagligen för att må bra.

Kommentar: Har nog aldrig fått så mycket frisk luft som det här året. Älskar det!

04  Spontant häng med vänner! Komma ihåg att man kan ringa en lördag och fråga om någon vill hänga ikväll eller om en kvart. Bjuda in sig själv på fika för att man har vägarna förbi och sådant.

Kommentar: Det har blivit många spontana häng med grannarna och en hel del med andra vänner. Uppskattar sådant så mycket och hoppas att hitta vänner även i våra nya grannar. Och vi bor ju fortfarande nära våra gamla grannar (vänner) så vi kommer såklart fortsätta hänga.

05  Tacksamhet! För att det gör så enormt mycket för välmåendet att känna tacksamhet.

Kommentar: Ja, känner tacksamhet dagligen. Häromdagen ägnade jag en lång stund åt tacksamheten jag känner inför allt som händer nu.

ladda ned (3)
06  Massage! Beröring, närhet och massage. Allt blir så mycket lättare att hantera när man får något av de tre regelbundet.

Kommentar: Edith ger mig så mycket närhet, pussar och kramar varje dag. Kan man få behålla henne i den här perfekta storleken? Kim är också en del av det såklart. Och några massagebehandlingar blev det, även om det ju aldrig blir tillräckligt många, hehe.

07  Grönsaker! Äter mycket grönsaker men vill bli ännu bättre på att testa nya grejer i grönsaksdisken. Och leta inspiration på hur man kan tillaga det.

Kommentar: Eftersom jag inte lagat så mycket mat så har det inte blivit så mycket sådant här. Har ätit mycket nya grönsaker på luncherna i och med att många trendiga hälsoställen öppnat i stan det senaste året.

08  Fira! Är fruktansvärt dålig på att fira saker. Vill försöka bli bättre på det. Det finns ju mycket värt att fira. Min 30 års dag behöver väl få någon slags uppmärksamhet ändå. Och det jobbrelaterade kan ju ändå vara värt att skåla för ibland.

Kommentar: Ställde in min planerade 30 års galej pga hade ingen lust och var alldeles för slut. Firade en del på andra sätt. Och firade roliga saker i företaget genom att köpa en fin flaska dompa, även om jag inte gjorde mer än att smutta så kändes det högtidligt att skåla och fira tillsammans.

09  Vardag! Just nu känner jag noll behov av att testa gränser, kasta mig ut i utmaningar, resa i mängder eller göra coola grejer. Det är väl helt rimligt i och med att vardagen bjuder på många utmaningar med jobb och bebis. Vill fortsätta njuta av vardagen och låta den ta plats. Det är egentligen en ynnest att få trivas i sin vardag så det gäller att passa på att njuta så länge det varar.

Kommentar: Det här blev ju både och. Har haft många perioder av vardag men året har också bjudit på en del utmaningar, flera resor och några grejer som känns coola för mig. Men mycket vardag vilket jag är glad för.

10  Tid! De senaste åren har vart väldigt uppbokade med både jobb och fritid. Ibland har helgerna vart uppbokade 2-3 månader i sträck och det kväver en. Allt som egentligen är roligt tappar sin glans när det blir för mycket på en gång. Det här året vill jag vara mer spontan och undvika att boka upp för mycket åt gången. Luft i kalendern!

Kommentar: Jo, det här har jag lyckats med i perioder. Haft flera perioder av obokade helger vilket är helt ljuvligt! Och ibland har det bokats på av bara farten när allt kommer samtidigt. Det verkar vara svårt att undvika men vill behålla luft i kalendern även det här året, och gärna ännu mer.

ladda ned (2)
11  Boka in stående dejter! Samtidigt som jag skrev ovanstående punkt så vill jag ändå boka in något som återkommer för att veta att jag och hen har alltid en frukostdejt 21a varje månad och jag och hen har en lunch varannan månad.

Kommentar: Det här blev inte alls. Tror att jag nästan ändrade mig samtidigt som jag skrev den. Lol, som ungdomarna säger. Är lite tudelad till det här. En del av mig längtar efter typ en stående söndagsmiddag med Linnéa och Liam.

12  God mat! Vill fortsätta att lägga tid och pengar på god mat. Kim har skämt bort mig genom att helt ta över matlagningen sedan innan Edith kom – hoppas såklart att han vill fortsätta med det, he.

Kommentar: Check, check, check! Har nog aldrig ätit så mycket ute på bagerier, hälsoställen och andra trevliga matställen som det här året så där rök pengarna. Kim har fortsatt laga mat och jag har precis börjat igen.

13  Fånga ögonblicket! Typ. Har en tendens att göra precis som jag bestämt. Har jag tänkt gå en promenad så gör jag det och njuter av den, men har svårt att bara stanna till och lite spontant hänga på en bänk i solen, ta en kaffe eller bara stanna för att doppa tårna i sjön. Vill bli bättre på att lyssna på infall och inte skynda hem och göra måsten. Få lite feeling helt enkelt.

Kommentar: Hm, oklart om jag gjort det här. Kan fortfarande bli bättre på det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..