Podcasten Ofiltrerat: Sara Dahlström

ptfiapodd0
ptfia
I veckans avsnitt möter jag journalisten och bloggaren  Sara Dahlström, eller Fitnessfeministen som hon är mer igenkänd som. Vi inleder vår samtal med att prata om det faktum att bara för att Sara är tjock och är i träningsbranschen så får hon motta mängder med hat, kritik, ifrågasättande och bli anklagad för att ha bristande kompetens. Och vi pratar om just ordet tjock. Att det inte borde vara något annat än en beskrivning som lång, kort, tunn och röd men värderingen vi lägger i det har gjort det till både ett skällsord och en förolämpning.

”Folk har ju väldigt svårt för det ordet. De försöker med mullig, stor. Och bara det att man har svårt att säga det ordet tyder ju på att det finns en värdering i det. Att det inte bara är som lång eller kort utan att tjock i sig har vi gjort till något negativt. Och det är ju det jag vill ändra på.”

”Sitter jag på ett möte eller bara träffar folk så måste jag berätta hur mycket jag tränar eller hur mycket jag lyfter för att folk tar för givet att tjocka människor inte tränar. Speciellt i egenskap av chefredaktör för en träningstidning måste jag bevisa att jag vet vad jag skriver om och att jag inte bara sitter där som en okunnig person. För det är vad folk tror.”

”Innan den här hjärntumören upptäcktes, innan jag opererades, så var jag ju underviktig. Jag var den som fick komma till skolsköterskan och vägas regelbundet för att jag var så smal. Nu i efterhand förstår jag ju att den här tumören är jag ju förmodligen född med så det var väl något som var stört redan då.”

Vi pratar om vad som behöver ändras i träningsvärlden och Sara berättar om den tumör som hittades i en hennes hjärna och hur hennes liv nu ser helt annorlunda ut.

Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns! 

  1. Lotte skriver:

    Åh, ja! Tack för att du har fixat en så intressant och proffsig gäst. Ser mycket fram emot att lyssna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..