Ordbajs 173082

ptfias
God dag, tisdag! Eller för mig känns det som måndag då det här är min första dag på kontoret den här veckan. Förskolan mailade tidigt igår morse och berättade att halva personalen var sjuk i influensa så tog vara på mitt flexibla jobb och höll Edith hemma en dag extra. Oklart om det kommer att påverka men det kändes bättre när möjligheten finns. Brukar sällan tänka på influensor eller att nu kanske jag blir sjuk, men nu finns det med mig hela tiden av den enkla anledningen att jag inte ”får” bli sjuk nu. TA I TRÄ- Börjar jobba i Malmö nästa vecka och behöver vara frisk och fylld med energi. Heja immunförsvaret, låt oss jobba tillsammans de närmaste månaderna.

Det är minst sagt fullt upp i livet nu. Att flytta till en större lägenhet innebär ju att vi inte har ens hälften av den inredning och de möbler som behövs så all ledig tid går till att hitta inspiration, köpa garderobsinredning (finns inget sådant i nyproduktion), titta i butiker eller på nätet. Och i början på nästa vecka börjar jag pendla till Malmö vilket kommer pågå till mitten på april. Och jag är så glad för prick allt! Är överlycklig över vårt nya hem och uppdraget i Malmö. En del andra saker får helt enkelt inte plats just nu och så får det vara.

Lärde mig något nytt igår! Att matolja (som olivolja, matolja, rapsolja och liknande) ska källsorteras och återvinnas. Förstår inte varför jag som källsorterar allt (tydligen inte allt då) har kunnat missa det här. Vill ge det vidare om det är någon mer som missat det. Är det lite olja på t.ex. en plåt eller kvar från en salsa, badda upp det i hushållspapper och släng i hushållssoporna. Är det i sådan mängd att den kan hällas i en förpackning (typ från fritösen) så gör det och släng i hushållssoporna. Annars häll i pet-flaskor och ta med till återvinningsstationen nästa gång du tar dig dit.

Är det något annat otippat som man ska källsortera som är lätt att missa? 

Nåväl. Det var allt jag hade i skallen för tillfället. Vi hörs imorgon!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..