Podcasten Ofiltrerat: Alexander Pärleros

ptfia
ptfiassalexpärleros
Den här veckan möter jag poddstjärnan och entreprenören Alexander Pärleros. Mannen som driver Framgångspodden och har ett anmärkningsvärt långt CV. Vårt samtal kommer att handla om det faktum att han verkar ha gjort ”allt”. Att han på något sätt byggt upp myten om sig själv så till den grad att det finns en tråd på flashback med rubriken ”är Alexander Pärleros en verklig person”.

Alexander berättar om hur han styrs av värderingar och att han vill bli troende. Han gläntar på dörren till sin dolda aggressivitet och han avslöjar att han inte alltid behandlar alla människor lika. Han berättar om hur föräldraskapet påverkat hans effektivitet, vad som driver honom att gå sin egen väg och hur han påverkats av att intervjua många av Sveriges mest framgångsrika människor varje vecka i flera års tid. Och mycket mer såklart!

”Jag har ju varit eventuellt mot att skaffa barn. Anledningen till det är för att alla pratar om att man ska skaffa barn. Då blir jag tvärtom. Om alla pratar om att man ska det, så himla positivt, fint och allt sånt. Varför ser jag så himla mycket trötta mammor och pappor som ser ut som vrak som går runt med sina barnvagnar? Är dom lyckligare nu än innan? Om det är så att det är så underbart, fint och härligt, varför tar det då slut två år efter. 50% av alla förhållanden gör det när man skaffar barn. Då blir jag mer ifrågasättande. Kommer mitt liv bli bättre av det här?”

”En av mina svagheter som jag brottas med som Ida också inte tycker är helt hundra det är att jag har ju ett väldigt kort temperament. Det är något som jag skulle vilja skruva ner litegrann. Det är ju en av mina största brister skulle jag säga. Att om jag känner mig stressad så kan jag bli otrevlig.”

”Jag kan säga att om jag åker taxi exempelvis så är det så att jag skulle alltid vilja behandla alla jag möter, framförallt om jag sitter i en taxibil. Då vill jag behandla den här taxichauffören schyst. Och i många fall så har jag inte gjort det. (…) Där vet jag, jag identifierar det på mig själv. Nu är jag inte mitt bästa jag. Nu behandlar jag en person som inte förtjänar det otrevligt. Nu tar stressen över mig. (…) Det är också kopplat till aggressivitet. Om jag inte känner att det blir riktigt som jag vill, sånt händer varje dag, så kan jag tända till liksom på tio sekunder. Och då kan jag gå på ganska hårt. Och det är någonting också som är en svaghet som jag känner iallafall.” 

”Effektiviteten har ju absolut gått ner sen jag blev förälder. Det är jättemånga som säger att man blir mer effektiv när man blir förälder. Det måste ju vara dom som var extremt oeffektiva innan och bara kollade på Netflix och spelar Candy Crush på telefonen och allt sånt där. Min effektivitet har rasat. Och det är ganska enkelt, det är bara för att det går inte att vara effektiv med barn. Varför? Jo för att du vet aldrig när du blir avbruten och när du behövs och vad som ska göras. Och varje gång man blir avbruten så kan det ju ta typ 10 min en kvart till att man kommer in i allt igen.”

Lyssna där poddar finns eller direkt här nedan ↓

 1. Lina skriver:

  Gud vad jag upplevde det som att ni INTE kom överens haha. Han är uppenbarligen inte så påläst om dig och jag blev nästan nervös några gånger utan avsnittet när ni var inne på vissa ämnen.
  Lyssnat mycket på framgångspodden och även Sånt är livet podden. Tycker att Alex är bra på flera sätt men tycker inte att han har djupet för att passa in i din podd.
  Det var väldigt intressant att höra er mötas, minst sagt!

  Kramar

  1. Mikaela skriver:

   Håller med dig om detta haha. Tycker att du, Fia, tacklade det hela riktigt proffsigt. Det var ett intressant samtal!

 2. Frida skriver:

  Jag behöver din/er hjälp❤️ Vad tycker ni om sjukskrivning vid graviditet? Ska man jobba om det är det enda man orkar och klarar av eller ska man vara sjukskriven och orka må bra? Har en arbetsplats som jag mår psykiskt dåligt av och situationen är värre nu sen de fick reda på att jag är gravid, som att jag blir straffad för det. Jag letar andra jobb men att få ett nytt jobb när man är gravid är inte det lättaste, så vad gör man? Vissa i min närhet tycker att man ska jobba oavsett hur man mår, att jobba är det viktigaste att klara av. Vissa tycker att det inte är värt det om man inte kan leva ett normalt liv utanför arbetslivet. Jag vet inte hur länge jag orkar detta, jag gråter och har ångest varje dag inför att gå till jobbet och oroar mig för hur stressen påverkar mig och barnet. Vore så tacksam för svar❤️

  1. Sandra skriver:

   Åh! Jag tänker såhär, jobbet är det sista man ska behöva må dåligt över. Det blev extra tydligt i samband med min utbrändhet. Man ska inte gå till jobbet med ångest och må dåligt. Det är verkligen INTE värt det, det absolut viktigaste är sitt mående och sitt liv vid sidan av jobbet. Jag har haft jobb där jag gråtit varje dag, inte ok! Klart att man vill ha ett jobb man trivs med men man måste må bra förutom det.
   Ditt och barnets mående är det viktigaste. Mitt råd, sjukskriv dig. Ta tag i jobbsökandet när du orkar. Man ska inte vara på ett jobb med en sådan otrevlig inställning. Ta hand om dig! Stor kram ❤️

   1. Frida skriver:

    ❤️❤️❤️

  1. PT-Fia skriver:

   Skulle det kännas okej om jag lyfter dina frågor och funderingar som ett eget inlägg? Kram och all styrka till dig! <3

   1. Frida skriver:

    Absolut, det får du gärna göra❤️

 3. Spännande, det ska jag lyssna på!
  Det där med att bli förälder och om allt verkligen blir så otroligt härligt.. Ibland lockas jag av att skaffa ett tredje barn. Kärleken är så enorm. Men det är på natten, efter all vaken tid, alla år av dålig sömn, som jag tänker ”Aldrig mer!”. Nu vill jag ur småbarnsåren och få sova. Det är verkligen så dubbelt det där. Men på djupet ger barnen sån enorm lycka som inte kan jämföras med något annat.

  1. PT-Fia skriver:

   Blir så glad att höra! Tack också för att du delar med dig av tankar och funderingar <3

 4. Ellen skriver:

  JAAAAA!!! Gud vad jag har längtat efter Pärlan i din podd, detta ska bli så kul att lyssna på! 😁 ❤

  1. PT-Fia skriver:

   Åh vad glad jag blir att höra att du vill lyssna! Hoppas du gillade avsnittet! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..