Frida behöver vår hjälp!

ptfiaua-3
En kommentar från min läsare Frida: Jag behöver din/er hjälp. Vad tycker ni om sjukskrivning vid graviditet? Ska man jobba om det är det enda man orkar och klarar av eller ska man vara sjukskriven och orka må bra? Har en arbetsplats som jag mår psykiskt dåligt av och situationen är värre nu sen de fick reda på att jag är gravid, som att jag blir straffad för det. Jag letar andra jobb men att få ett nytt jobb när man är gravid är inte det lättaste, så vad gör man? Vissa i min närhet tycker att man ska jobba oavsett hur man mår, att jobba är det viktigaste att klara av. Vissa tycker att det inte är värt det om man inte kan leva ett normalt liv utanför arbetslivet. Jag vet inte hur länge jag orkar detta, jag gråter och har ångest varje dag inför att gå till jobbet och oroar mig för hur stressen påverkar mig och barnet. Vore så tacksam för svar!

Kära du! Jag förstår att det är svårt på grund av massor med orsaker och omständigheter, men det enda jag kan säga är att du självklart ska sjukskriva dig. Det absolut viktigaste är att du gör vad du kan för att börja må bra igen, speciellt eftersom du är gravid med allt vad det innebär för kropp och psyke. Inget är viktigare än din och bebisens hälsa! Din arbetsplats låter hemsk och att det straffar dig för att du är gravid låter bisarrt. Det här måste man väl kunna anmäla som diskriminering?

Har någon av er läsare bättre koll på hur man gör med sådant här? Och har ni några uppmuntrande ord till Frida så skriv dem gärna! Hon behöver stöd och kärlek!

 1. Emelie skriver:

  Hej! Efter ett år av depression, sjukskrivning och orkeslöshet på grund av fel arbetsplats, sa jag upp mig. Det är aldrig värt att må dåligt på en arbetsplats. Jag fick till en början en enorm stöttning av mina två chefer, öppnade upp mig om mobbande kollegor och för tung arbetsbörda. Fick sedan detta i ryggen av mina chefer. Har nu nytt jobb, där jag mår så bra och längtar varje morgon för att få gå dit.
  Livet är för kort för att må dåligt på grund av ett jobb. Det är bara ett jobb. Livet måste ju vara viktigare att prioritera. Ta hand om dig väl och din lilla. Styrkekram!

 2. Försök be sjukskriven, njut av graviditet och sen sök nytt under din mammaledighet. Hoppas det löser sig för dig💕

 3. J skriver:

  Din situation på jobbet låter helt galen, vilket sätt att behandla någon som fått ett så underbart besked. Jag vet ju såklart inte allt du går igenom men håller verkligen med Fia, sjukskriv dig, du ska absolut INTE behöva må som du gör och inte bebisen heller! Skickar styrkekramar och hoppas att du får det stöd du behöver <3

 4. Malin skriver:

  Jag blev sjukskriven av samma anledning i vecka 22. Hade världens bästa barnmorska och läkare via mvc som sjukskrev pga pga ”foglossning”(vilket jag sen fick ändå). Jag ringde till mvc, bröt ihop och sa som det var men dom visste knepen.
  Försäkringskassan godtar oftast foglossning Som orsak till sjukskrivning. Om inte annat – säg att du har det!

 5. Frida skriver:

  Jag vet knappt vart jag ska börja. TACK till alla er som har tagit er tiden att skriva och stötta eller bara ge era åsikter. Det jag tar åt mig av är stöttningen och kärleken❤️ Jag har nu fått en tid hos barnmorskan idag och förmodligen blir det nu sjukskrivning. De ska kolla upp mig och bebisen och se så att allt är bra, plus att jag har fått en tid hos en kurator i nästa vecka. Jag har gråtit hela morgonen idag också, dock av lite andra anledningar än den förtvivlan jag känt de senaste dagarna. Först av kärlek av era kommentarer, sen av oro i väntan på att mvc skulle ringa, sedan lättnad efter samtalet.
  Jag har tidigare varit i kontakt med facket angående min arbetsplats då de för ett tag sen nekade mig studieledigt, vilket man inte får. Det var väldigt tumultartat och man kan ju tro att när man får veta att man har fel så ger man sig, men så funkar det inte på min arbetsplats med ledningen. Till slut fick jag rätten på min sida men med följd att jag blev väldigt icke omtyckt av ledningen. Så att använda facket igen känns tyvärr som att inte styrkan eller orken hos mig finns. Det är fel, jag vet, men tanken är nu att när jag väl går på mammaledighet så är det sista gången jag går därifrån, eller om jag har turen att kunna ta mig därifrån tidigare.
  Jag läser vartenda ord ni skriver och har aldrig känt en så stor värme och kärlek❤️ Tack tack tack! Och tack Fia som tog det på allvar❤️

  1. Så fint att höra att det verkar gå åt rätt håll!
   Håller tummarna för dig och önskar dig allt gott ❤️

  1. Linn skriver:

   Jättebra att du ringde och bad om hjälp! Helt rätt! Du har ju inte bara ansvar för dig själv utan över för ditt barn:) den tanken hjälpte mig mycket när jag sjukskrev mig under graviditeten:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..