Jag sammanfattar veckan: Nu sover vi inte tillsammans längre!

pp
ptfiada2-2
ptfiada2-3
ptfiada2-4
Veckans bilder ↑ Laddar med mellanmål inför träningen / Lördagens frukost / Syrran, Liam, Edith och en vitlök / Syrran bjöd på tomatsoppa till lunch idag /

Veckans ordbajs: Har landat i soffan och äter banankaka med grädde som vispades igår. Är hes och skrovlig i halsen – såklart eftersom jag är väldigt beroende av min röst på tisdag. Den måste helt enkelt vara i topptrim så ska förlägga pratförbud på mig själv imorgon. Är i övrigt pirrig inför det som börjar på tisdag, så pirrig att jag går och nervösbajsar ibland. Då vet man att det är något bra på gång!

Veckans prioritet: Att få ihop livet och hitta inredning. Nu har vi fått upp skenor i taket till gardinerna och Ediths rum saknar några grejer men är det som känns mest färdig.

Veckans mest uppskattade inlägg: ”Min projektledare Elin berättar allt om mig!” och ”Du som är tjock är inte hälsosam!”.

Veckans träningsinsats: Körde två pass på SPR City i veckan. Ett express-pass och ett med fokus på rörlighet, akrobatik och att bli supertrött. Har även cyklat till och från jobbet och promenerat.

Veckans frukost: Har varvat smoothie och mackor med gröt.

Veckans vardagslyx: Att börja se nya säsongen av Wahlgrens värld. Att lägga sig på spikmattan och läsa.

Veckans mående: Har känt mig glad, nervös, trött och småkrasslig i en salig blandning.

Veckans fail: Jag säger fel ord hela tiden. ”Kan du lägga äpplet på köksbordet” blir ”kan du lägga köket på äppelbordet” och liknande. Tycker det känns lite läskigt att det blivit såhär den senaste tiden.

Veckans aha-upplevelse: Edith sover numera i sin egen säng! Vi har kört samsovning från att hon föddes till nu när hon blir 16 månader. Det bästa vi gjort, både jag och Kim har älskat att sova med henne och hon har sovit väldigt bra hela tiden. Det som gjorde att vi kände att det nu fick räcka var att hon dels är tar betydligt mer plats i sängen, att det kan vara skönt att vi får tillbaka vårt sovrum och det faktum att hon nu har ett eget rum. Jag hade sådan ångest inför att vi skulle prova lägga henne i sin egna säng första gången och grät tårar av separationsångest när jag och Kim bestämde att det skulle ske på fredagen. Och som med allt annat med barn så är det en själv som verkar ha mest problem, hon anpassade sig direkt och sover nu sin tredje natt i egen säng. Inte ens en protest har kommit. Är både tacksam för att det verkar ha gått så lätt och ledsen över att tiden med hennes underbara lilla varma kropp nära min är över. Fyfan.

Veckans spenderarbyxa: Är definitivt på. Gardiner, en blomma, två krukor, två ljusstakar, en TV-bänk, badrumsmattor, kritor och några plagg i större storlek till Edith. Säkert något mer eftersom vi sakta men säkert inreder vårt nya boende.

Tack för den här veckan! Hur sammanfattar du din vecka som gått?

 1. Linn skriver:

  Vår dotter Siv 2 månader i egen säng men nu i två månader har hon vägrar sova i sin säng så det kommer och går det där, iaf för oss😊

 2. Anna skriver:

  Hur får ni henne att somna i egen säng? Nyfiken då vi inte lyckats med detta😊

 3. Johanna skriver:

  Oroa dig inte. Med storsta sakerhet kommer du inom en inte allt for avlagsen framtid aterigen fa sova i alla fall halva natter med Edith da hon inte langre har sin spjalsang och alltsa kan vandra over till er pa natten 🙂

 4. Lena skriver:

  Min vecka har varit härlig! Jag har fått träffa och umgås med alla mina barn, de bor både själva och med sin andra förälder och med mig så det är knepigt att få ihop ibland, men igår fick jag hänga med dem allihop. Det ger bästa energin! <3 Skidor med äldsta dotter, middag med sonen, tv-häng med yngsta…:) Sen som vanligt jobb. Massa egentid, vilket är superviktigt för mig för att jag ska orka och hålla. Så nu känns det ok med måndag. 🙂

 5. Karin skriver:

  På tal om denna banankaka! Väldigt sugen på att prova den 😋 Men.. då är jag nyfiken på vad du använder för choklad? Bakchoklad? Marabou?

  1. PT-Fia skriver:

   Brukar ta det som finns hemma, vilket är en salig blandning. Inte bakchoklad utan vanlig. Tror all choklad funkar egentligen, min favorit är någon med 70% så det balanserar upp den söta kakan 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..