Så tar vi tillbaka vår relation efter att ha fått barn

ptfialgg-5
Jag och Kim har pratat en del om hur vi ska ”ta tillbaka relationen” efter att vi fått barn. Trots att det låter lite extremt så är det ju precis det som behövs – för vår relation har varit långt ner på priolistorna sedan vår dotter kom. Så ska det givetvis vara men nu är vi redo att prioritera upp relationen igen.

Även om vi upplever att vi har det bra tillsammans även när saker går på rutin, annat får ta tid och plats och relationen blir satt lite på paus (att vi gick igenom min utmattning tillsammans har nog en stor del i det här). Vi vet hur vi ska fortsätta ha det bra trots att ligg, dejter, djupa samtal, närhet och allt det där mysiga läggs åt sidan för barnafödande, amning och småbarn.

Så vad ska vi nu göra för att ta tillbaka relationen:

» Prioritera dejter när våra föräldrar hälsar på. Inte jämt såklart men när det passar. De får egentid med sitt barnbarn och vi får egentid med varandra. En middag i närheten räcker för att få ny energi till relationen.

» Heliga måndagar. Men undantag för de måndagar jag kommer att vara i Malmö så har vi satt måndagar som heliga. Det blir vår stående hemmadejt. När Edith lagt sig ser på någon serie, pratar länge, spelar något spel och hänger bara vi två. Inget avancerat, men ändå tid tillsammans utan jobb, datorer och telefon.

» Dejta regelbundet. Vi har flera vänner och jag har två systrar i stan som gärna vill hjälpa till med Edith så vi får gå på dejt, vi måste bara bli bättre på att fråga om det.

När vi ändå är inne på att vi ska se serie. Tipsa! Vi är inne på nya säsongen av House of Cards nu. Är precis klara med Vår tid är nu. Vad får vi inte missa i TV-seriebubblan?

 1. Gisela skriver:

  Jag rekommenderar den norska serien ”Dag”. Otroligt rolig, oförutsägbar, galen och störtskön. Måste ses 🙂

 2. Stinq skriver:

  ”My brilliant friend” på HBO!

 3. Vad klokt o mysigt det låter! Fortsätt dejta o gosa, tror det är vägen till en fin relation… Se på Outlander, om ni inte redan sett den, spännande!

 4. Sex Education på Netflix! Jag är inte mycket för serier generellt men denna var väldigt rolig, tänkvärd och smart. Skulle beskriva den som en slötittarserie med djup. Älskar de olika karaktärerna (speciellt Eric <3) och hur de växer som personer. Rekommenderar alla att se den! Både grät och skrattade ett flertal gånger under första säsongen.

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för tips! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..