Podcasten Ofiltrerat: Josefin Dahlberg

ptfiau-4
ptfia
I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag Josefin Dahlberg! Har följt henne länge men upplevde ändå att hon delade med sig av nya tankar och insikter i vårt samtal. Josefin berättar om sin uppväxt med en alkoholiserad pappa och sitt eget missbruk. Som 20 åring sökte hon äntligen hjälp och blev nykter. Josefin berättar om skammen som kom när hon berättar om de sexuella övergrepp hon blivit utsatt för på fyllan och att hon fick panik när hennes första bok släpptes till almänheten.

Vi pratar om att man aldrig får glömma, om ”dream big” som hon promotar och jag ibland kritiserar och vi pratar om att våga och att orka fortsätta framåt.

”Han försökte ha oss på helgerna när vi var små men kunde åka och köpa lunch och så var vi kvar. Jag var typ fyra och mina systrar kanske var åtta och nio. Sen kom han liksom inte tillbaka för att han hade fastnat på puben. Eller han kom inte och hämtade oss när vi var på ridskolan eller när han hade oss och han inte kunde klara sig från att dricka fick vi leka i garderoben på Gröne Jägarn medans han drack. Och så körde han rattfull med oss jättemycket.”

”En snubbe som utnyttjade mig i sjuan när jag fick en black out och låg inne i ett rum på en fest. Och sen så var det massa andra personer som, det blev liksom en kul grej på festen. Så att de andra liksom stängde in personer i det här rummet så att dom skulle se hur han försökte ha sex med mig fast jag bara låg där. Jag var tolv. Och efter det så var jag såklart skolans hora, så jag fick byta skola.”

”Att prata om att killar utnyttjade mig och släpade hem mig när jag inte fattade vad som hände, det har jag inte vågat prata om förrän jag skrev det i boken. Så det är ganska nytt för mig att prata om.”

”Jag är ju en beroendeperson. När jag blev nykter, mitt första år, det var också därför jag sa att det tog några år att landa i min nykterhet. Mitt första år gick ut på att istället bara kontrollera vad jag åt. Jag hamnade tillslut på ätstörningsklinik typ när jag varit nykter ett år. Och så satt jag där ”jaha, en ny klinik ett nytt problem”.”

”Jag har väldigt svårt att bli kär. Jag har ju försökt med de här personerna som jag tycker är helt underbara snubbar. Så bara ”jag kan betala för att bli kär i den här personen, det hade varit helt perfekt”. Men verkligen försökt känna efter och bara, det finns inte där.”

Lyssna gärna där poddar finns eller direkt här nedan!

 

  1. Så bra avsnitt! Önskar verkligen en del 2 🙂

    1. PT-Fia skriver:

      Åh vad roligt att du gillar! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..