Varför sover hon plötsligt sämre?

/ Innehåller annonslänkar /

ptfiaoa-3
Hej från Malmö! Tänkte att vi tittar på några bilder från det senaste dygnet. Den ovan är från igår när jag kom hem från jobbet och kände mig så förbaskat glad. 
ptfiaoa-4
Morgonens frukost! Ostmackor på rågbröd, kaffe, smoothie och havregrynsgröt med äppelmos, havredryck och grejs. 
ptfiaoa-6
Promenerade till dagens destination och gladdes åt att det var sol och vår i luften! Jag är ju egentligen inte ett fan av våren i och med att det alltid varit min sämsta tid, men det har sakta börjat bli bättre de senaste åren så jag hoppas att det ska hålla i sig även i år.

Annonslänkar: Kappan finns här! 

ptfiaoa-5
Efter att ha ätit lunch med flera vettiga kvinnor som gav många kloka idéer så gick jag ut i solen igen och köpte en lyxkaffe och en minimal macaron. Fem plus!
ptfiaoaa
Hade ett till möte innan jag gick tillbaka till hotellet igen. / Annonslänkar: Jeansen här! Liknande skor här! Tröjan är från Lindex och kommer i butik i slutet av februari. Liknande finns här och här
ptfiaoaa-2
Bytte om till mer promenadvänliga kläder och gick ner till Lilla Kafferosteriet. Blev rekommenderad bullen så tog den trots att min magkänsla sa morotskakan. VARFÖR gick jag emot den och tog bullen. Jobbade en stund och promenerade i den stora parken. 
ptfiaoa-8
Fick den här uppdateringen hemifrån! Edith myser med morbror Liam ♥ Hon har för övrigt gått in i sista fasen enligt Wonder weeks och det verkar sammanfalla med att hennes sömn börjat ändras. Hon har alltid sovit väldigt bra och hela nätter tidigt. Hon fick flytta över till egen säng för ett par veckor sedan och det gick över förväntan – tills nu. De senaste nätterna (även innan jag åkte iväg) så vaknar hon flera gånger per natt och är ledsen, är panikhungrig (hon slutade äta på natten när hon var 6 mån) så får välling, skriker, är upprörd och har svårare att komma till ro. Googlade lite och det verkar vara vanligt att det blir såhär vid ca 16 månaders ålder? Någon som känner igen sig? 
ptfiaoa-9
Kom tillbaka till hotellet vid 18 och gjorde följande:
Åt avokadomacka och drack en juice från Joe & the juice.
Lade den där guldmasken som jag fick feeling för och råkade köpa när jag passerade en ”kul” butik.
Facetajmade med Edith.
Pratade med Kim.
Mailade.
Kollade på Kroppshets på SVT Play.
Skrev blogginlägg.
Kollade instagram och svarade på DMs.
Duschade.

Det var allt för nu. Nu är en ny dag, god morgon!

 1. Johanna skriver:

  Så sover vår dotter konstant, hon är en månad yngre än Edith. Vi märker inte ens av faserna för det är knöligt jämt. Goda vänners barn följer faserna väldigt tydligt☺️ De är så olika de små liven❤️ Min och sambons överlevnadsstrategi är att tänka ”hon blir väl tonåring någon gång”😂 Älskade unge❤️❤️

 2. Anna W skriver:

  Hög igenkänningsfaktor på sömnen! Sonen är inne i sin sista fas nu enligt Wonder Weeks och han har sovit bedrövligt i typ 2-3 veckor. Han har även 4 hörntänder som håller på att spricka fram och så har han varit förkyld/sjuk till och från. Har tyvärr inga bra råd att komma med! Jag hopps bara att det är över snart för jag har snart tömt min energireserv! =(

 3. Elin skriver:

  Ni har ju precis flyttat, hon har fått eget rum och närheten på natten finns inte längre där. Det säger sig självt. Samt en fas,om man nu går efter sånt. Tanka närhet och låt henne sova med er, sömnen går alltid i faser. Om hon plötsligt ändrar beteende är det hennes sätt att förmedla att hon inte längre vill sova ensam förmodligen!
  Lyssna på henne och tanka närhet. Det ger trygga barn 🙂

 4. M skriver:

  Hon blir äldre och intrycken blir många fler. Det påverkar sömnen hos de små liven då det är mycket mer som ska bearbetas. Inget att oroa sig för, även om det är förskräckligt jobbigt när nattsömnen blir störd. Närhet, tröst och kärlek tror jag är en bra ”medicin” 💕

 5. Johanna skriver:

  Ni har precis flyttat OCH den fasen är den tuffaste fasen av de tio.

  Ge närhet, så mycket ni orkar och kan. Kanske kan hon sova med er igen?

  Sen går fasen över och… ett barn som får närhet är ett tryggt barn, tror jag. ❤️

  Älskar när du bollar föräldraskap här.

  Ett tips är Louise Hallins alla poddar 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för delade tankar och tips! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..