Podcasten Ofiltrerat: Denice Moberg

ptfia
ptfia
Den här veckan gästas jag av fitnessprofilen Denice Moberg (och hennes lilla bebis Vince). Vårt samtal kommer att handla om hur hennes liv förändrades när hennes sociala medier växte med enorm hastighet, hur hennes inställning påverkar och hon ryter till om fitnessbranschen. Vi pratar om vilket ansvar influencers har när vi postar saker och vilket ansvar de som följer har.

”Jag är en vanlig småstadstjej från Kramfors där det bor ungefär 6000 personer. Jag har väl alltid imponerats över hur lyckas man. Till exempel för att bli känd, jag har alltid haft den funderingen, hur gör man ens.”

”Folk såg väl att jag blev väldigt engagerad i just träningen och blev väl inspirerade av det kan jag tänka mig. Och då började folk att följa mig och dela mina bilder och skrev #fitnessinspiration. Och samma höst eller samma vinter hade jag nästan 50 000 följare och jag förstod verkligen ingenting.”

”Må dåligt halva året för att man känner sig lite smålullig och tjock för att man har gått upp i vikt och sen nästa halvår eller två år senare är man anorektisk och svälter sig själv. Men det är ju såklart för ett mål, dom gör ju så och det är ju inget fel med det, men just den livsstilen passar inte mig.”

”Då är det ju deras ansvar att inte såra mig. För jag har inte gjort dom personligen illa egentligen. Jag har verkligen märkt ett mönster bland just det beteendet. En lycklig människa, en glad och harmonisk människa skulle aldrig känna behovet att ta sig tiden att sitta ner och skriva en lång kommentar med massa hat. Man skulle bara skaka på huvudet och bara ”äh, det där var väl onödigt” och du vet släppa det. Medans den här personen som kanske har komplex och redan mår dåligt över just det där, den känner ju starkt behov av att uttrycka sig. Problemet ligger ju inte hos mig då utan då är ju problemet hos den personen som mår dåligt. Jag tycker det är jättesynd, för jag tycker inte det ska behöva vara så men samhället har ju blivit så att man är upptryckt med massa bilder på hur man ska vara, vilka dieter man ska äta och så vidare. ”

Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns! 

 1. Sofia skriver:

  Hej Fia!
  Jag har följt din blogg länge och intresserat mig främst för din utbrändhet, trots att jag själv aldrig varit i samma situation. Har kunnat dra en del kopplingar till mina depressioner men har förstått att det inte alls är samma sak.

  Ironiskt nog drabbades jag av hjärnhinneinflammation (eller retningar på hjärnhinnorna pga virus som dom beskrev det som på akuten) i slutet av januari, en långdragen sådan som innebär att jag idag är inne på min tjugonde sjukdag.
  Jag har haft bättre dagar de tre senaste dagarna så förhoppningsvis börjar själva inflammationen gå över.

  Det jag vill komma fram till är att jag nu drabbats av hjärntrötthet, i princip exakt samma sak som många drabbas av efter att ha varit utbrända. Jag har svårt med minnet, svårt att hänga med i serier eller att läsa långa texter, extremt trött efter liten mental eller fysisk ansträngning osv. Kan inte du dela med dig av dina allra bästa tips för de som står inför en lång tid av återhämtning? Det skulle uppskattas enormt.

  Tack för att du är du och att du har en så hälsosam och sund inställning till träning, hälsa och livet. Din blogg är den enda träningsfokuserade bloggen som inte ger mig ångest. <3

  1. PT-Fia skriver:

   Tack tack tack för värmande ord och för att du vänder dig just till mig! Skulle det kännas okej om jag lyfter dina frågor i ett eget inlägg och svarar lite längre där? <3 <3

   1. Sofia skriver:

    Absolut! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..