Här är något helt vardagligt!

ptfiaoa-5
Kan känna att jag lite tappat orden. Är så uppe i det jag jobbar med i Malmö att det inte finns så mycket kvar till det jag vanligtvis jobbar med. Blir lite skygg och vill helst gömma mig och vila när jag är hemma mellan besöken där nere. Inte konstigt och inte orimligt, men frustrerande när mitt jobb handlar om att hitta nya ord. Fortsätta vara intressant. Kreativ. Spännande. Vettig. Smart. Men vad fasen, det kommer en ny dag med nya ord någon gång.

Eftersom det inte blir mer spännande än såhär just nu, här är några helt vardagliga grejer från de senaste dagarna:

» Betalade 39:- för en mugg vatten och en tepåse på Espresso House. TRETTIONIO kronor? För vatten och en tepåse! När hände ens den prishöjningen? Orimligt.

» Läste att en influencer kör spraytan, fixar naglar och fransar inför förlossningen för att vara fin för bebisen. Vad sker?

» Har precis ätit två rostade surdegsmackor med ost och avokado. Behöver nog en till för att klara natten. Överleva till frukost alltså.

 1. Johanna skriver:

  Hej Sofia,

  Varför skriver du med negativ underton om personen som fixar naglar och hår inför förlossningen? Vad ger dig rätten att indirekt säga att hennes beteende och val är fel? Hennes beteende skadar väl inte någon annan så vad är det som får dig att reagera så starkt på det? Alla får göra som dom vill och man måste för sin egen skull kunna vara så stark i sig själv att man inte reagerar negativt på andras val.

  /Johanna

  1. PT-Fia skriver:

   Menade mer att ifrågasätta vart vi är på väg när idealet förföljer oss in på förlossningen. Inte ens där får man vara ifred och bara fokusera på att föda barn. Skulle kanske utvecklat det mer såklart, men det blev en kort rad för jag reagerar på att det blir vanligare och vanligare att fixa sitt utseende på olika sätt inför förlossningen. Troligtvis för att idealet blir skevare och skevare och vi aldrig får vara ifred. Jag tycker att det är viktigt att ifrågasätta. Ledsen om du tolkade det som kritik mot henne som person, det var inte min tanke.

 2. Sara skriver:

  Förstår tyvärr inte syftet med att peka ut influenserrns beteende? Visst, att ”piffa” sig inför förlossningen är kanske inte prio för de flesta (definitivt inte för mig) men att skriva om beteendet och fråga vad det är som händer, som att det är ett jättekonstigt beteende undrar jag lite varför du gör Fia. Kanske är just det beteendet något som hon själv mår bra av och som är ”hälsa” för henne att göra efter en lång graviditet.

  1. PT-Fia skriver:

   Menade mer att ifrågasätta vart vi är på väg när idealet förföljer oss in på förlossningen. Inte ens där får man vara ifred och bara fokusera på att föda barn. Skulle kanske utvecklat det mer såklart, men det blev en kort rad för jag reagerar på att det blir vanligare och vanligare att fixa sitt utseende på olika sätt inför förlossningen. Troligtvis för att idealet blir skevare och skevare och vi aldrig får vara ifred. Jag tycker att det är viktigt att ifrågasätta. Ledsen om du tolkade det som kritik mot henne som person, det var inte min tanke.

 3. Tessan skriver:

  Läste också om den influencern.. Blev mest lite stum av ”äh jag föder och sen får ungen hänga med” tänket… Det GÅR INTE att föreställa sig innan man får barn vilken ENORM omställning det är. För mig var barn nummer ett ett enda töcken av ångest, rädsla, sömnbrist och amningskaos. Barn nummer två blev min revansch då allt bara flöt på och jag fick uppleva en magisk bubbla, klockren amning och förvånansvärt mycket sömn. Jag önskar att någon hade sagt till mig innan jag fick barn att båda scenarierna är OK och vanliga. Inte bara rosa fluff fluff och tänket att våra liv fortsätter som vanligt fast med en bebis som hänger med. Och det där med att fixa sig inför förlossningen tror jag är väldigt individuellt. Jag kände mig piggare med fina tånaglar och färgade bryn men skulle aldrig bry mig om spraytan och extensions… så länge man gör det för sin egen skull!

 4. H skriver:

  Fina du! Man måste ge sig tid att ta in intryck och processa saker också. Låta saker få hitta sin form. Det är inte lätt att vara kreativ och producera spännande, vettiga och smarta saker när huvudet är sprängfyllt av nya tankar och intryck. Vet att du vet allt det här och att du är den som brukar påminna oss som läser om detta, men ibland kanske även du behöver bli påmind.

  Tycker för övrigt du är rätt smart, vettig och spännande när du skriver sånt här också.

  Stor kram!

 5. A skriver:

  Hej Sofia
  Saknar dina företag- jobb inlägg. Snart biter jag av mig naglarna på vad du hittar på i Malmö. Nu har du varit allt för hemlighetsfull allt för länge…..!

  1. PT-Fia skriver:

   Förstår det! Tyvärr är det inte jag som bestämmer när jag får berätta. Lovar att berätta så fort jag bara får! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..